GameHorizon.gr

Pokemon Θεωρίες #4

Τέταρτο και τελευταίο παιδιά, αλλά deluxe edition το σημερινό. Pokemon Θεωρίες #4!

1)Lavender Town.

Στα παιχνίδια Red,Blue και Yellow, υπήρχε η πόλη Lavender. Μία πόλη που λόγω της καταθλιπτικής μουσικής της και του νεκροταφείου Pokemon που βρίσκεται σε αυτή, δημιούργησε πολλές θεωρίες και creepypastas, από τις οποίες οι 2 είναι πραγματικά πάρα πολύ ενδιαφέρουσες.

-Lavender Town Syndrome

Έτσι ονομάστηκε το φαινόμενο των αυξημένων αυτοκτονιών παιδιών ηλικίας 7-12 ετών μετά την κυκλοφορία των Red και Green στην Ιαπωνία στις 27 Φεβρουαρίου του 1996. Φήμες λένε πως τα παιδιά αφού παίζανε το παιχνίδι μέχρι την είσοδό τους στην πόλη Lavender, έπεφταν σε κάποιου είδους κατάθλιψη, λόγω των εξαιρετικά υψηλών συχνοτήτων του μουσικού θέματος της πόλης όπως μελετήθηκε αργότερα. Συχνοτήτων που μόνο παιδιά και έφηβοι μπορούν να αντιληφθούν, καθώς το αυτί σε αυτές τις ηλικίες είναι πιο ευαίσθητο.

Σύμφωνα με τη θεωρία, γύρω στα 200 παιδιά αυτοκτόνησαν, είτε πέφτοντας από μεγάλο ύψος είτε κρεμάστηκαν. Πολλά παιδιά αρρώστησαν (δεν ξέρουμε πως ακριβώς) και κάποια άλλα είχαν έντονους πονοκεφάλους. Οι προγραμματιστές διορθώσανε άμεσα τη μουσική, μειώνοντας τη συχνότητα. 

Το 2010 το θέμα ξαναπήρε “φωτιά”, όταν κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο youtube, στο οποίο με τη χρήση ειδικού προγράμματος ανέλυσαν το αρχικό μουσικό κομμάτι. Στο τέλος του βίντεο, το πρόγραμμα δημιουργούσε την εικόνα των Unown, τα οποία έγραφαν “LEAVE NOW”. Επίσης είναι περίεργο πως τα Unown εμφανίστηκαν σε επόμενα παιχνίδια.

Το πιο λογικό είναι πως όλα αυτά είναι ένα καλοστημένο αστείο κάποιου παίχτη Pokemon, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη μουντή και καταθλιπτική μουσική και δημιούργησε ένα μέγιστο creepypasta. Ελπίζουμε όντως να είναι έτσι.

maxresdefault (2)

-Η μάχη της Lavender.

Πριν φτάσουμε στην πόλη Lavender, κάθε φορά που αντιμετωπίζαμε τον Rival (Blue, Gary, Loser) είχε στην ομάδα του ένα Raticate. Στη μάχη μέσα στο νεκροταφείο της πόλης όμως, το Raticate λείπει. Κάποιοι θεωρούν πως απλώς ο Rival το άλλαξε για να βάλει στη θέση του κάποιο πιο δυνατό Pokemon. Άλλοι όμως έβαλαν τα πράγματα κάτω και σκέφτηκαν τα εξής. Πρώτον, τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε τον Rival ήταν πάνω στο πλοίο S.S. Anne. Ενώ εμείς βγήκαμε από το πλοίο, αυτός έμεινε μέσα. Ίσως το Raticate είχε πληγωθεί άσχημα, όμως αφού ο Rival ήταν μέσα στο πλοίο, δε θα μπορούσε να το περιθάλψει. Δεύτερον, την επόμενη φορά που αντιμετωπίζουμε τον Rival είναι μέσα στο νεκροταφείο. Και τρίτον, στα original παιχνίδια της Ιαπωνίας, στο νεκροταφείο ο Rival ρωτάει τον Red αν γνωρίζει πως είναι να πεθαίνει κάποιο Pokemon σου. Και τα τρία μαζί αν τα συνδυάσουμε; Ένα κι ένα κάνουν δύο, πάνω στο πλοίο σκοτώσατε το Raticate, δεν είχε την ευκαιρία ο Rival να το θεραπεύσει και το θρηνεί. Πως αισθάνεστε τώρα;

0e60949a3c9700d797c0246fe81d2ed1769ef486_hq

2)Ο N είναι στην πραγματικότητα ένα Zoroark.

Ο N είναι χαρακτήρας των παιχνιδιών της 5ης γενιάς και ο αρχηγός-μαριονέτα της Team Plasma. Η ομάδα αυτή θέλει να δημιουργήσει 2 διαφορετικούς κόσμους, των ανθρώπων και των Pokemon. Η θεωρία ξεκινάει κάπως έτσι. Κάποια στιγμή στις Black/White 2 ένα Zoroark μας οδηγεί μέσα από κάτι αρχαία μνημεία σε ένα σημείο που βρίσκεται ο N, όμως το ίδιο δεν υπάρχει τριγύρω. Το μαλλί τους είναι παρόμοιο, ο Ν μπορεί να καταλάβει την ομιλία των Pokemon και το Zoroark είναι γνωστό για το πως συχνά παίρνει ανθρώπινη μορφή. Η θεωρία έχει βάση, καθώς ένα Pokemon (το Zoroark), που βιώνει τη καταχρηστική συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντι στα Pokemon, είναι λογικό να θέλει να δημιουργήσει ένα κόσμο στον οποίο θα υπάρχουν μόνο Pokemon.

1300247661733_f

3)Post-war Kanto

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί στην περιπέτειά μας μέσα στις Red και Blue, συναντούμε είτε μικρά παιδιά, είτε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που συνήθως έχουν σχέση με το στρατό ή το έγκλημα, κι ελάχιστους ενήλικες; Ο πατέρας του πρωταγωνιστή άφαντος, οι γονείς του Rival άφαντοι. Η θεωρία υποστηρίζει πως τα εξής: 

-Πριν το παιχνίδι έχει γίνει κάποιος πόλεμος, σύμφωνα και με τα λόγια του LT. Surge στο τρίτο έμβλημα.

-Ο πατέρας του Red πέθανε στον πόλεμο. Γι’αυτό η μητέρα του έχει αποδεχτεί τον Red ως άντρα του σπιτιού, τον εμπιστεύεται και τον αφήνει να παίρνει αποφάσεις μόνος του.

Blue είναι ορφανός και από τους 2 γονείς.

Professor Oak δίνει άδεια Pokedex γιατί πιθανόν τα αρχεία τους να χάθηκαν στον πόλεμο.

-Υπάρχουν παντού νοσοκομεία και “γυμναστήρια”, με μόνο μέρος διασκέδασης ένα καζίνο.

Το παιχνίδι ξεκινά λίγο καιρό μετά τον πόλεμο, με τους πρωταγωνιστές να είναι η πρώτη γενιά της ειρηνικής εποχής μετά τον πόλεμο.

lt-surge-pokemon-war

Αυτές ήταν οι θεωρίες, ελπίζουμε να σας φάνηκαν ενδιαφέρουσες!

Facebook Comments

Δημήτρης Νάκος
Ονομάζεται Νάκος Δημήτρης (ChocoTroll) και είναι λάτρης του LoL και των anime. Έπαιζε Pc Games από πολύ μικρός με πρώτη του αγάπη τα Worms και Age of Empires, με αγαπημένα είδη πλέον τα roguelike και stealth. Μεγαλώνοντας γνώρισε τα anime μέσα από ένα map του Warcraft, το Fight of Characters. Έχει δει πάρα πολλά horror και Superpower anime, ενώ τα αγαπημένα του είναι τα Comedy.

2 comments

  1. Γιάννης Στάθης Staxville says:

    Ekanes upodeiksh triwn pragmatwn. Prwto o red antimetwpizei ton blue sto ssanne, deutero o blue einai sto nekrotafeio, kai trito o blue rwtaei ton red gia ton thanato twn pokemon.. Ara st telos eprepe n peis 1+1+1=3 kai oxi 1+1=2. Asxete

  2. Stelios Periplanomenos says:

    pragmatika tromero arthro egw epatha plaka mprabo sas paidia san na sumplirotyhikan ta erotimatika ap othn paidiki mou ilikia xD !

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon