GameHorizon.gr

Landinar: Into the Void Review – Bugs, διάστημα και πολλά, πολλά lazers

Κατά βάθος όλοι μας απολαμβάνουμε μια καλή space adventure, είτε μας την σερβίρουν σε μορφή Star Wars (ή Star Trek αν είστε από τους πιο φιλήσυχους), είτε σε μορφή Mass Effect ή Sins of a Solar Empire. Ένας από τους βασικούς παράγοντες για τον μαγνητισμό των συγκεκριμένων games είναι η δυνατότητα να δημιουργήσουμε και να προσαρμόσουμε το σκάφος με βάση τις δικές μας προτιμήσεις. Το Landinar: Into the Void ποντάρει σε αυτό ακριβώς το στοιχείο για να σας τραβήξει το ενδιαφέρον μαζί με έναν αξιόλογο κόσμο, ενδιαφέρον gameplay και τσουβάλια γεμάτα bugs που θα σας κάνουν να θέλετε να πηδήξετε από κανένα airlock.

Story

Στο Landinar: Into the Void αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός καπετάνιου, ο οποίος περνάει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του. Βρίσκεστε στο Quadrant, μια περιοχή του διαστήματος όπου το έγκλημα και η καταπίεση της Empire κάνουν τη ζωή του κόσμου πραγματικά αφόρητη. Μετά από μια “φιλική” συνάντηση με τις τοπικές αρχές όπου γλιτώνετε παρά τρίχα, αποφασίζετε πως δεν πάει άλλο και πρέπει να βοηθήσετε την Rebellion να τινάξει τον ζυγό της Empire από το σύστημα για να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν πριν.

landinar-2

… και αυτό είναι όλο. Το κλασσικό σενάριο για πολλά space και μη games με την κακιά Empire που καταπιέζει εξωγήινους και μη ενώ η καλή Rebellion πολεμάει για να την ανατρέψει με κομβική στιγμή την συνεργασία του πρωταγωνιστή με την Rebellion. Ειλικρινά το έχουμε δει τόσες πολλές φορές (με πρώτο και καλύτερο το Star Wars) που πραγματικά πέθαινα για έστω ένα μικρό στοιχείο που θα ξέφευγε από τα κλισέ. Το σενάριο δεν είναι κακό, με διάφορους χαρακτήρες και quests για να αναλάβετε, αλλά θα ήταν ωραίο αν υπήρχε έστω και μια καινοτομία. Για παράδειγμα, η Empire να προσπαθεί να προστατεύσει πολίτες ενώ οι Rebels να είναι ακραίοι σε βαθμό γενοκτονίας, αλλά να γίνονται όλα για το γενικότερο καλό.

Gameplay

Όσον αφορά το gameplay, το Landinar: Into the Void θα σας ικανοποιήσει με το παραπάνω. Πέρα από τα συνηθισμένα quests όπου πρέπει να κυνηγήσετε τον τάδε χαρακτήρα ή να προχωρήσετε στην τάδε περιοχή, μπορείτε να χτίσετε το σκάφος σας όπως ακριβώς θέλετε. Μπορείτε να βρείτε στον κόσμο hull templates, technologies και parts που θα δώσουν σχήμα και μορφή στο σκάφος σας. Θέλετε να κινηθείτε πιο γρήγορα; Απλώς εγκαταστήστε παραπάνω μηχανές. Θέλετε δυνατότερο firepower; Απλώς βάλτε ότι πολυβόλο και laser gun βρείτε σε κάθε χιλιοστό του σκάφους σας και προσευχηθείτε να μην μείνει τίποτα ζωντανό. Οι επιλογές είναι ήδη αρκετές και φαίνεται πως στο μέλλον ίσως υπάρξουν κι άλλες.

landinar-4

Στο Quadrant μπορείτε να βρείτε διάφορα space stations, τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε με τον πατροπαράδοτο τρόπο (τα ποδαράκια σας). Αφού μιλήσετε με τους διάφορους NPCs και αναλάβετε μερικά quests, το Landinar: Into the Void σας δίνει την δυνατότητα να τα προσεγγίσετε με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορείτε να συλλάβετε έναν πειρατή παριστάνοντας την αστυνομία, να προκαλέσετε αρκετή ζημιά στο σκάφος του για να τον πείσετε να παραδοθεί ή απλώς να το συζητήσετε μαζί του και να τον πείσετε να έρθει μαζί σας. Προφανώς κάποιες λύσεις, όπως η πειθώ, μπορούν να σας γλυτώσουν από πολύ κόπο και χρόνο αλλά δεν είναι πάντα εγγυημένες πως θα πετύχουν, συνεπώς προσοχή.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα αξιοπρεπέστατο space game στο στυλ του Landinar, ρίξτε μια ματιά στο Stellaris Review μας!

Το Landinar: Into the Void βρίσκεται ακόμα σε Alpha έκδοση, γεγονός που σημαίνει ένα πράγμα: bugs εδώ, bugs, εκεί, bugs και παραπέρα. Δεν θα αργήσετε να αντιμετώπισετε ορδές από αυτά, σε σημείο που το game σας θα crashαρει συχνά πυκνά χάρις στην “αγαπημένη” μας Unity. Για παράδειγμα, κάποια συγκεκριμένα quests δεν ολοκληρώνονται ποτέ αν δεν κάνετε κάποια βήματα με συγκεκριμένη σειρά ενώ αν προσπαθήσετε να κάνετε repair τα όπλα σας, έχετε 50% πιθανότητα να δείτε black screen και να crashαρετε. Οι developers έχουν ήδη ξεκινήσει το απαραίτητο patching για να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, συνεπώς υπομονή.

landinar-3

Technical

Αισθητικά το Landinar: Into the Void είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και αξιοποιεί τις δυνατότητες της Unity σε μεγάλο βαθμό. Από τα space stations και τα σκάφη μέχρι το διάστημα και τις μάχες θα βρείτε παντού έναν μεγάλο βαθμό λεπτομέρειας που θα σας ικανοποιήσει οπτικά ενώ τα χρώματα είναι πολύ ζωντανά και ταιριάζουν άψογα με την ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, η κάμερα που χρησιμοποιείται για τα segments oπου εξερευνάτε με τα πόδια είναι 45 μοιρών και δημιουργεί πολλά προβλήματα, όπως πόρτες που κρύβονται από κάποια κολόνα ή NPCs που εξαφανίζονται πίσω από έπιπλα. Όσον αφορά τον ήχο, το soundtrack θα σας φανεί σχετικά αδιάφορο με τις κλασσικές sci-fi πινελιές που έχετε ακούσει σε ανάλογες σειρές ή ταινίες από την δεκαετία του 1970. Από την άλλη τα sound effects είναι αξιοπρεπέστατα και δίνουν το ανάλογο βάρος σε κάθε επίθεση που κάνετε με τα όπλα σας.

Final Verdict

Η αλήθεια είναι πως το Landinar: Into the Void με προβλημάτισε αρκετά. Είναι πολλά υποσχόμενο και οι developers έχουν υποσχεθεί content που αν κυκλοφορήσει, πραγματικά θα απογειώσει τον τίτλο και θα τον κάνει να ξεχωρίσει από όλα τα space games που υπάρχουν εκεί έξω. Και εδώ είναι το πρόβλημα, στο μεγάλο “αν” που έχουμε δει τόσες φορές να μην πραγματοποιείται σε early access games. Το μέλλον θα δείξει αν το Landinar θα έχει μια λαμπρή πορεία ή θα καταδικαστεί στον βούρκο των early access που δεν θα δούμε ποτέ να κυκλοφορούν. Για την ώρα το content που προσφέρει είναι αξιοπρεπές αλλά αρκετά μικρό ενώ τα bugs βρίσκονται παντού. Αν πραγματικά θέλετε να του δώσετε μια ευκαιρία, περιμένετε κάποιο sale εκτός αν θέλετε να υποστηρίξετε τους developers.

7.1

Γραφικά

8.0/10

Ήχος

6.5/10

Ατμόσφαιρα

7.0/10

Gameplay

7.0/10

Θετικά

  • Όμορφα Γραφικά
  • Μεγάλος βαθμός customization
  • Διαφορετική προσέγγιση για κάθε quest
  • Μεγάλος κόσμος για να εξερευνήσετε

Αρνητικά

  • Τόσα bugs που λείπει μόνο ο Bugs Bunny
  • Αδιάφορο soundtrack
  • Σχετικά φτωχό content
  • Κλασσικό σενάριο γεμάτο κλισέ

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Adventure
Platforms PC
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Convoy Games
Εκδότης Convoy Games
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 18 Σεπτεμβρίου 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i5 2000 ή ανώτερος
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GT740 ή ανώτερη
Χωρητικότητα 8 GB διαθέσιμος χώρος

TheWhinyGamer
Gamer από όταν έβρεχα τις πάνες μου μπροστά σε ένα PC με Windows 95 και με Warcraft να παίζει. Η τεχνολογία και το gaming είναι στο αίμα μου (και παίζει να είναι) μέχρι να βγάλω άσπρες τρίχες και στα αφτιά. Σπουδές σε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, τομέας λατρεία για μένα. Εκτός από gaming, έχω μια αγάπη για ταινίες, σειρές, τεχνολογία και οδήγηση. Α, και να μην ξεχάσω, έχω ένα μικρό κόλλημα με το να γράφω κριτικές. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μ’αρέσει!