GameHorizon.gr

Ken Follet’s The Pillars of the Earth – Review

Γενικά τα Adventure τύπου παιχνίδια, έχουν ανέβει τον τελευταίο καιρό, με αισθητή την συμβολή της Deadalic Entertainment, που μας έχει δώσει πολύ καλά παραδείγματα όπως τη σειρά Deponia, το Silence, το The Dark Eye: The Chains of Satinav κτλ. Τώρα έρχεται να προστεθεί στην λίστα και το ”The Pillars of the Earth”. Βασισμένο στο παγκοσμίου φήμης best seller του Ken Follet, το ”The Pillars of the Earth” ζωντανεύει και έρχεται να μας εντυπωσιάσει.

 

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι βασισμένη στο βιβλίο, παρουσιάζεται όμως με διαφορετικό τρόπο, καθώς η πορεία της ιστορίας καθορίζεται από τις επιλογές στους διαλόγους. Φυσικά δεν είναι ποτέ εύκολη η μεταφορά ενός βιβλίου σε videogame, ειδικά όταν το βιβλίο είναι 1076 σελίδων. Απαιτεί πολύ και προσεχτική δουλειά, για να αποδοθούν σωστά όλοι οι χαρακτήρες και να μην απογοητευτούν οι αναγνώστες, που είναι από τα de-facto αγοραστικά κοινά.

Γι’ αυτό, η Daedelic θεώρησε καλύτερη ιδέα να μετατρέψει σε τριλογία το Pillars of the Earth, χωρίζοντάς το σε 3 games: From the Ashes, Sowing the Wind και Eye on the Storm. Οι χαρακτήρες οι οποίοι υπάρχουν στο παιχνίδι είναι ίδιοι με το μυθιστόρημα, αλλά διαθέσιμοι για έλεγχο είναι μόνο ο Tom, ο Philip και o Jack.

the pillars of the earth (2)

Το παιχνίδι μας πηγαίνει στον 12ο αιώνα, στην Αγγλία. Ξεκινάει με τον 1ο χαρακτήρα, τον Tom, ο οποίος ονειρεύεται να χτίσει ένα Καθεδρικό ναό. Στην συνέχεια μεταβαίνει στο σημείο όπου ο Tom, η ετοιμόγεννη γυναίκα του Agnes και τα παιδιά τους Alfred και Martha, ψάχνουν καταφύγιο στο χιόνι για να μείνουν το βράδυ.

Μετά μεταφερόμαστε στο Kingsbridge, όπου εμφανίζεται ο 2ος χαρακτήρας ο Philip. Ο Philip είναι ένας μοναχός που φτάνει στο μοναστήρι εκεί στο Kingsbridge, κάποιες μέρες μετά τον θάνατο του ηγουμένου James. 3ος και τελευταίος χαρακτήρας είναι, ο Jack , ένα μικρό παιδί, το οποίο μεγάλωσε στα δάση,με τη μητέρα του Ellen. Η οικογένεια του Jack στην πορεία της ιστορίας, συναντιέται με την οικογένεια του Tom, στο κάστρο Bartholomew (Earl of Shiring). Εκεί γνωρίζουμε έναν ακόμη βασικό χαρακτήρα της ιστορίας, την Aliena.

the pillars of the earth (3)

Δεν θα αποκαλύψω άλλα στοιχεία της ιστορίας του παιχνιδιού, καθώς θεωρώ πως θα σας χαλάσω την περιέργεια να το παίξετε. Προσωπικά για τα χρήματα του, θεωρώ ότι αξίζει. Η διάρκεια του 1ου βιβλίου , κυμαίνεται στις 8 περίπου ώρες, βάζοντας μέσα τα quests που σου δίνει το παιχνίδι, οπότε όλα τα βιβλία μαζί, κυμαίνονται στις 24 περίπου ώρες.

Το Pillars of the Earth ακολουθεί φόρμουλα παρόμοια με της Telltales όσον αφορά τις αλληλεπιδράσεις των χαρακτήρων, με το παιχνίδι να θυμάται τις επιλογές σας και να αλλάζει αργότερα events σύμφωνα με αυτές. Τα save points είναι πολλά και διάσπαρτα, δίνοντας έτσι την δυνατότητα αυτοκριτικής για τις επιλογές σας και την αλλαγή τους, εάν κάτι δεν μας άρεσε.

Είναι σαν να βλέπεις έναν πίνακα να ζωντανεύει μπροστά σου. Η Daedelic κατάφερε να συνδέσει την νουβέλα με το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο, ώστε το αποτέλεσμα είναι απλώς μαγευτικό.

the pillars of the earth (1)

Τα γραφικά του Pillars of the Earth δουλεύουν ικανοποιητικότατα για την ατμόσφαιρα που θέλουν, ενώ σε full ανάλυση δε συνάντησα καθόλου lag. Στην εξαιρετική αισθητική του τίτλου συμβάλλουν τα background και οι χαρακτήρες, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι με το χέρι. Τα εύσημα για τα σχέδια τα παίρνει η Visionaire Studio engine, ενώ για την μουσική υπόκρουση, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πράγας, που επιτρέψτε μου ως μουσικολόγος να σας πω ότι είναι από τις καλύτερες στον κόσμο.

Προσωπικά το έπαιξα σε pc, δεν με δυσκόλεψαν καθόλου τα controls του. Θεωρώ πως θα ναι εξίσου καλό και σε ps4 και xbox one όσον αφορά και τον χειρισμό αλλά και τα γραφικά.

Το Pillars of the Earth είναι ένα ακόμα πόνημα της Daedelic, της οποίας το όνομα στα adventure έχει γίνει συνώνυμο με την ποιότητα. Το οτι το game λαμβάνει υπόψιν τις επιλογές μας και διαμορφώνει την ιστορία του γύρω από αυτές, μένοντας κολλημένο ταυτόχρονα στην ιστορία του βιβλίου, μόνο άξιο θαυμασμού μπορεί να είναι, και κερδίζει έτσι την έγκρισή μας για αγορά.

8.5

Ατμόσφαιρα

8.5/10

Graphics

8.5/10

Sound

9.0/10

Gameplay

8.0/10

Θετικά

  • Εξαιρετικό soundtrack.
  • Πανέμορφα, handrawn arts.
  • Οι επιλογές σας μετράνε.

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Adventure
Platforms PC, Playstation 4, Xbox One
Αρ. παικτών Single Player
Εταιρία Ανάπτυξης Daedalic Entertainment
Εκδότης Daedalic Entertainment
Διάθεση Steam, PS Store, Xbox Live,
Ημ. Διάθεσης 15 Aug, 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Win 7, 8, 10, 32/64-bit
Επεξεργαστής Quad Core CPU
Μνήμη 4 GB RAM
Κάρτα Γραφικών AMD R7 200 series, GeForce GTX 500 series
Χωρητικότητα 13.5 GB

Μαρία Χαλεπλίδου
Ονομάζεται Μαρία Χαλεπλίδου, γνωστή και ως Akame Nanatsu. Απόφοιτη μουσικών σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παίζει βιολί και πιάνο, είναι cosplayer, Δεν διαλέγει...