Interview : The Silent Hill Experience Greece

Smiley face

Με αφορμή την πιο πρόσφατη διαδραστική παρουσίαση που είδαμε στις 05.02.2016, σας παρουσιάζουμε το The Silent Hill Experience Greece, μια ομάδα από Έλληνες Fans αλλά και ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν official approval από την ίδια την ΚΟΝΑΜΙ. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το Silent Hill δεν έχει σαφή κατεύθυνση. Συνεπώς θα αναρωτιέστε “γιατί Silent Hill;”. Όλες αυτές οι απορίες θα λυθούν στην συνέντευξη από τους δημιουργούς της ομάδας την οποία παραθέτουμε παρακάτω.

 

 • Ποιοι είστε, από πόσα άτομα αποτελείται η ομάδα (αναλυτικά);

Σπύρος [room302] Χονδρογιάννης: Το The SILENT HILL Experience Greece είναι δημιούργημα μου, μια ιδέα που έγινε πράξη και πήρε την τελική της μορφή ως Experience με την συνεργασία του Δημήτρη Φίλιου (εικαστικά, κουστούμια και make up art), τον Μάνο Βέζο (PR) και την Νικόλ Δρόσου (βοηθός σκηνοθέτη, ηθοποιός). Τη δημιουργία των events, το σενάριο και σκηνοθεσία των happenings, την μουσική επιμέλεια, το The Silent Hill Music Band και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνω εγώ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ μου, πάει στον Vincent Andelmoth των iNsCissorS για όλη την ηχητική και μουσική βοήθεια και συνεργασία! Τέλος, η συνολική ομάδα κάθε Experience περιλαμβάνει μουσικούς και ηθοποιούς, που όμως δεν είναι όλοι σταθερά μέλη. Συνολικά φτάνουμε κοντά στα 30 άτομα ως team.

Νικόλ Δρόσου: Τα ονόματα όλων των συντελεστών μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη σελίδα του experience www.silenthill.gr καθώς επίσης να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Μαριλένα Βιδάλη για όλη τη πολύτιμη βοήθεια που μας πρόσφερε κατά τη διάρκεια του event.

Silent_Hill_Experience_Greece_III_News_Image_01

 • Πότε ξεκινήσατε;

Σπύρος : Το πρώτο Silent Hill Tribute το έκανα το 2008 (κάτω από την επωνυμία της Japanese Music Events ομάδας μου LE CIEL). Το δεύτερο Party που έμοιαζε περισσότερο στο Experience το έκανα το 2010. Με την ονομασία The SILENT HILL Experience Greece βάφτισα το event από το 2012.

The Silent Hill Experience Greece image3

 • Γιατί Silent Hill και όχι κάποιο άλλο Horror ;

Σ: Γιατί το Silent Hill για μένα είναι πολύ σημαντικό, life-changing και από την πρώτη φορά που ασχολήθηκα μαζί του πριν από πολλά πολλά χρόνια, φαντασιωνόμουν να κάνω κάτι καλλιτεχνικό, κάτι δημιουργικό προς τιμήν του.

 • Πόσοι από σας είχατε επαφή με το Silent Hill πριν ξεκινήσει η ομάδα ; (Στην περίπτωση που υπήρχαν άτομα που μπήκαν στον κόσμο του Silent Hill μετά τι ήταν αυτό που του τράβηξε περισσότερα;)

The Silent Hill Experience image1 The Silent Hill Experience image2 The Silent Hill Experience image4 The Silent Hill Experience image5 The Silent Hill Experience image7
The Silent Hill Experience image10 The Silent Hill Experience image4 The Silent Hill Experience image21 The Silent Hill Experience image22 The Silent Hill Experience image9

Σ : Εγώ είμαι μεγάλος fan και κολλέκτορας της σειράς από την αρχή της. Ο Δημήτρης Φίλιος και ο Μάνος Βέζος είναι επίσης fans και γνώστες, όπως και κάποια μέλη της μπάντας μας (The Silent Hill Music Band).

Ν : Εγώ προσωπικά πριν την ένταξη μου στην ομάδα το 2013 είχα δει μόνο τις δύο κινηματογραφικές ταινίες αλλά ύστερα ασχολήθηκα πολύ περισσότερο. Ψάχνοντας το σενάριο και τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες σε βάθος από όλα τα βιντεοπαιχνίδια μπορώ να πω ότι το Silent Hill με κέρδισε και εμένα σαν fan της σειράς. Όπως και εγώ έτσι και κάποιοι εκ των ηθοποιών δεν είχαν σχέση πριν τη συμμετοχή τους στην ομάδα.

 • Ποια είναι η εμπειρία των μελών της ομάδας σας στον χώρο του θεάματος γενικότερα ;

Σ : Εγώ προσωπικά ασχολούμαι με διοργάνωση events & parties από το 1996, ενώ ως μουσικός έχω ξεκινήσει να παίζω σε σκηνές από το 1991. Με το θέατρο ασχολήθηκα το 1998 ενώ με σχολές κάμερας και σκηνοθεσίας τελείωσα το 1995.

Όμως και ο Μάνος και ο Δημήτρης έχουν εμπειρία στο χώρο του θεάματος, με διαφορετικές προσεγγίσεις βεβαίως, ο καθένας στο είδος του.

Ν : Έχω τελειώσει σχολή υποκριτικής από το 2012 και έκτοτε ασχολούμαι με το θέατρο καθώς επίσης και με ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους σαν ηθοποιός αλλά και μέλος του συνεργείου .
Όσο αναφορά τη θεατρική ομάδα οι περισσότεροι είναι επαγγελματίες ηθοποιοί και όλοι επιλέχθηκαν μετά από casting .

 • Στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλες ομάδες σαν την δική σας ή είστε οι μοναδικοί ;

Σ : Ομάδα που να ασχολείται μόνο με το Silent Hill, είμαστε σίγουρα μοναδικοί (και οι μοναδικοί με official approval από την ΚΟΝΑΜΙ). Πιστεύω πως γενικά είμαστε μια πρωτότυπη ομάδα πάντως, επειδή δεν κάνουμε cosplay ή roleplay, αλλά κανονική θεατρική παράσταση με ηθοποιούς και αυστηρό σενάριο και σκηνοθεσία, όπως και live show & concert.

Ν : Σαν και μας κανείς όπως λέει και τραγούδι…

 • Τι το ξεχωριστό προσφέρεται στις παραστάσεις σας ;

Σ : Το ότι δεν κάνουμε μόνο ένα πράγμα. Το Experience δεν είναι μόνο party, δεν είναι μόνο θέατρο, δεν είναι μόνο συναυλία, δεν είναι μόνο κληρώσεις και δώρα, δεν είναι μόνο προβολές δεν είναι μόνο DJ sets, είναι όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα.

 • Για πιο λόγο θα ήθελε κάποιος να δει την παράστασή σας ;

Σ : Επειδή θα ήταν μεγάλος (ή όχι και τόσο) Silent Hill fan. Αλλά και επειδή θα του άρεσε το Horror γενικά. Ή τα events που προσφέρουν πολύ-θέαμα.

N : Γιατί κάποιος που μπορεί ακόμα και να μην γνωρίζει το Silent Hill σαν τίτλο θα φύγει μετά το τέλος του event με ολοκληρωμένη άποψη αλλά και οι fans θα μείνουν απόλυτα ευχαριστημένοι.

 • Το βεστιάριο της παράστασης είναι δικό σας δημιούργημα ή υπήρχαν κομμάτια τα οποία τα αγοράσατε έτοιμα ;

Όλο το ενδυματολογικό κομμάτι του Experience είναι δημιουργία του Δημήτρη Φίλιου, που είναι πραγματικά πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης και ευαίσθητος άνθρωπος και είμαι πολύ χαρούμενος για την συνεργασία μας.

 • Όσον αφορά τα κοστούμια που φτιάξατε εσείς, πόσο καιρό πήρε η διαδικασία της δημιουργίας και ποιοι ήταν οι επιμελητές ;

The Silent Hill Experience 8 The Silent Hill Experience 1 The Silent Hill Experience 3 The Silent Hill Experience 4
The Silent Hill Experience 2 The Silent Hill Experience 7 The Silent Hill Experience 6 The Silent Hill Experience 5

Σ : Η διαδικασία της δημιουργίας κάθε Experience παίρνει αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, μέσα σε αυτούς τους μήνες γίνονται και οι ενδυματολογικές κατασκευές.

 • Έχετε ανοιχτές θέσεις για καινούρια μέλη στην ομάδα σας ;

Σ : Εκτός από τα βασικά μέλη της ομάδας που έχω αναφέρει στις προηγούμενες ερωτήσεις, τα υπόλοιπα αλλάζουν (όχι όλα, βέβαια) σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε επόμενου Experience.

