League of Legends World Championship Week 2 Day 1

Smiley face

Η χτεσινή ημέρα προσέφερε πολλές συγκινήσεις και ανατροπές στο World Championship του League of Legends. Το πρόγραμμα του group A ολοκληρώθηκε με δύο ομάδες να πηγαίνουν σπίτι τους και άλλες δύο στα quarter finals. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε και στα έξι παιχνίδια της χτεσινής βραδιάς.

Game 1 G2 Esports Vs ROX Tigers

Το πρώτο παιχνίδι ήταν και αυτό που οι G2 έπρεπε να κερδίσουν πάση θυσία, όπως και τα υπόλοιπα δύο, για να έχουν ελπίδες για να περάσουν. Μπαίνοντας πολύ δυνατά στο παιχνίδι, οι G2 κατάφεραν να πάρουν το first blood στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό για τους Ευρωπαίους , καθώς οι ROX κερδίζοντας τα επόμενα trade φάνηκε να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι ROX έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα, skirmishes. Σκότωναν όποιον έβρισκαν έχοντας εκπληκτικό vision control. Αυτό τους οδήγησε στο baron call sto 29o λεπτό. Εκεί, παρά το πολύ καλό play από τον Expect, ο Trick δεν ήταν σε θέση να κλέψει το baron buff. Κάπου εκεί τελείωσε και το παιχνίδι για τους G2. Πέντε λεπτά αργότερα οι ROX έσπασαν τα πάντα μέσα στη βάση των G2, ρίχνοντας τους στο καναβάτσο καταστρέφοντας τις όποιες ελπίδες είχαν οι G2 να περάσουν στην επόμενη φάση.

 

Game 2 Albus NoX Luna Vs Counter Logic Gaming

Το δεύτερο παιχνίδι της χτεσινής ημέρας ήταν και αυτό πάρα πολύ ενδιαφέρον. Οι CLG ξεκίνησαν να παίζουν πολύ επιθετικά, κάτι που οι ANX τιμώρησαν στο 9ο λεπτό του παιχνιδιού παίρνοντας το first blood. Οι CLG δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Δυστυχώς για αυτούς όμως, οι ANX, παίζοντας πολύ όμορφα, ήταν πάντα εκεί για να τους τιμωρήσουν. Με τους ANX να κερδίζουν κατά κράτος όλα τα lane, οι CLG έμοιαζαν αποσυντονισμένοι. Το fight στο 24ο λεπτό, που οι ΑΝΧ βγήκαν νικητές τους έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, παίρνοντας και το baron buff. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους ANX να φτάνουν σε μία άνετη νίκη. Εκπληκτική εμφάνιση από τους ANX βάζοντας πολύ γερές βάσεις για να πάνε στο Chicago.

 

Game 3 Counter Logic Gaming Vs G2 Esports

Το τρίτο παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους CLG, που έπρεπε να κερδίσουν πάση θυσία, παίρνοντας το first blood στο 4ο λεπτό. Οι CLG έδειξαν ότι θέλουν περισσότερο αυτό το παιχνίδι από τους G2 κερδίζοντας τα περισσότερα skirmishes χτίζοντας από νωρίς μία διαφορά ασφαλείας. Πάρα τις όποιες προσπάθειες των G2 να επιστρέψουν στο παιχνίδι, οι CLG είχαν πάντα έναν άσσο στο μανίκι τους γυρίζοντας πάντα το fight προς το μέρος τους. Οι CLG χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, αφού είχαν μία διαφορά της τάξεως των 10.000 gold έφτασαν στο πρώτο inhibitor στο 32ο λεπτό. Από εκεί και μετά το παιχνίδι ήταν ένα μεγάλο αστείο, με τους CLG να μην ακολουθούν κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, απλά σκότωναν την αντίπαλη ομάδα. Το baron buff στο 32ο λεπτό σφράγισε τη νίκη για τους CLG που λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν στη νίκη.

 

Game 4 Albus Nox Luna Vs ROX Tigers

Το τέταρτο παιχνίδι της ημέρας ήταν το μεγαλύτερο αλλά και το πιο εντυπωσιακό της χτεσινής ημέρας για το World Championship. Οι ANX ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι παίρνοντας το first blood. Οι ANX κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο παιχνίδι κερδίζοντας τα περισσότερα skirmishes, τα οποία ήταν πραγματικά αμέτρητα. Και οι δύο ομάδες προστάτευαν τα objective και δυσκόλευαν την αντίπαλη ομάδα όσο περισσότερο μπορούσαν. Το παιχνίδι άλλαζε χέρια συνέχεια, με τους ANX να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού παίρνοντας το baron buff στο 27ο λεπτό. Οι ANX κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά στα 8.000 gold μετά το baron power play και ήταν μόλις ένα team fight μακρυά από τη νίκη. Οι ROX, παρά το γεγονός ότι ήταν πάρα πολύ πίσω κατάφεραν να κρατηθούν στο παιχνίδι και να ακολουθούν τους ANX. Όσο ο χρόνος περνούσε, οι ANX κατάφεραν να πάρουν τον Elder Dragon χωρίς καμία ενόχληση. Αυτό τους βοήθησε να φτάσουν στα δύο πρώτα inhibitor του παιχνιδιού. Βέβαια στο baron fight οι ROX τους κέρδισαν παίρνοντας το baron buff, κερδίζοντας λίγο χρόνο για να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Το ίδιο ακριβώς πράγμα έγινε μερικά λεπτά αργότερα με τους ROX να προσπαθούν να μείνουν στο παιχνίδι. Με την ολοκλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού το μόνο πράγμα που έμενε όρθιο στη βάση των ROX ήταν ένα nexus tower. Οι ANX με πολύ σωστή στρατηγική έφτασαν στη νίκη στο 66ο λεπτό του παιχνιδιού, κάτι το οποίο σήμαινε ότι πήγαιναν στα quarter finals. Αυτό ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε δει ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Game 5 G2 Esports Vs Albus Nox Luna

Το πέμπτο παιχνίδι της βραδιάς ξεκίνησε ιδανικά για τους ANX που πήραν το first blood μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού. Βέβαια από εκείνο το σημείο και μετά οι G2 κατάφεραν να κερδίσουν τα περισσότερα skirmishes, παρά το αρχικό προβάδισμα των ANX. Δεν είδαμε κάποιο μεγάλο fight παρά μόνο skirmishes που οι G2 εκμεταλλεύτηκαν πολύ περισσότερο από τους αντιπάλους τους. Κάπως έτσι οι G2 κατάφεραν να χτίσουν μία διαφορά της τάξεως των 5.000 gold. Το μεγαλύτερο fight του παιχνιδιού ήρθε στο 36ο λεπτό με τους G2 να κερδίζουν κατά κράτος. Κάπως έτσι οι G2 έφτασαν στην πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, χωρίς βέβαια αυτό να έχει κάποια βαθμολογική σημασία για τους ίδιους.

 

Game 6 ROX Tigers Vs Counter Logic Gaming

Το έκτο παιχνίδι της βραδιάς θα έκρινε ποια από τις δύο ομάδες θα πήγαιναν στην επόμενη φάση και ποια σπίτι της. Η Albus Nox Luna περίμενε ήδη με τους G2 Esports να έχουν αποκλειστεί από το πρώτο παιχνίδι. Οι ROX έδειξαν από νωρίς γιατί είναι ένα από τα φαβορί παίρνοντας το first blood στο 3ο λεπτό. Από εκεί και μετά οι ROX απλά κατέστρεψαν τις ελπίδες των CLG σκοτώνοντας τους με κάθε ευκαιρία γύρω από τα objectives. Οι CLG προσπαθούσαν να γυρίσουν στο παιχνίδι χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Το fight που έκρινε το παιχνίδι έγινε στο baron pit στο 29ο λεπτό με τους ROX, έχοντας ήδη σκοτώσει το Huhi, κατάφεραν να σκοτώσουν και τον Darshan φτάνοντας σε ένα εύκολο baron buff. Το τελευταίο fight έγινε στο 32ο λεπτό με τους ROX να σκοτώνουν τους αντιπάλους τους φτάνοντας σε μία άνετη νίκη.

 

Τέλος οι ROX Tigers αντιμετώπισαν τους Albus Nox Luna σε ένα ακόμα παιχνίδι για την χτεσινή ημέρα για να κανονίσουν ποια από τις δύο ομάδες θα έβγαινε από το group σαν number one seed, με τους ROX Tigers να φτάνουν σε μία ακόμα άνετη νίκη.

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts