GameHorizon.gr

Rising Storm 2: Vietnam : Death Simulator

Όταν άκουσα πως το Rising Storm 2: Vietnam το  αποκαλούσαν “Death Siumulator” και “Team Kill Simulator” δεν τους πίστεψα. Boy was I wrong, κάτι παραπάνω ξέρανε από εμένα, καλά που δεν δείχνει Deaths το Scoreboard.

Οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ανάμεικτες. Το παιχνίδι με καλωσόρισε με ένα ωραίο Theme στο Menu  αλλά στο configuration κομμάτι με απογοήτευσε καθώς για οποιαδήποτε γραφική αλλαγή απαιτούσε επανεκκίνηση του παιχνιδιού. Επειδή είμαι καινούργιος στη σειρά Rising Storm άνοιξα το tutorial αλλά έπαιζε μόνο ο ήχος και έκανε loop μέχρι να κλείσω το παιχνίδι.

Gameplay

Πρέπει να πω πως δεν έχω ξαναπαίξει Rising Storm ή Red Orchestra αλλά το gameplay κομμάτι ήταν ένα κύμα φρέσκου αέρα για εμένα. Το πρώτο πράγμα που πέρασε από το μυαλό μου, άμα μπορούσα να το χαρακτηρίσω με λίγα λόγια θα το αποκαλούσα “Ο μεγάλος ξάδερφος του Battlefield”, έχοντας παρόμοια Game modes.

Το Gameplay Rising Storm 2: Vietnam γέρνει πιο πολύ στο ρεαλιστικό παρά στο διασκεδαστικό κομμάτι. Για παράδειγμα άμα το Call of Duty είναι 80% διασκέδαση και 20% ρεαλιστικό και το Battlefield είναι 50-50 τότε το Rising Storm είναι 80% ρεαλιστικό και 20% διασκέδαση.

Rising Storm 2: Vietnam

 

 

Το Gameplay είναι ίδιο όπως κάθε άλλο FPS, αλλά το πώς το εκτελεί αυτό το κομμάτι είναι ενδιαφέρον. Δεν έχεις φανταχτερά Gadgets, κρατάει την ατμόσφαιρα και το ρεαλιστικό κομμάτι του σταθερό. Οι Βιετναμέζοι έχουν το πλεονέκτημα στο κομμάτι του περιβάλλοντος καθώς είσαι στην έδρα τους, μπορούν να σκάψουν τούνελ τα οποία είναι Spawn points ενώ οι Αμερικάνοι πρέπει να κάνουν spawn στην άκρη του χάρτη. Βέβαια οι Αμερικάνοι έχουν τα καλύτερα όπλα και ελικόπτερα και αυτό ισορροπεί κάπως τα πράγματα.

Game Modes

Έχει 3 οικεία Game modes με τα πιο γνωστά να είναι τα Territory και Supremacy. Το αγαπημένο μου είναι και το πιο συχνό Game mode που είναι το Territory. Αν έχετε παίξει το Rush Game mode στο Battlefield τότε θα νιώθετε σαν το σπίτι σας… Μέχρι ένας συμπαίκτης  να σας μπερδέψει για τον εχθρό  και κάνει το κεφάλι σας σαν πίνακα του Jackson Pollock.

Γραφικά

Πρέπει να πω πως περίμενα κάτι πιο όμορφο καθώς το παιχνίδι χρησιμοποιεί την Unreal Engine. Οι χαρακτήρες έχουν μέτρια εμφάνιση αλλά το περιβάλλον μερικές φορές είναι καταπληκτικά πανέμορφο.

 

Rising Storm 2: Vietnam

Τα όπλα είναι όμορφα και το περιβάλλον όταν έχει κάτι πράσινο να δείξει με  το κατάλληλο φωτισμό μπορεί να σε κάνει απλά να μείνεις ακίνητος και να θαυμάσεις τα Visuals. Πρέπει να αναφέρω πως τα Death Animation και ο ήχος όταν όταν ο χαρακτήρας σας πεθαίνει είναι απλά αριστούργημα, ο ήχος όταν τους καις ζωντανούς είναι απλά καταπληκτικός και ακόμα και πιο ωραίος είναι ο ήχος όταν σε πυροβολούν στο λαιμό. Γενικά στα sound effects παίρνει άριστα.

Και τι να πεις για το γεγονός ότι όταν πετυχαίνετε το κράνος ακούγεται ένα ικανοποιητικό “Ding”; Πάντως για εμένα ακούγεται σαν δίνει συγχαρητήρια το παιχνίδι.

Classes

Υπάρχουν 2 είδη Classes στο Rising Storm 2: Vietnam: Τα επιθετικά, τα οποία έχουν όπλα, χειροβομβίδες και άλλα εξαρτήματα διαθέσιμα από εκείνη την εποχή και τα το δίδυμο Commander και Radioman. Ο Commander είναι το πιο δύσκολο class στο παιχνίδι καθώς μπορεί να σκοτώσει όλη την ομάδα του άμα κάνει μια κακή κίνηση. Μπορεί να καλέσει Air strikes, Napalm, Insta Spawn και Recon (δηλαδή Radar) και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός γιατί μπορεί να αφανίσει όλη την ομάδα του. Ο Radioman είναι κινούμενο ράδιο για τον Commander καθώς μπορεί να καλέσει μια από τις παραπάνω εντολές, οπότε γίνεσαι το σκυλάκι του Commander.

Rising Storm 2: Vietnam

Όσο για τα ελικόπτερα, περίμενα να ήταν εύκολα στη πτήση, νόμιζα πως θα ήταν όσο εύκολα όσο τα ελικόπτερα του Battlefield. Τα ελικόπτερα είναι άτσαλα και όταν στρίβεις σε οποιαδήποτε κατεύθυνση το ελικόπτερο κάνει σαν καρουζέλ. Έμαθα πολύ γρήγορα ότι είμαι πολύ πιο χρήσιμος στο έδαφος παρά στον αέρα.

Rising Storm 2: Vietnam

Κάτι που μου άρεσε είναι το πώς το Class του Sniper Βλέπει μέσα από το Scope του, έχοντας μια μικρή περιφερειακή όραση γύρω απο το scope και όχι όπως το κλασσικό scope που δεν φαίνεται τίποτα γύρο από το scope (αν και στο παιχνίδι έχει ένα τέτοιο sniper).

RS2 photo

Προβλήματα

Το πρόβλημα με το Rising Storm 2: Vietnam είναι η έλλειψη παικτών και Servers, με μέσο όρο για εμένα γύρο στα 180 ping. Οι servers που έχουν κόσμο είναι είναι πάντα full, οπότε το Κουμπί Refresh θα το πατήσετε υπερβολικά πολύ. Μακάρι να έπαιρναν παράδειγμα από τη DICE και να βάζανε ένα Que σύστημα. Όπως και να’χει το Gamehorizon προτείνει την αγορά.

8

Atmosphere

8.0/10

Sound

10.0/10

Gameplay

7.0/10

Graphics

7.0/10

Θετικά

  • Καλό Community
  • Ρεαλιστικό
  • Όμορφα Maps
  • Ικανοποιητικό όταν σκοτώνεις

Αρνητικά

  • Έλλειψη παικτών
  • Μεγάλο Learning Curve
  • χαμηλή ποικιλία όπλων
  • Η ομάδα σου
  • πολύ Blur στις εκρήξεις

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre FPS,Multiplayer
Platforms PC
Αρ. παικτών Multiplayer
Εταιρία Ανάπτυξης Tripwire Interactive
Εκδότης Iceberg Interactive
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης 30 Μαΐου 2017

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής ntel Core i5 @ 3.2GHz ή AMD @ 4.0GHz
Μνήμη 6 GB RAM
Κάρτα Γραφικών NVIDIA GeForce GTX 760 ή AMD R9 270X
Χωρητικότητα 12 GB διαθέσιμος χώρος

Χρήστος Αντωνιάδης
Your friendly neighborhood reviewer