GameHorizon.gr

Lanparte LA3D Gimbal – Review

Είχατε ποτέ σκεφτεί πως μια κότα μπορεί να μας βοηθήσει στην λήψη βίντεο; Είναι πολύ απλό, θα της δώσουμε να κρατάει την κάμερα…! Φυσικά αστειεύομαι, όχι εντελώς βέβαια…

Μία κότα όπως ίσως να γνωρίσουν μερικοί από εσάς μπορεί να κρατήσει το κεφάλι της ευθυγραμμισμένο με την γη ακόμα και αν γυρίσουμε το σώμα της κατά 160 με 170 μοίρες. Το λειράτο πουλερικό λοιπόν εκτός από νόστιμα αυγά δύναται να μας προσφέρει ένα νέο ιδιαίτερα χρήσιμο τεχνολογικό εύρημα στον χώρο της βιντεοσκόπησης. Κι αυτό είναι ο γυροσκοπικός μηχανισμός χειρός ή αλλιώς Handheld Gimbal. Συγκεκριμένα θα μελετήσουμε το Lanparte LA3D. Ας δούμε όμως τι είναι το Gimbal και σε τι μας χρησιμεύει.

lanparte_la3d_gamehorizon

Μιλάμε για ένα gadget στο οποίο τοποθετούμε επάνω του την κάμερα ή το κινητό μας τηλέφωνο, με σκοπό να έχουμε μία σταθερή λήψη με καθαρή εικόνα και χωρίς τραντάγματα. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω των 3 μηχανοκίνητων αξόνων που επιτρέπουν την λεία περιστροφή, αλλά και των 6 αξόνων IMU που μηδενίζουν τον παράγοντα αδράνεια. Επιπλέον έχετε πλήρη ελευθερία στην εναλλαγή της κλίσης σε σχέση με το έδαφος δηλαδή τον προσδιορισμό του επίπεδου ορίζοντα. Επιπρόσθετα σε αυτό, πρέπει να πούμε πως ακολουθεί κάθε κίνηση του καρπού σας. Το μέγιστο περιθώριο λάθους της συσκευής είναι 0.1 μοίρες δηλαδή τόσο μικρό που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό στο ανθρώπινο μάτι, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ακριβές στις λήψεις του. Αν δεν επιθυμείτε να κρατάτε οι ίδιοι το Gimbal δίνεται η δυνατότητα μέσω ενός ειδικού καλωδίου να την χειρίζεστε από μία μεγαλύτερη απόσταση. Ακόμη με μία ειδική εφαρμογή μπορείτε να το ελέγχετε και απομακρυσμένα αφού υποστηρίζει bluetooth.

lanparte_gimbal_8

Το Lanparte LA3D είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ABS και αλουμίνιο κάτι που του δίνει στιβαρότητα αλλά κρατά το συνολικό του βάρος κάτω από τα 350 γραμμάρια για να μην κουράζει το χέρι σας. Σε ύψος φτάνει τα 26 εκατοστά σε μήκος και κοσμείται από σκούρο μαύρο χρώμα με μερικές πινελιές πρασίνου φωσφόριζε. Στα άκρα των αξόνων του διακρίνουμε LED φωτισμούς που υποδεικνύουν αν η συσκευή λειτουργεί κανονικά.

lanparte_gimbal_9

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι κατασκευασμένο για κάμερες: GoPro3 GoPro4 GoPro Session, SJCAM XIAOMI, Sony HD-AR520 AS200V AS30V AS100V DHR-AZ1 FDR-X1000V και άλλες που όμως απαιτούν επιπλέον αξεσουάρ.

Όσον αφορά την λειτουργία της συσκευής θα πρέπει να αναφέρουμε πως περιέχονται δύο επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου των 6.5V-12.5V και 950mAh , και ένας φορτιστής. Με τις δυο μπαταρίες λιθίου 18350 που περιλαμβάνονται η διάρκεια για συνεχόμενη χρήση είναι περίπου 2 ώρες όταν φορτίζεται πλήρως. Για να την χρησιμοποιείτε για 8 ώρες πρέπει να αγοράσετε επιπλέον 2 μπαταρίες λιθίου 18650. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι πως μπορείτε να συνδέσετε την κάμερα σας με τις μπαταρίες του Gimbal με την βοήθεια ενός καλωδίου που περιλαμβάνεται για να λειτουργούν για περισσότερη ώρα αμφότερα.

lanparte_gimbal_3

Η τιμή του κυμαίνεται κοντά στα $360 για όλο το “πακέτο”. Με την αγορά του θα παραλάβετε όπως αναφέραμε και προηγουμένως τις δύο μπαταρίες μαζί με τον φορτιστή και μία επέκταση των μπαταριών που προσαρμόζεται στην λαβή. Έπειτα δύο καλώδια MicroUSB για την φόρτιση της κάμερας από το gimbal και για φόρτιση των μπαταριών, και ένα αφαιρούμενο καλώδιο για την απομακρυσμένη λειτουργία της συσκευής. Τέλος όλα αυτά που προανέφερα θα βρίσκονται σε μία προστατευτική τσάντα.

 英文封页封底转曲lanparte_gimbal_5

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ:

  • Επαγγελματικές επιδόσεις.
  • Απολαυστικές λήψεις
  • Εύκολο στην χρήση.
  • Ελαφρύ και ξεκούραστο.
  • Μετρημένο στις διαστάσεις του.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του προϊόντος:

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος