GameHorizon.gr

Far Cry: Primal (Pc Version) Αξίζει η μεταφορά

Σε αυτό το άρθρο θα επικεντρωθώ στις τεχνικές λεπτομέρειες που κάνουν το Far Cry: Primal ξεχωριστό από τις console εκδόσεις. Σε ό,τι αφορά το review του παιχνιδιού, θα το διαβάσετε σε άλλο άρθρο που επιμελείται πολύ καλός συνάδελφος και που βλέπει το παιχνίδι στο PS4.

 

Far Cry Primal 03.05.2016 - 00.38.50.04

ultra high settings

Είναι αλήθεια, πλέον, οι εταιρείες ρίχνουν το βάρος τους στο console gaming. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να συμβαίνει στο Far Cry: Primal που η Ubisoft, απροσδόκητα, έκανε πολύ καλή μεταφορά. Από την 1η Μαρτίου που έχω στα χέρια μου το παιχνίδι, το δοκίμασα, το τάραξα στις μεταβολές του περιβάλλοντος γραφικών και πραγματικά με εντυπωσίασε. Η δοκιμή έγινε σε ένα μηχάνημα που διαθέτει Intel Core i7 4790 στα 3,60 GHz, με 16 Gb Ram, με κάρτα γραφικών Nvidia GTX 970, και σε οθόνη με ανάλυση 2560Χ1080, όποτε από την αρχή πίστεψα ότι δεν θα είχα πρόβλημα.
Τα recommended settings είναι i7 2600k ή amd fx-8350 με 8 gb ram και κάρτες γραφικών nvidia gtx 780 ή amd radeon r9 280x. Για να μην ανησυχείτε, η Ubisoft έχει δώσει και minimum pc configuration που περιλαμβάνει i3 550 ή amd phenom II x4 955, 4 gb ram και κάρτες γραφικών nvidia gtx 460 ή amd radeon hd 5770.

far cry primal pc2

Η παραμετροποίηση είναι ικανοποιητική και μου έδωσε τη δυνατότητα να “παίξω” με την ποιότητα των textures και των shadows μέχρι το geometry και το fog. Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά. Από την αρχή το παιχνίδι δίνει αψεγάδιαστο 65 – 70 fps όταν τα graphics είναι σε medium settings (δεν μιλάω για το low επίπεδο γραφικών, όπου εκεί δεν παρατηρείται κανένα πρόβλημα). Όταν έβαλα επίπεδο high είχα 58-60 fps και στο ultra high κατέβηκα στο 54-55 fps. Ειδικά σε περιβάλλον ημέρας έφτασα μέχρι 48 fps, ενώ στο νυχτερινό κομμάτι του παιχνιδιού τα πράγματα ήταν πιο βατά για το παιχνίδι. Πειράζοντας τις κατηγορίες των advanced settings (shadows, post fx, terrain, water, enviroment, anti aliasing, volumetric fog και motion blur) δεν θα παρατηρήσετε τρελές διαφορές, αλλά πειράζοντας το κομμάτι geometry μπορείτε να ανεβάσετε το frame per second του παιχνιδιού. Επίσης, μπόρεσα να πειράξω και το επίπεδο του vsync, στο οποίο δεν είδα σημαντικές διαφοροποιήσεις, όπως και το επίπεδο field of view scaling, που είναι, ας μου επιτραπεί ο όρος, κονσολάδικη επιλογή, αλλά σίγουρα δεν βοήθησε στην βελτίωση των επιδόσεων.

far cry primal pc3

Προσοχή χρειάζεται και η επιλογή του τρόπου χειρισμού του παιχνιδιού, γιατί με το keyboard και το mouse κάποια βοηθήματα του gameplay είναι άκυρα (όπως είναι για μένα η βοήθεια στο aiming) και σίγουρα το ευχαριστήθηκα για τις ώρες που ασχολήθηκα μαζί με τον Takkar. Τα γραφικά των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος είναι εκπληκτικά. Φοβερές λεπτομέρειες, τις οποίες τις βλέπεις με την ενεργοποίηση όλων των βοηθημάτων των graphics options. Αλλά και οι υπόλοιποι, με αξιοπρεπή μηχανήματα, μπορούν να γευτούν αρκετά από αυτά που προσφέρει η Ubisoft. Μια βόλτα στις πεδιάδες του Oros θα σας πείσει. Πέρασε αρκετή ώρα για να βρω κάποιο glitch, και όπως συμβαίνει κλασικά με παιχνίδι της Ubisoft, πέτυχα έναν λύκο να κάνει την ανάγκη του στο κενό δίπλα από έναν απόκρημνο βράχο και μετά άρχισε να περπατάει και στο κενό στέλνοντάς με αδιάβαστο…Να μην το ξεχάσω…Όσοι έχετε εγκατεστημένα τα windows 10, να τρέχετε πάντα το παιχνίδι από το Uplay Launcher με δικαιώματα administrator, γιατί θα βρεθείτε αρκετές φορές κοιτώντας σαν αγαλματάκια την οθόνη του υπολογιστή σας να σας πετάει στο desktop πριν καν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας.

 

Far Cry Primal 03.05.2016 - 01.25.00.09

glitch – Ο λύκος νικάει την βαρύτητα

Στον τομέα του gameplay, θα αρκεστώ στην φράση ότι είναι ακόμη ένα Far Cry, αλλά το σενάριο του το κάνει διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Αν και πίστευα ότι θα ήταν λίγο αδιάφορο το συγκεκριμένο concept, ωστόσο από την αρχή με κέρδισε και μου κράτησε το ενδιαφέρον. Το κομμάτι με το beast tame είναι μόνο του ένα στοιχείο που κάνει το παιχνίδι άξιο για προσθήκη στη συλλογή (πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε βόλτα με mammoth ή προϊστορικό λιοντάρι….). Κατά τα άλλα, το gathering και το crafting είναι κλασικό Far Cry και πάλι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στην κατανόηση χρήσης του. Η είδηση που βγήκε ότι ο χάρτης του Far Cry: Primal είναι ο ίδιος με τον χάρτη του Far Cry 4, εμένα δεν με χάλασε και πολύ, αφού το παιχνίδι είναι καλό σε όλους τους τομείς του.

 

far cry primal pc4Κλείνοντας, να προσθέσω ότι χρειαζόταν η σειρά ένα φρεσκάρισμα και η ένταξη στο gaming του προϊστορικού στοιχείου είναι καλή. To Far Cry: Primal, προσωπικά, δεν αποτέλεσε γρήγορη και προβληματική έκδοση για το pc, τουλάχιστον μέχρι το σημείο που έφτασα στο παιχνίδι, και με το patch που έβγαλαν από την πρώτη μέρα, σίγουρα θα διορθώθηκαν αρκετές ατέλειες. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν και άλλα τέτοια ports από τις κονσόλες και ότι η Ubisoft βάζει μυαλό.

Μείνετε συντονισμένοι με το GameHorizon.gr για όλα τα νέα του Gaming, Anime, Gaming Gear αλλά και PnP.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre action adventure
Platforms
Αρ. παικτών 1
Εταιρία Ανάπτυξης Ubisoft
Εκδότης Ubisoft
Διάθεση Ubisoft
Ημ. Διάθεσης 1 March 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος