GameHorizon.gr

Nidhogg 2 Review – Διαλυστε τους παντες στο δρομο σας

Το πρώτο Nidhogg κυκλοφόρησε στο μακρινό 2014 και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία καθώς σας επέτρεπε να πετσοκόψετε έναν φίλο σας για όσο ήθελε η ψυχούλα σας σε pixelated αρένες. Προσωπικά είχα απολαύσει την απλότητα και το διασκεδαστικό gameplay που προσέφερε, καθώς και τις οργισμένες κραυγές του συμπαίκτη μου. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του, οι developers επέστρεψαν με το Nidhogg 2, το οποίο κρατάει πολλά στοιχεία από την συνταγή του προκατόχου του, αλλά με αξιοσημείωτες αλλαγές σε διάφορους τομείς. Είναι όμως αυτές οι αλλαγές προς το καλύτερο ή το χειρότερο;

Story

Παρακάμπτω την κλάψα μου για το πως οι πλοκές των fighting games είναι στην πλειοψηφία τους αντάξιες χαμηλής ποιότητας μυθιστορημάτων με βρυκόλακες και πάμε κατευθείαν στο θέμα. Το Nidhogg 2 δεν έχει κάποια πλοκή στην campaign ή το multiplayer με την έννοια του δομημένου σεναρίου. Αφού δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας βρίσκεστε αυτομάτως σε ένα νησί με διάφορες πίστες, τις οποίες πρέπει να περάσετε για να προχωρήσετε. Ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να σκοτώσετε έναν αντίπαλο παίκτη (είτε ΑΙ είτε άνθρωπο) και να φτάσετε στο τέρμα, όπου θα σας φάει ένας τεράστιος undead δράκος-σκουλήκι (;;;) που μάλλον είναι και το μυθικό Nidhogg του τίτλου. Δεν υπάρχει καμία απολύτως παραπάνω εξήγηση για το ποιος είστε, που είναι το νησί, τι είναι αυτός ο δράκος και για ποιο λόγο πρέπει να σκοτώσετε τους αντιπάλους σας μόνο και μόνο για να πεθάνετε εσείς οι ίδιοι στο τέλος. Είστε θυσία; Είναι κάποιου είδους κόλαση; Βρωμάει η ανάσα του Nidhogg ή όχι; Δυστυχώς αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα δεν θα σας απαντηθούν ποτέ χάρις στο οριακά ανύπαρκτο σενάριο.

Nidhogg 1

Gameplay

Τα πράγματα στο Nidhogg 2 είναι πολύ απλά. Κάθε πίστα χωρίζεται σε 5 περιοχές, με τις δύο αριστερά να θεωρούνται το home base σας, την μια κεντρική σαν ουδέτερη ζώνη και τις δύο δεξιά να είναι η βάση του αντιπάλου σας. Όποιος φτάσει πρώτος στην άκρη της τελευταίας περιοχής της βάσης του άλλου, κερδίζει. Προσοχή όμως, για να προχωρήσετε στην επόμενη περιοχή πρέπει πρώτα να σκοτώσετε τουλάχιστον μια φορά τον αντίπαλο σας οπότε ξεχάστε τα έξυπνα ακροβατικά. Το ποιος έχει την δυνατότητα να αλλάξει περιοχή θα το καταλαβαίνετε κάθε φορά από μια μπάρα στο πάνω μέρος της οθόνης η οποία θα παίρνει και το ανάλογο χρώμα. Για να ξεπαστρέψετε τον αντίπαλο σας και να βάψετε την οθόνη σας με το αίμα του, έχετε στην διάθεση σας διάφορα όπλα όπως μαχαίρια, τόξα, longswords και σπαθιά. Τα όπλα μπορείτε να τα βρείτε στον κόσμο ή από τα διαλυμένα πτώματα των αντιπάλων σας. Κάθε όπλο έχει και διαφορετική χρησιμότητα, για παράδειγμα το μαχαίρι είναι γρήγορο αλλά αδύναμο και με μικρή εμβέλεια ενώ το longsword είναι αργό αλλά μπορεί να αφοπλίσει τον αντίπαλο σας και να σας κρατήσει σε ασφαλή απόσταση χάρις στην εμβέλεια του. Είναι στο χέρι σας να δοκιμάσετε όλα τα διαθέσιμα όπλα στο παιχνίδι και να διαλέξετε ποια ταιριάζουν περισσότερο στο playstyle σας.

Αν το Nidhogg 2 δε σας αρκεί για να βασανίσετε τους φίλους σας, διαβάστε το review μας για το Hide&Shriek!

Πέρα από τα όπλα, μπορείτε να κάνετε πολύπλοκες φιγούρες συνδυάζοντας dash με γροθιά για να επιτεθείτε, να πετάξετε το όπλο σας στον εχθρό για να τον σκοτώσετε και να του κάνετε τη μούρη κιμά με τις γροθιές σας. Τα όπλα σας μπορείτε να τα κρατήσετε σε τρία διαφορετικά ύψη ανάλογα με το σώμα σας, low, medium και high. Κάθε γωνία από την οποία επιτίθεστε μπορεί εν δυνάμει να σας χαρίσει την νίκη ή να μπλοκάρει ο εχθρός σας το χτύπημα σας αν προλάβει να αλλάξει αναλόγως το ύψος του. Αυτή είναι και η γενικότερη τακτική σας στο Nidhogg 2, να αποφύγετε αρκετή ώρα τα χτυπήματα του αντιπάλου σας και να του επιτεθείτε από μια γωνία την οποία δεν περιμένει για να νικήσετε. Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε και το περιβάλλον, για παράδειγμα σπρώχνοντας τον εχθρό σας σε μια χαράδρα ή σε μια παγίδα με καρφιά. Με άλλα λόγια απαιτείται στρατηγική, ταχύτητα και λίγη τύχη (με πολύ button mashing) για να νικήσετε και να φτάσετε στο τέλος της πίστας.

Nidhogg 2

Technical

Στα γραφικά, το Nidhogg 2 διατηρεί την pixelated αισθητική του πρώτου, αλλά προσθέτει περισσότερες λεπτομέρειες, χρώματα και animations τα οποία θα σας κάνουν να γελάσετε μέσα στο χάος της μάχης. Σκεφτείτε μόνο πως μπορείτε να κάνετε στον αντίπαλο σας ότι έκανε ο Mountain στον Oberyn από το Game of Thrones με τις πιο goofy εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων σας. Κατά τα άλλα κάθε πίστα είναι μοναδική με την κάθε περιοχή να έχει διάφορες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Την μια στιγμή πολεμάτε σε λίμνες μπροστά από ένα γιγαντιαίο δέντρο που έχει πρόσωπο και την επόμενη βρίσκεστε στο στομάχι ενός Nidhogg που παίρνει τον μεσημεριανό του υπνάκο. Γενικότερα τα χρώματα και η αισθητική είναι πολύ ευχάριστα στο μάτι, αν και με τους γρήγορους ρυθμούς του gameplay μπορούν να γίνουν κουραστικά αρκετά γρήγορα.

Όσον αφορά τον ήχο, τα sound effects αν και λίγα είναι παραπάνω από ικανοποιητικά. Θα ακούσετε τις κλαγγές των όπλων ενώ μονομαχείτε με τους εχθρούς σας και τα βέλη από τα τόξα που φεύγουν με ρυθμούς πολυβόλου. Το soundtrack είναι εξαιρετικό με διαφορετικά beatάκια για κάθε πίστα, τα οποία ταιριάζουν γάντι στο gameplay και στις μάχες που γίνονται κάθε λεπτό. Μπορώ να πω πως άνετα θα τα έψαχνα στο Youtube για να τα ακούσω σε διάφορες φάσεις της μέρας.

Nidhogg 4

Final Verdict

Αν και το πολύπλοκο gameplay, τα υπερσύγχρονα γραφικά και το αχανές σενάριο λείπουν από το Nidhogg 2, έχει όλο το πακέτο για μια casual fighting εμπειρία η οποία θα σας μείνει αλησμόνητη και στόχο έχει την διασκέδαση σας. Καλό βέβαια θα είναι να το αγοράσετε μαζί με έναν φίλο, καθώς οι multiplayer servers έχουν πλέον αδειάσει με περίπου 6 άτομα να παίζουν κάθε μήνα. Βέβαια υπάρχει και η βάναυση ΑΙ της single player campaign, η οποία θα σας τιμωρεί μέχρι να βρείτε τον τρόπο να την νικήσετε. Την επόμενη φορά που θα βγει σε sale, μπορείτε να του δώσετε μια ευκαιρία.

7.3

Γραφικά

8.0/10

Ήχος

8.5/10

Σενάριο

4.0/10

Gameplay

8.5/10

Θετικά

  • Απλό και διασκεδαστικό gameplay
  • Εξαιρετικό soundtrack
  • Όμορφα και πολύχρωμα γραφικά
  • Επαρκής ποικιλία όπλων
  • Διάφοροι τρόπο να ξεφορτωθείτε τους εχθρούς σας

Αρνητικά

  • Το art style δεν θα αρέσει σε όλους
  • Οριακά ανύπαρκτο σενάριο
  • Νεκρό multiplayer
  • Φτωχό end game περιεχόμενο

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Fighting
Platforms PC, Playstation 4
Αρ. παικτών Single Player & Multiplayer
Εταιρία Ανάπτυξης Messhof
Εκδότης Messhof
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 15 Αυγούστου 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Διπύρηνος Intel Core στα 3 GHz ή ανώτερος
Μνήμη 1 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Με 256 MB VRAM ή ανώτερη
Χωρητικότητα 750 MB διαθέσιμος χώρος

TheWhinyGamer
Gamer από όταν έβρεχα τις πάνες μου μπροστά σε ένα PC με Windows 95 και με Warcraft να παίζει. Η τεχνολογία και το gaming είναι στο αίμα μου (και παίζει να είναι) μέχρι να βγάλω άσπρες τρίχες και στα αφτιά. Σπουδές σε Πληροφορική και Τηλεπικοινωνίες, τομέας λατρεία για μένα. Εκτός από gaming, έχω μια αγάπη για ταινίες, σειρές, τεχνολογία και οδήγηση. Α, και να μην ξεχάσω, έχω ένα μικρό κόλλημα με το να γράφω κριτικές. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά μ’αρέσει!