 • Μπορούνε οι θεατές να βρουν το υλικό σας online (βίντεο/φωτογραφίες/πρόγραμμα παραστάσεων) ;

Σ : Φυσικά, το πρόγραμμα μπορούν να το βρουν πάντα στο επίσημο site μας (www.silenthill.gr) και το photo/video υλικό στην Facebook σελίδα μας (The SILENT HILL Experience Greece)

 • Ασχολείστε μόνο με το Silent Hill ή υπάρχουν βλέψεις και για διαφορετικά Role Playing Settings ;

Σ : Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ασχολούμαστε με το Silent Hill, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα κάνουμε αντίστοιχες εκπλήξεις με άλλα video games αν δοθεί ο λόγος και η ευκαιρία.

 • Πιστεύεται ότι το Ελληνικό κοινό είναι εξοικειωμένο με το είδος του θεάματος που προσφέρετε ;

Σ : Πιστεύω πως το κοινό έχει γνώμη και κρίση και εφόσον ξέρει για ποιο λόγο έρχεται να δει ένα ειδικό event, πάντα είναι έτοιμο να νιώσει έντονα κάτι ζωντανό και ενδιαφέρον.

 • Υπάρχει αυτοσχεδιασμός στην παράστασή σας και αν ναι πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ;

Σ : Μικρό ποσοστό θα έλεγα, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για έξυπνες ιδέες της στιγμής. Τα πάντα είναι καλά μελετημένα και σκηνοθετημένα αρκετά αυστηρά, θα έλεγα.

Ν : Στα πλαίσια των θεατρικών δρώμενων οι ηθοποιοί ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί, κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου event όμως και κατά τη διάδραση των ηθοποιών με το κοινό υπάρχει μεγάλο αυτοσχεδιαστικό κομμάτι .

 • Σχεδιάζετε να κάνετε και άλλες παραστάσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα ;

Σ : Θα το θέλαμε πολύ και ήδη μας το έχουν ζητήσει, αλλά δυστυχώς το οικονομικό θέμα μιας ομάδας 30 ανθρώπων που θα ταξιδέψει, θα φάει και θα πιει και θα διανυκτερεύσει, είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό.

 • Υπάρχει οικονομική υποστήριξή από κάποιον χορηγό ή έχει αναλάβει όλα τα έξοδα η ομάδα ;

Σ : Η ομάδα-πυρήνας αναλαμβάνει ένα 70-80% και για το υπόλοιπο ποσοστό έχουν υπάρξει χορηγοί. Βέβαια αυτό το ποσοστό θα θέλαμε να αλλάξει στο επόμενο Experience.

 • Ποιες είναι οι εντυπώσεις των θεατών ;

Σ : Μέχρι στιγμής ακούμε μόνο πολύ καλά λόγια και κάθε φορά φαίνεται πως το ευχαριστιούνται ακόμα περισσότερο!

Ν : Ακούω από τον κόσμο να φεύγει ενθουσιασμενος, να θέλουν να βγουν φωτογραφία με κάποιον από τους χαρακτήρες, θεατές που κοιτάνε να δουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το event για να πουν συγχαρητήρια. Αυτό μόνο επιτυχία μπορεί να είναι.

  • Υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζουν οι θεατές πριν παρακολουθήσουν την παράστασή σας ;

Σ : Όσο λιγότερα γνωρίζουν, τόσο το καλύτερο. Αυτά που πρέπει πάντως να ξέρουν, τα ανακοινώνουμε εγκαίρως από το επίσημο site μας και τα κοινωνικά δίκτυα.

Ν : Το μόνο που χρειάζεται να ξέρουν είναι πως ο χρόνος που θα περάσουν μαζί μας δεν θα είναι χαμένος .

 • Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στους θεατές σας ;

Σ : Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την υποστήριξη και την αγάπη που δείξατε στο The SILENT HILL Experience Greece III! Σας υποσχόμαστε ένα ακόμα καλύτερο The SILENT HILL Experience Greece IV το οποίο ξεκινήσαμε ήδη να ετοιμάζουμε! Stay tuned~


Ν : Σας ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και συγγνώμη για την τρομάρα που σας προκαλέσαμε. Ελπίζουμε να σας δούμε και την επόμενη φορά!

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts