GameHorizon.gr

Northgard – Review

Το Northgard είναι ένα παιχνίδι που ανήκει στα είδη Indie, Simulation, Strategy αλλά και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε Early Access μορφή. Είναι ένα αριστούργημα της Shiro Games της οποίας οι ιδρυτές είναι ο Nicolas Cannasse και ο Σεμπάστιεν Βιντάλ. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με θέμα τους Vikings όμως ας δούμε τι έχει το Northgard που το κάνει μοναδικό.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει άλλους τίτλους παιχνιδιών όπως το Evoland και τον διάδοχο του το Evoland 2 και φυσικά το Until Dark.

Story

Το παιχνίδι είναι βασισμένο στους Vikings γνωστούς από την Σκανδιναβική μυθολογία. Αρχικά υπάρχουν 5 διαθέσιμες φυλές στο παιχνίδι αυτή τη στιγμή, ενώ στο κοντινό μέλλον θα κάνει την προσέλευσή της μια νέα φυλή. Ξεκινάμε από την πρώτη φυλή που ονομάζεται Fenrir και έχουν ως έμβλημα τον λύκο. Είναι μια επιθετική φυλή η οποία υπερασπίζεται την ελευθερία της κάθε φορά. Η επιλογή της Fenrir είναι αρκετά καλή γιατί όλες οι μονάδες σας καταναλώνουν λιγότερο φαγητό κατά 30% και προσφέρουν Hapiness. Το Hapiness βοηθά στην δημιουργία περισσότερων μελών της φυλής. Σειρά έχει η Eikthyrnir με σύμβολο ένα άγριο ελάφι. Η συγκεκριμένη φυλή προσφέρει φαγητό, ξύλο αλλά και χρήματα στην αρχή, πράγμα που σημαίνει ότι η Eikthyrnir παίρνει μεγάλο προβάδισμα στα πρώτα στάδια.

Η επόμενη φυλή είναι η Heidrun η οποία έχει ως σύμβολο την κατσίκα και συγκεκριμένα το αγριοκάτσικο. Η Heidrun εξασφαλίζει άφθονο φαγητό γιατί ξεκινάτε με 2 πρόβατα και μπορείτε να τα σκοτώσετε και φυσικά να λάβετε κρέας. Καλό θα ήταν να χτίσετε ένα Sheepfold για να έχει μεγαλύτερη παραγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε φορά που διοργανώνετε ένα feast, λαμβάνετε 30% περισσότερη παραγωγή σε όλους τους τομείς. Περνάμε στην επόμενη φυλή,την Huggin and Muninn με σύμβολο το μαύρο γεράκι. Είναι εξερευνητές και φυσικά καλοί διαπραγματευτές, θα κάνουν τα πάντα για να συνεχίσουν να ταξιδεύουν και να εξερευνούν νέα πράγματα. Γι’αυτό στην αρχή έχετε την ευκαιρία να χτίσετε λιμάνι για να ανακαλύψετε νέες περιοχές. Τελευταία και καλύτερη κατά την γνώμη μου πάντα είναι η φυλή των αρκούδων ή αλλιώς Bjarki. Στην αρχή μένει αρκετά πίσω διότι δεν λαμβάνει κάποιο σημαντικό bonus ενώ κατά την περίοδο χειμώνα που συχνά δυσκολεύει τους περισσότερους παίκτες είναι σε καλή θέση γιατί η μείωση του φαγητού και του ξύλου μειώνεται κατά 30%. Επίσης όλες οι στρατιωτικές μονάδες σας λαμβάνουν 10% προστασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να εκπαιδεύσετε μια αρκούδια στο training camp σας. Η αρκούδα ή η “Kaija, The Armored Bear” όπως ονομάζεται στο παιχνίδι είναι πολύ δυνατή στης μάχες. Αυτές οι 5 φυλές μάχονται για το ποια θα κυριαρχήσει.

 

Gameplay

Ξεκινάτε απλά με το town hall το οποίο “παράγει” νέους κάτοικους. Αμέσως ξεκινάτε να χτίζετε καινούργια κτήρια όπως σπίτια (Houses) για να έχετε την δυνατότητα να φιλοξενείτε περισσότερα άτομα στην πόλη σας. Μια καλή επιλογή είναι να χτίσετε Scout camp ώστε να ανακαλύψετε πολλά μέρη στο χάρτη γρήγορα και να πάρετε προβάδισμα. Για να κερδίσετε την παρτίδα θα πρέπει να τερματίσετε πρώτος σε μια από τις τέσσερις (4) κατηγορίες. Αρχικά η “Domination“, που έχει ως μοναδικό στόχο την νίκη ενάντια σε 3 διαφορετικές clan. Σειρά έχει η κατηγορία “Fame” η οποία απαιτεί αρκετά περισσότερα πράγματα από την πρώτη. Πρέπει να ελέγχετε 12 περιοχές στον χάρτη, πρέπει να έχετε 1200 gold που δύσκολα κερδίζονται και τέλος πρέπει να έχετε χτίσει το “The Altar of Kings”.

Η 3η κατηγορία ονομάζεται “Trade” και έχει 3 στόχους. Ουσιαστικά είναι καθαρά εμπόριο. Πρέπει να έχετε στην άκρη 1000 νομίσματα ή αλλιώς krowns, να έχετε μαζέψει συνολικά 9000 krowns (gold) μέσω του εμπορίου και να έχετε 4 merchants/sailors ενεργούς. Ο τελευταίος στόχος είναι αρκετά εύκολος. Τελευταία και καλύτερη κατηγορία για εμένα, η κατηγορία “Wisdom” η οποία σχετίζεται με τις ανακαλύψεις σε μνημεία και έχει 2 στόχους. Τέσσερις loremasters/sailors πρέπει να είναι ενεργοί αλλά και πρέπει να έχετε 4 “blessings from the gods”. Κατά την γνώμη μου η πιο εύκολη κατηγορία είναι η “Wisdom”.

Technical

Τα γραφικά του τίτλου είναι πολύ ωραία και απλά. Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες στους χαρακτήρες όσο και στο φυσικό τοπίο. Πιστεύω, ότι η επιλογή για τα απλά γραφικά ήταν σωστή γιατί τα περισσότερα παιχνίδια αυτού του style έχουν βαριά graphics υψηλής ευκρίνειας που τελικά καταλήγουν περισσότερο αποσπαστικά παρά βοηθητικά. Το γεγονός ότι έχει απλά γραφικά το κάνει ξεχωριστό σε σχέση με τα άλλα. Όσο αναφορά τον ήχο, η μουσική είναι πολύ όμορφη, και φυσικά μέσα στο κλίμα. Σου δίνει την ιδέα ότι είσαι και εσύ ένας από τους Vikings. Η μουσική αλλάζει ανάλογα με τις εποχές, και βέβαια την κατάσταση gameplay (σε μάχη, κάνοντας εμπόριο κτλπ). Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι φωνές των ανθρώπων και οι “κραυγές” είναι κάπως αστείες. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ γέλασα παραπάνω απ’όσο έπρεπε, αν και να πω την αλήθεια μου άρεσε. Τέλος τα ηχητικά εφέ, όπως όταν για παράδειγμα οι ξυλοκόποι κόβουν δέντρα, είναι αρκετά ρεαλιστικά.

Final Verdict

Έχοντας περάσει πάνω 10 ώρες με το παιχνίδι, έχω σχηματίσει την τελική μου γνώμη. Αρχικά, πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είναι πολύ ωραίος τίτλος αλλά κατά την γνώμη μου και με βάση τα ελληνικά δεδομένα, η τιμή των 20 ευρώ είναι αρκετά υψηλή. Αν βρείτε το παιχνίδι σε έκπτωση από την άλλη είναι διαφορετική ιστορία. Το συνιστώ σε όσους είναι λάτρεις των Strategy παιχνιδιών και σε όσους τώρα θέλουν να ξεκινήσουν την πορεία τους στον κόσμο των παιχνιδιών στρατηγικής.

Στην πλήρη τιμή του είναι ένα χλιαρό thumbs down, αλλά αν το πετύχετε σε προσφορά δοκιμάστε το, θα το αγαπήσετε!

8

Atmosphere

7.0/10

Sound

8.0/10

Gameplay

9.0/10

Graphics

8.0/10

Story

8.0/10

Θετικά

  • Πολλές διαφορετικές clans.
  • Πολλοί τρόποι νίκης.
  • Highly-customizable gameplay.
  • Ωραία, γουστόζικα γραφικά.
  • Ήχος (όλοι οι τομείς).
  • Αρκούδα!

Αρνητικά

  • Σχετική έλλειψη περιεχομένου για 20 ευρώ.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Indie, Simulation, Strategy, Early Access
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Single Player,Multiplayer
Εταιρία Ανάπτυξης Shiro Games
Εκδότης Shiro Games
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 22 Φεβρουαρίου 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel i5 3.1 Ghz Quad core
Μνήμη 2 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 660 / Radeon HD 7800 or better
Χωρητικότητα 400 MB διαθέσιμος χώρος

Θεοφάνης Γαβριηλίδης
Ο Θεοφάνης Γαβριηλίδης γνωστός ως Gab, είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming σε ηλικία 6 ετών με Nintendo DS. Είναι fan των MOBA παιχνιδιών με ιδιαίτερη αγάπη στο League Of Legends. Ο αγαπημένος του ρόλος είναι support. Συμμετέχει στην ομάδα του GameHorizon.gr από τον Απρίλιο του 2016.