GameHorizon.gr

Το χαριτωμένο Ragnarok : Omensight Review

Το Omensight είναι ένα Adventure και mystery game όπου το τέλος του κόσμου ξεκίνησε λόγου κάποιας δράσης ενός από 4 χαρακτήρες, 4 πιθανοί ύποπτοι. Ο σκοπός σας είναι να τους ερευνήσετε και να μάθετε ποιος το προκάλεσε. Να πω την αλήθεια το Omensight έχει πολλά να προσφέρει αλλά ο τρόπος που τα παρουσιάζει δεν είναι και ο καλύτερος. Βέβαια αυτό δεν το κάνει λιγότερο καλοφτιαγμένο, αλλά σίγουρα το κάνει λιγότερο ελκυστικό. Είστε ο Harbinger, ένα είδος οιωνού που η παρουσία του  σημαίνει το τέλος του κόσμου και έχετε παγιδευτεί σε ένα κύκλο όπου ξαναζείτε συνεχώς την τελευταία μέρα πριν τη καταστροφή. Με λίγα λόγια είναι το Groundhog day αλλά λιγότερο εντυπωσιακό.

Omensight

Story

Ως harbinger προσπαθείτε να μάθετε ποιος φταίει για την απελευθέρωση του Voden, το τέρας που θα καταστρέψει το κόσμο. Και τι κάνει ένα mystery game; η προστάτης που κρατούσε τον Voden έχει δολοφονηθεί και προσπαθείτε να βρείτε τον ένοχο. Δυστυχώς από το πρώτο δευτερόλεπτο καταλαβαίνει κάποιος πως θα έχει plot twist λες και βλέπει ένα επεισόδιο του Scooby Doo. Οι χαρακτήρες μερικές φορές είναι πολύ κακογραμμένοι, σε σημείο που καταστρέφει την απορρόφηση. Άλλες φορές βέβαια συνδέεστε με αυτούς και καταλαβαίνετε για ποιο λόγο κάνει ο καθένας ότι κάνει. Υπάρχει επίσης λίγη πολιτική μέσα, αλλά το Omensight δεν πάει πιο βαθιά πέρα από την αναφορά που δίνει στην αρχή. Θα ήταν ωραίο να είχαμε κάποιο είδος συμμαχίας ή συνεργασίας έστω με ένα από τα στρατόπεδα. Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται, δεν μπλέκεστε καθόλου μέσα στον πόλεμο των διαφόρων factions, και δράτε περισσότερο σαν εξωτερικός παρατηρητής. Ένα τεράστιο αρνητικό πρέπει να πω πως είναι ότι υπάρχει μόνο ένα τέλος. Δεν χρειάζεται κάθε παιχνίδι πολλαπλά endings, αλλά εδώ μιλάμε για 4 χαρακτήρες που πρέπει δήθεν να διαλέγουμε “σοφά” γιατί κάθε φορά που πάμε πίσω στην αρχή της μέρας ο Voden γίνεται όλο ένα και πιο δυνατός.

Omensight

Gameplay

Στο θέμα του gameplay το omensight έχει μια καλή ποικιλία όταν έρχεται στις επιθέσεις και στις ικανότητες. Υπάρχει μια μέτρια ελευθερία με το πως θα αντιμετωπίσετε τους εχθρούς: μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλασσικά, όπως Light, Heavy Attack ένα ranged attack σε μορφή μιας μπάλας ενέργειας. Βέβαια υπάρχει μια ικανότητα που βοηθάει το gameplay να μην νιώθει μονότονο και αυτό είναι η ικανότητα να σταματάτε το χρόνο. Είναι πολύ διασκεδαστική, και έβρισκα τον εαυτό μου συνέχεια να πετάω αντικείμενα,μπάλες ενέργειας και εχθρούς πάνω σε άλλους εχθρούς και απλά περίμενα να ξαναρχίσει ο χρόνος για να δω το αποτέλεσμα. Είναι σαν να βλέπατε τη σκηνή με τον Quicksilver από το X-men Days of Future Past.

Omensight

Ένα μεγάλο αρνητικό όμως είναι η ποικιλία περιοχών και ειδών εχθρών. Ας αρχίσουμε με τα είδη εχθρών, που δυστυχώς είναι μόνο 2: οι fighters και οι mages. Με λίγα λόγια ο ένας επιτεθείται από μακριά και ο άλλος από κοντά με μόνη παραλλαγή οτι οι fighters μπορεί να έχουν ασπίδα οπότε θα τους επιτεθείτε με heavy attack. Υπάρχουν και μερικά semi-boss τέρατα, αλλά θα έρθετε αντιμέτωποι μαζί τους πολύ λίγες φορές. Το βρίσκω απογοητευτικό όταν δεν υπάρχει μεγάλη ποικιλία, ενώ ο χαρακτήρα σας είναι πολύ δυνατός και ακόμα και στη μεγαλύτερη δυσκολία το παιχνίδι δεν προσφέρει πραγματικό challenge. Η πιθανότητα να πεθάνετε είναι πολύ χαμηλή. Τα 2 factions του παιχνιδιού επίσης μοιάζουν υπερβολικά μεταξύ τους, και δε νιώθουν ξεχωριστά το καθένα. Υποτίθεται πως οι rodentians είναι πιο stealth-based και έχουν χειρότερο εξοπλισμό σε σύγκριση με τους “high and mighty” Pagarians, αλλά πρακτικά δε θα το προσέξετε.

Maps και level design

Όσο για τα maps δυστυχώς έχουμε 4 διαφορετικά μονοπάτια που παίρνουμε με κάθε χαρακτήρα αλλά κάθε χαρακτήρας πάει στα ίδια σημεία που θα πηγαίνατε με άλλους χαρακτήρες (με 1-2 εξαιρέσεις προς το τέλος) . Που είναι ένα καλό Buttefly effect όταν το χρειάζεσαι; Υποτίθεται ότι κάθε επιλογή προκαλεί πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς ο αριθμός περιοχών είναι μικρός, 4 για την ακρίβεια, και το Replay-abilty τους δεν είναι κάτι το καταπληκτικό, το μόνο που θα κερδίσετε είναι κάτι επιπλέον κομμάτια από το lore του παιχνιδιού. Πρέπει να πω όμως πως τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καταπληκτικά, κάνουν το Omensight πολύ όμορφο μερικές φορές. Έχουν υπάρξει στιγμές που μοιάζει σαν ένα πορτραίτο αλλά τις περισσότερες φορές δεν έχουν κάτι που τα κάνουν να μείνουν μαζί σας. Είναι πολύ… Απλοϊκά.

Omensight

Συμπέρασμα

Το Omensight είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για να περάσεις το απόγευμα σου, αλλά δεν υπάρχει πολύ υλικό μέσα. Θα το πρότεινα για τον casual gamer που δεν έχει χρόνο για να παίξει πολύ και θέλει κάτι να περάσει την ώρα του. Έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά έχει ωραίο gameplay και μια απλή ιστορία που είναι passable. Οι χαρακτήρες μερικές φορές έρχονται στη ζωή γιατί οι Voice Actors προσπαθούν, όμως άλλες φορές το σενάριο είναι τόσο κακογραμμένο που ο τίτλος θα έπρεπε να είναι “Exposition: The Game”.

6.6

Υλικό

5.0/10

Πλοκή

7.0/10

Γραφικά/Μουσική

6.5/10

Gameplay

8.0/10

Θετικά

  • Διασκεδαστικό Gameplay
  • Ενδιαφέρον Ιστορία

Αρνητικά

  • Λίγο Υλικό
  • Οι διάλογοι είναι συνήθως κακογραμμένοι

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Mystery, Adventure
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης SpearHead Games
Εκδότης SpearHead Games
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 15 Μαΐου 2018

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 10
Επεξεργαστής Επεξεργαστής με 3Ghz ή παραπάνω
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών GeForce GTX 750 ή Radeon HD 7870
Χωρητικότητα 5 GB διαθέσιμος χώρος

Χρήστος Αντωνιάδης
Your friendly neighborhood reviewer