GameHorizon.gr

Rust Preview

Ένας τίτλος της Facepunch που πραγματικά τώρα έχει αρχίσει να ανεβαίνει σε δημοτικότητα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το Rust είναι κυρίως ένα παιχνίδι Survival αλλά είναι και Action και φυσικά Multiplayer. Γενικά το Rust, το αριστούργημα της Facepunch studios έχει ένα αρκετά μεγάλο κοινό. Αρχικά, είναι ένας τίτλος όπου τα έχει όλα κυριολεκτικά. Χρειάζεστε αρκετή εξάσκηση ώστε να μπορείτε να ανταπεξέλθετε στην ανάγκες ενός Official Server. Κυρίως, πρέπει να χτίσετε μια κατοικία που να είναι άκρως προστατευμένη για να μην δεχθείτε raid από τους αντίπαλους.

Story

Ξεκινάτε γυμνοί με μια πέτρα και έναν πυρσό. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κάνετε join σε έναν server κάνετε spawn σε ένα τυχαίο σημείο. Γενικά δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο story διότι το παιχνίδι έχει μόνο Multiplayer και όχι Singleplayer.

Gameplay

Πρέπει να αρχίσετε να σπάτε πέτρες και να κόβετε ξύλο ώστε να αναπτυχθείτε δηλαδή να φτιάξετε νέα εργαλεία και να μαζέψετε πόρους για να χτίσετε την πρώτη σας κατοικία αλλά και να φτιάξετε τα πρώτα σας όπλα. Ιδανικά όπλα για την αρχή είναι το τόξο, το revolver και το Semi Automatic Rifle.  Αφού χτίσετε την πρώτη σας κατοικία και είστε ασφαλείς τότε έχετε πολλές επιλογές. Μπορείτε να συνεχίσετε το grind δηλαδή να farmαρετε πέτρες και ξύλο ώστε να κάνετε ακόμα δυσκολότερη την δουλειά των αντιπάλων σας να εισβάλουν στην βάση σας ή εάν είστε του pvp να κάνετε roam σε όλον τον server ώστε να σκοτώσετε τους υπόλοιπους παίκτες. Έπειτα αφού μαζέψετε αρκετούς πόρους μπορείτε να ετοιμάσετε εκρηκτικά για να κάνετε raid σε κάποια αντίπαλη βάση. Το raid αποτελεί αγαπημένο κομμάτι στο Rust για πολλούς παίκτες. Υπάρχουν δύο ειδών raid, το Offline και το Online raid. Πράγμα που σημαίνει ότι εισβάλουμε μέσα στην βάση όταν όλοι οι παίκτες της βάσης είναι εκτός παιχνιδιού για να μην έχουν την ευκαιρία να αμυνθούν αλλά και αντίστοιχα το όταν είναι μέσα και μπορούν να αμυνθούν, η δουλειά του raider δυσκολεύει πάρα πολύ. Ο αμυνόμενος μπορεί να κάνει despawn όλο του το loot και οι raiders να μην πάρουν τίποτα ή ακόμα μπορεί να προσπαθήσει να τους σκοτώσει και να κερδίσει όλα τα εκρηκτικά.

Survival Tip για το Rust

Με το που κάνετε spawn, πρέπει να βρείτε λίγο ξύλο και λίγη πέτρα ώστε να φτιάξετε τα πρώτα σας εργαλεία. Φυσικά εάν είστε fan του pvp μπορείτε να τρέξετε να μαζέψετε cloth για την κατασκευή ενός τόξου. Να σημειωθεί ότι έχουμε δει πολλά βίντεο στο Youtube όπου κάποιος σκοτώνει τον αντίπαλο του μόνο με ένα τόξο και κερδίζει τρελά πράγματα όπως ένα όπλο και πανοπλία. Γενικά μόλις ετοιμάσετε το bow μπορείτε να μαζέψετε λίγο σχοινιά από τα βαρέλια και να δημιουργήσετε την δικιά σας ξύλινη πανοπλία. Μόλις έχετε ένα τόξο, πανοπλία και τροφή μπορείτε να κάνετε roam και να σκοτώσετε όποιον βρείτε εκτός από μεγάλες ομάδες όπου μπορούν να σας σκοτώσουν ακόμα και με τις πέτρες λόγω της πληθώρας των παικτών. Γενικά είναι αρκετά δύσκολο να επιβιώσετε μόνοι σας σε έναν Official Server και να αντιμετωπίσετε clan με 15 άτομα. Βέβαια, υπάρχουν και server για Solo παίκτες.

Technical

Το Rust από το 2013 που κυκλοφόρησε στο Steam έχει αναπτυχθεί σε όλους τους τομείς όπως το pvp, τα γραφικά και γενικά όλο το gameplay. Αρχικά το παιχνίδι χρειάζεται ένα σχετικά καλό υπολογιστή για να μπορεί να τρέξει χωρίς προβλήματα αλλά εάν έχετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε στα full θα εκπλαγείτε. Τα γραφικά είναι πολύ ωραία το ίδιο και τα χρώματα. Γενικά υπάρχει μεγάλη λεπτομέρεια στα πάντα από τα ζώα μέχρι και τα skins που μπορείτε να αγοράσετε ή να κερδίσετε δωρεάν από drop στο παιχνίδι. Ο ήχος παίζει τεράστιο ρόλο. Αρχικά όταν περπατάτε ακούγεται εκτός εάν προσέχετε δηλαδή είστε duck πατώντας το ctrl και πρέπει να μην διασχίζεται φύλα. Έτσι γίνεται το doorcamp. Επίσης μπορεί να ακούσετε εκρηκτικά και να πάτε για το counter raid. Γενικά εάν έχετε ανοικτή τη μουσική που θυμίζει περισσότερο horror game πραγματικά όταν είστε μόνοι σας μπορεί να τρομάξετε.

Final Verdict

Προσωπικά έχω περάσει πάνω από 350 ώρες με το παιχνίδι και ομολογώ ότι είναι ένα από τα αγαπημένα μου αυτή τη στιγμή. Μπορεί η τιμή του να είναι λίγο υψηλή αλλά αξίζει. Πριν την αγορά του σιγουρευτείτε οτι ο υπολογιστής σας στηρίζει τις τεχνικές απαιτήσεις.

 

6.9

Story

0.0/10

Atmosphere

8.0/10

Graphics

9.0/10

Sound

8.5/10

Gameplay

9.0/10

Θετικά

  • Δημιουργηκότητα
  • Πολύ καλό pvp
  • Συνεχόμενες διορθώσεις
  • Πολλές επιλογές στον τρόπο επιβίωσης

Αρνητικά

  • Bugs

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre Action, Adventure, Indie, Massively Multiplayer, RPG, Early Access
Platforms PC
Αρ. παικτών MultiPlayer
Εταιρία Ανάπτυξης Facepunch Studios
Εκδότης Facepunch Studios
Διάθεση Steam
Ημ. Διάθεσης 11 Δεκεμβρίου 2013

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα Windows 10 64bit
Επεξεργαστής 3 ghz
Μνήμη 16 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 980
Χωρητικότητα 10 GB available space

Θεοφάνης Γαβριηλίδης
Ο Θεοφάνης Γαβριηλίδης γνωστός ως Gab, είχε την πρώτη του επαφή με το Gaming σε ηλικία 6 ετών με Nintendo DS. Είναι fan των MOBA παιχνιδιών με ιδιαίτερη αγάπη στο League Of Legends. Ο αγαπημένος του ρόλος είναι support. Συμμετέχει στην ομάδα του GameHorizon.gr από τον Απρίλιο του 2016.