Old Spiderman VS Spiderman Homecoming /No Spoilers Review

Smiley face

Λίγα λόγια για την ταινία με ελάχιστα Spoiler

 

Είδα το Spiderman Homecoming προχθές και μπορώ να πω ότι ήταν ένα αξιοπρεπέστατο reboot της αρχικής ταινίας και μια ενδιαφέρον εναλλαγή του original story.Δεν κρατήθηκα και είπα να κάνω ένα review και μια σύγκριση όλων των Spiderman ταινιών. Πρώτα απ΄ όλα να πω ότι βρήκα αρκετά καλό τον Tom Holland για το ρόλο του Spiderman.  Είχε μέσα του το στυλάκι του spiderman και έφερε ένα ευχάριστο κωμικό στοιχείο στην ταινία. Η ταινία είχε και αρκετές κωμικές σκηνές και αρκετές σκηνές δράσης, όπως για παράδειγμα αυτές με τον Iron Man. Πολύ καλές ιδέες του σεναριογράφου ήταν η σκηνή με το πλοίο όπου είχε κοπεί στα δυο και ο spiderman προσπαθούσε να το κρατήσει με τον ιστό του. Είμαι σίγουρος πως το μυαλό όλων πήγε στην σκηνή της original ταινίας όπου ο Tobey Maguire  προσπαθούσε να μειώσει την ταχύτητα του τρένου με τον ιστό του.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μου άρεσε στη νέα ταινία ήταν η Κάρεν στη νέα στολή του Spiderman. Ωστόσο δε μου άρεσε η υπερβολή γύρω από αυτό. Τι ήταν αυτό δηλαδή έχει 325 τρόπους να ρίξει τον ιστό.. Κι αν έχει πιστεύω ότι ο spiderman είναι ένας ήρωας που ανακαλύπτει μόνος του τις δυνάμεις του και το τι είναι ικανός να κάνει. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους πιο old time classic heroes . Αυτό είναι που μας έχει δείξει ο Tobey Maguire στην αρχική τριλογία και αυτό μας έμεινε από τα animated series.  Ξέρω ότι κάποιοι θα διαφωνήσουν και θα πουν μα γιατί ήταν πολύ cool, , εντάξει προσωπικά θέλω ο spiderman να βγάζει μαζί με τη δράση και κάτι classic, λίγο νοσταλγία. Και πάνω σε αυτό είναι που παραδέχτηκα την Marvel η οποία έβαλε κατά τη διάρκεια της ταινίας μια διασκευή του αγαπημένου μας theme της ταινίας. Δείτε το όλοι εδώ¨:

Γενικά το homecoming πιστεύω είχε σκοπό να είναι ένα απολαυστικό reboot και όχι να χτίσει κάποιο story η οτιδήποτε άλλο. Αν και η Sony ήθελε να φτιάξει ένα Universe ”καθρέφτης” του M.C.U. για ταινίες όπως το Homecoming, το Black Cat, το Venom κ.α. Κάτι τέτοιο όμως βγήκε κατευθείαν από το τραπέζι. Λοιπόν, όπως προείπαμε η ταινία μας είχε το κωμικό στοιχείο αλλά ταυτόχρονα είχε και το απαιτούμενο action και romance που απαιτεί κάθε spiderman! Είχαμε και τον villain μας, ο οποίος ήταν ήπιος για την ηλικία αυτού του Spidey και δεν ήταν άλλος από τον Vulture. Ο Michael Keaton κατάφερε να ανταγωνιστεί επάξια τους villain της αρχικής τριλογίας με τον ρόλο του μικρού αυτού villain.  Ορίστε και μερικές φωτογραφίες από κάποιες κωμικές σκηνές της ταινίας.

Προτείνω ανεπιφύλακτα να πάτε να δείτε την ταινία και να την απολαύσετε γιατί περί αυτού πρόκειται μια κωμική αυτή ταινία δράσης που  έχει ήδη κερδίσει κριτικούς και κοινό με βαθμολογίες 8,3/10 στο Imdb από 30,000 άτομα σε 5 ημέρες , 73/100 στο Metascore και 94% στο rotten tomatoes από 200 άτομα.

Spiderman Versus Amazing Spiderman & Homecoming

 

Αφού είπαμε πέντε πράγματα για το περιεχόμενο του homecoming, θα ήθελα να κάνουμε μια σύγκριση όλων των spiderman γιατί πραγματικά έχει γεμίσει το ίντερνετ με post και comments του στυλ αυτός είναι ο καλύτερος spiderman…. Οι τρεις Spiderman ως τώρα είναι ο Tobey Maguire της αρχικής τριλογίας, ο Andrew Garfield των δυο Amazing Spiderman και ο Tom Holland του καινούριου Homecoming.

Δε μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να διακρίνει ότι ο Tobey Maguire ήταν και είναι ο καλύτερος Spiderman… Μπορεί σαν ηθοποιός να μην λέει πολλά, αλλά έπαιξε τρομερά το ρόλο του Spiderman. Δεν ήταν ούτε πολύ καλός ούτε και πολύ μέτριος. Ήταν ακριβώς όπως έπρεπε να είναι ο spiderman, αρχικά δειλός σεμνός ντροπαλός χαρακτήρας και έπειτα αφότου βάλει τη στολή γενναίος και ένας cool πολυλογάς. Είδαμε μέσα από την τριλογία του ότι εξέλιξε το χαρακτήρα και του έδωσε όσα μπορούσε.Ήταν πολύ καλός σε κάθε αρτσούμπαλη σκηνή, κάθε ατάκα, κάθε περίσταση. Όσον αφορά τον Andrew Garfield, το παιδί απλά δεν τον είχε το ρόλο, ήταν πολύ μέτριος και η κακή σκηνοθεσία της ταινίας τον χαντάκωσε ακόμη πιο πολύ . Ο νέος μας Tom για το σενάριο αυτό ήταν μια χαρά στο ρόλο του. Αυτό και τέλος, γιατί βλέπω κάποια σχόλια από μικρά παιδιά ο Garfield ή ο Tom είναι ο καλύτερος, ο Tobey ήταν ΚΑΚΟΣ. Ούτε καν το respect για αυτές τις νοσταλγικές ταινίες που μας έδωσε ο Tobey….

Τα σενάρια

 

Εντάξει, οκ σας αρέσει αυτός ο Spiderman. Σεβαστό, αλλά αν μου πεις και ότι τα Spiderman είναι χειρότερα από τα Amazing και το Homecoming, τι να πω… Η παλιά τριλογία είναι σχεδόν άψογη σε όλα για τα δεδομένα της εποχής. Είχε ένα γεμάτο σενάριο με τον Πίτερ Πάρκερ από το σχολείο του, μέχρι την αποφοίτηση, την δουλειά του σαν φωτογράφος και την οικογένεια του. Έχουμε σκηνές με τον φίλο του Χάρη Όσμπορν, με την Μαίρη Τζέιν, τον Φλας, τον Θείο Μπεν, την Θεία Μαίη και ένα ολόκληρο story να διαδραματίζεται με αυτούς. Έχουμε τόσους villain με τόσο καλοχτισμένο story όπως ο Green Goblin με τον μοναδικό Willem Dafoe , τον Dr. Otto Octavius , τον Sandman , τον Venom , έχουμε τόσο romance με την Εμ Τζέι…

Το Amazing Spiderman τι σενάριο έχει ? Απλά ένας νέος villain που ήρθε στην επιφάνεια έτσι απλά… Για να μη μιλήσω για τις ατάκες που έχουν ειπωθεί στις πρώτες ταινίες ή για τη στολή του Spidey που ήταν 10 out of 10 στα original. Το homecoming όπως χαρακτηρίσαμε εν συντομία είχε ένα καλό κωμικό σενάριο απολαυστικό με μια διαφορετική πτυχή του spiderman χωρίς πολλές υπερβολές. Η διαφορά άλλωστε φαίνεται από την τεράστια διαφορά των box office όπου τα παλιά Spiderman κυμαίνονται από 100~ 200 εκατομμύρια $ και από τις υποψηφιότητες και κατάκτηση όσκαρ των πρώτων Spiderman

Αυτά πάνω κάτω για τον αγαπημένο μας ήρωα. Είμαι σίγουρος πως πολλά μπορούν να ειπωθούν και μάλιστα πολλές αντίθετες γνώμες από την δική μου. Ελπίζω σε κάποιο μελλοντικό βίντεο να καλύπτονται τα πάντα γύρω από τον ήρωα.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts