GameHorizon.gr

Firewatch – Review

Τι θα λέγατε να ξεχνούσατε όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και να εγκαταλείπατε την πόλη; Τι θα λέγατε να μπορούσατε να αφήσετε το επάγγελμα σας και να αφοσιωθείτε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος; Θα το τολμούσατε; Αν δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε στην πραγματικότητα, το Firewatch σας δίνει την ευκαιρία να νιώσετε αυτήν την εμπειρία.

Στο παιχνίδι θα ονομάζεστε Henry. Ο Henry ήταν ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης, ζούσε με την γυναίκα του και τα παιδιά του. Βέβαια ήταν λίγο πιο ευτυχισμένος από τους άλλους γιατί παντρεύτηκε την κοπέλα που ερωτεύτηκε. Ένα σοβαρό περιστατικό όμως διαλύει την οικογενειακή του γαλήνη. Αρχίζει να συχνάζει σε μπαρ με τους φίλους του για να ξεχάσει πίνοντας όμως αυτό δεν θα τον κάνει αν ξεχάσει. Έχοντας καμία άλλη επιλογή, δεν έχει παρά από το να ξεφύγει από τα προβλήματα του. Έτσι αποφασίζει να φύγει μακριά. Γίνεται δασοφύλακας στην περιοχή του Wyoming και πλέον θα αρχίσει να ζει μόνος του στον πύργο του. Εκεί θα γνωρίσει την προϊστάμενη του την Delilah, με την οποία θα συνομιλεί μέσω του ασύρματου ράδιο καθώς θα προσπαθεί να προστατεύει τα πυκνά δάση. Αφοσιωμένος λοιπόν στο νέο κομμάτι της ζωής του σιγά-σιγά θα νιώσει οι έγνοιες του να λιγοστεύουν. Για κακή του τύχη όμως ο άγριος κόσμος του δάσους του επιφυλάσσει μία νέα περιπέτεια.

Για τον λόγο αυτό κατατάσσεται στην κατηγορία των Adventure παιχνιδιών. Η διάρκειά του δεν ξεπερνά τις 6 με 7 ώρες και η μόνη επιλογή είναι το Story Mode το οποίο εφόσον το τερματίσετε δεν υπάρχει επιπλέον υλικό ή Free Mode.

Για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη, η Campo Santo αποφάσισε να δημιουργήσει έναν ανοιχτό κόσμο –όχι πολύ μεγάλων διαστάσεων- που με το πέρας του χρόνου θα εξερευνείτε όλο και περισσότερο. Το όμορφο χαρακτηριστικό του τίτλου είναι πως ο χάρτης δεν είναι ενσωματωμένος στο HUD αλλά ο παίχτης πρέπει να τον ανοίξει από το inventory μαζί με την πυξίδα.

Εκτός των παραπάνω αντικειμένων ο Henry έχει πάντα μαζί του τον σάκο του στον οποίο κρατά τα απαραίτητα gadgets για να επιβιώνει . Επίσης σχεδόν όλα τα αντικείμενα μπορούν να επιθεωρηθούν από τον χρήστη και ανάλογα με την κρίση του μπορεί να τα κρατήσει ή όχι.

Ο τεχνικός τομέας του Firewatch για την δυναμική του studio είναι αξιοπρεπής. Όμορφα γραφικά με αρκετές λεπτομέρειες στα σημεία που χρειάζεται. Τα όχι τόσο έντονα χρώματα σε συνδυασμό με το περιβάλλον του παιχνιδιού δίνουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα στα μάτια του παίχτη. Αυτό που με ενόχλησε εν μέρει ήταν τα πολλά dropped frames τα οποία είναι ευδιάκριτα σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Οι λάτρες της λεπτομέρειας σίγουρα θα παραπονεθούν έντονα, όμως εφόσον σας συνεπάρει η αγχωτική περιπέτεια που διαδραματίζεται δεν θα επηρεάσει σημαντικά την εμπειρία σας. Όλα τα παραπάνω όμως αφορούν την PS4 έκδοση, ενδέχεται στο PC τα τεχνικά αυτά προβλήματα να είναι ηπιότερα.

Όσον αφορά τον ήχο φαίνεται μια απλότητα κατά την διάρκεια interaction παίχτη-περιβάλλοντος. Αυτό που διέκρινα όμως είναι το πόσο όμορφα ταίριαξε η σιωπή του δάσους με τα λίγο πιο έντονα soundtracks. Παρόλα αυτά και πάλι το Firewatch δεν καταφέρνει να εκφράσει μέσω του ήχου τα έντονα συναισθήματα του παίχτη.

Το Firewatch δεν επιδέχεται περαιτέρω ανάλυσης καθώς οτιδήποτε παραπάνω θα ήταν περιττά λόγια. Αυτό που θέλω να σας μεταφέρω κλείνοντας είναι πως το συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν θα αγγίξει όλα τα ηλικιακά κοινά, ούτε θα ικανοποιήσει όλες τις προτιμήσεις. Όσοι ψάχνουν απλά να γνωρίσουν μια ιστορία περιπέτειας, θα τους συνιστούσα να δοκιμάσουν το Firewatch.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Adventure
Platforms
Αρ. παικτών 1
Εταιρία Ανάπτυξης Campo Santo
Εκδότης Panic
Διάθεση Single-Player
Ημ. Διάθεσης 9 Φεβρουαρίου 2016

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος