Τέλος στα Regional Qualifiers Splyce και Cloud9 στο παγκόσμιο

Smiley face

Μόνο δύο εισητίρια είχαν απομείνει για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του League of Legends, που θα γίνει στο San Francisco, με τις Splyce και Cloud 9 να είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν. Οι δύο ομάδες είχαν φτάσει μέχρι τους τελικούς των Eu και Na LCS του summer split, αλλά λόγω των championship points έπρεπε να μπουν στη διαδικασία των Regional qualifiers για να βρεθούν στο παγκόσμιο. Πάμε να δούμε τι έγινε χτες στα δύο region και πως Splyce και Cloud 9 έφτασαν αμφότερες στη πρόκριση.

EU LCS Gantlet Finals-Unicorns of Love Vs Splyce

Game 1

Πολλά τα νεύρα στο πρώτο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δείχνουν από νωρίς πως θέλουν την νίκη. Μόνο ένας μπορούσε να βγει μπροστά, όμως, και αυτοί ήταν οι SPY. Μέσα σε ένα αρκετά αιματηρό παιχνίδι οι SPY κατάφεραν να χτίσουν ένα μικρό προβάδισμα στο 20ο λεπτό. Αυτό, βέβαια, δεν κράτησε για πολύ με τους UOL να κάνουν ότι μπορούν για να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού, ισοφαρίζοντας τη διαφορά που υπήρχε στα gold. Η ροή του παιχνιδιού, όμως, άλλαξε με το fight που κέρδισαν οι SPY στο 27ο λεπτό. Αυτή η μικρή νίκη όχι μόνο τους εξασφάλισε το πρώτο baron buff του παιχνιδιού, αλλά τους έδωσε και τις βάσεις για να φτάσουν, τελικά, στη νίκη. Από εκεί και μετά, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους SPY να σκοτώνουν τους UOL, με κάθε ευκαιρία, παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των τελευταίων. Το Renekton pocket pick δεν δούλεψε όπως θα ήθελαν οι UOL, με τους SPY να φτάνουν σχετικά εύκολα στη νίκη στο 39ο λεπτό.

Game 2

Το δεύτερο παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο, με τις ομάδες να είναι πολύ πιο προσεκτικές. Οι UOL κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, έχοντας σπάσει τους περισσότερους πύργους. Στο 21ο λεπτό είδαμε και τα πρώτα δείγματα δράσης, με τους UOL να βγαίνουν νικητές. Αυτό το μικρό προβάδισμα που είχαν χτίσει το αξιοποίησαν πλήρως. Μέσα στα επόμενα δέκα λεπτά, οι UOL είχαν εκτοξεύσει τη διαφορά στα 8.000 gold, έχοντας πάρει και το πρώτο baron buff του παιχνιδιού και πολιορκώντας τη βάση των SPY. Κάπου εκεί έλαβε τέλος και το παιχνίδι, με τους UOL να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι φτάνοντας πολύ εύκολα στη νίκη κάνοντας το 1-1 στη σειρά.

Game 3

Το τρίτο παιχνίδι της σειράς ήταν το μεγαλύτερο σε διάρκεια, το πιο αιματηρό αλλά και το πιο ακατάστατο από όλα τα παιχνίδια που είδαμε χτες. Τα minion δεν είχαν καν φτάσει στα lanes, όταν οι UOL πήραν το first blood. Στα πρώτα 20ο λεπτά του παιχνιδιού οι ομάδες προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, κάνοντας πάντα το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα να είναι even στα gold. Από εκεί και μετά ξεκίνησε η κατρακύλα για τους SPY, με τους UOL να κερδίζουν μερικά fight και να φτάνουν στο πρώτο baron buff του παιχνιδιού, στο 28ο λεπτό, και μία διαφορά της τάξεως των 5.000 gold. Αυτό, βέβαια, δεν φάνηκε να πτοεί τους SPY, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να γυρίσουν στο παιχνίδι, κάνοντας μερικά όμορφα picks, χωρίς αυτό βέβαια να έχει αντίκτυπο στη διαφορά η οποία συνέχιζε να αυξάνεται. Το παιχνίδι φαινόταν να είναι στα χέρια των UOL, ειδικά μετά από το νικηφόρο fight και baron call στο 37ο λεπτό. Ο Trashy είχε διαφορετική άποψη, όμως, και με ένα εκπληκτικό baron steal μέσα σε τέσσερις αντιπάλους κράτησε την ομάδα του ζωντανή. Από εκείνο το σημείο και μετά, το παιχνίδι μετατράπηκε σε ροντέο. Οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε πολλά λάθη, με το overcommiting να είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στο 45ο λεπτό, όμως, ήρθε το δεύτερο baron buff, με τους UOL να το παίρνουν αυτή τη φορά. Κάπως έτσι έσπασαν και τα δύο πρώτα inhibitors του παιχνιδιού, ανοίγοντας τελείως τη βάση των SPY, με ένα τελικό push να απομένει για να φτάσουν στη νίκη. Το παιχνίδι, βέβαια, πήρε μία άγρια ομορφιά 5 λεπτά αργότερα με τους SPY να κλέβουν τον Elder Dragon. Η νίκη τους στο επόμενο team fight τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν το τρίτο baron buff του παιχνιδιού και να παρατείνουν λίγο ακόμα το παιχνίδι. Το τελικό fight έλαβε χώρα στη βάση των SPY και το 60ο λεπτό του παιχνιδιού με τους SPY να το κερδίζουν και μαζί με αυτό και το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που είχε 45 kill, τρία baron buff και δύο Elder Dragons, με τους SPY να κάνουν το 2-1 στη σειρά.

Game 4 

Με τους SPY να βρίσκονται μία νίκη μακριά από το παγκόσμιο, τα νεύρα ήταν πολλά και οι UOL φαίνονται πιο ήρεμοι. Οι τελευταίοι, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των αντιπάλων τους, έχτισαν μία μεγάλη διαφορά η οποία εκτοξεύτηκε στο 24ο λεπτό, όταν και κέρδισαν ένα μεγάλο teamfight, φτάνοντας και στο πρώτο baron buff του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, οι UOL κέρδιζαν κάθε fight και trade, φτάνοντας τη διαφορά στα 10.000 gold στο 30ο λεπτό. Οι SPY, ανήμποροι να αντιδράσουν, έβλεπαν τη βάση τους, αλλά και τη νίκη, να απομακρύνεται σιγά σιγά. Οι UOL με μεγάλη προσοχή και μεθοδικότητα έφτασαν στη νίκη κάνοντας το 2-2 στέλνοντας τη σειρά στο πέμπτο παιχνίδι.

Game 5

Νευρικότητα επικρατούσε στο 5ο παιχνίδι της σειράς, μιας και ένα λάθος μπορούσε να στείλε τον αντίπαλο της κάθε ομάδας στο παγκόσμιο. Μεγαλύτερη ψυχραιμία αλλά και υπομονή έδειξαν οι SPY. Αργά και σταθερά έχτιζαν το προβάδισμα τους κερδίζοντας αρκετά skirmishes σε όλο του μήκος και πλάτος του χάρτη. Το προβάδισμα εκτοξεύτηκε στο 25ο με το baron buff να πηγαίνει στα χέρια των SPY. Από εκεί και μετά το παιχνίδι έδειχνε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους UOL να μην μπορούν να αντιδράσουν. Βέβαια, η μαγεία των Unicorns δεν είχε ακόμα τελειώσει. Κερδίζοντας μερικά fights, με σωστά picks, κατάφεραν να παρατείνουν το παιχνίδι για μερικά λεπτά ακόμα, φτάνοντας στο Ace στο 35ο λεπτό, κάτι που τους έδωσε το δεύτερο baron buff του παιχνιδιού. Δυστυχώς, ένα λάθος ήταν αρκετό στο 39ο λεπτό, με τους SPY να το εκμεταλλεύονται πλήρως φτάνοντας στη νίκη. Κάπως έτσι οι SPY έκαναν το 3-2, κερδίζοντας τη σειρά και πήραν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισητίριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

NA LCS Gantlet Finals Immortas Vs Cloud9

Game 1

Χωρίς πολύ δράση, αλλά με πολύ farm, ξεκίνησε το πρώτο παιχνίδι της χτεσινής βραδιάς στο ΝΑ, με τους C9 να τραβάνε πρώτοι τη σκανδάλη, στο 18ο λεπτό, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα στο παιχνίδι, με τρία kill και τον πρώτο δράκο. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι C9 πήραν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους IMT, οι οποίοι προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να γυρίσουν στο παιχνίδι, χωρίς αυτό να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού ήταν το fight στο 31ο λεπτό, έξω από τη βάση των IMT, με τους C9 να βγαίνουν νικητές κερδίζοντας και το παιχνίδι μέσα στο επόμενο λεπτό κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

Game 2

Στο δεύτερο παιχνίδι οι IMT φάνηκε ότι ήταν εκτός εαυτού. Από νωρίς οι C9 πήραν κεφάλι στο παιχνίδι παρά τις προσπάθειες των IMT να βγουν μπροστά. Πολλά skirmishes έγιναν σε αυτό το παιχνίδι με τους C9 να είναι σχεδόν πάντα νικητές. Το σημείο αναφοράς του παιχνιδιού ήταν το baron buff στο 28ο λεπτό με τους C9 να εκμεταλλεύονται πλήρως το buff, φτάνοντας σε μία πάρα πολύ εύκολη νίκη κάνοντας το 2-0 στη σειρά.

Game 3

Το τρίτο παιχνίδι ήταν εντελώς διαφορετικό από τα άλλα δύο. Οι C9 δεν μπόρεσαν ποτέ να πάρουν προβάδισμα στα lane και οι ΙΜΤ κέρδισαν το κάθε ένα από αυτά. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε solo adventures του Huni. Ο superstar top laner των IMT, με το Yasuo poket pick, έκανε άνω κάτω τους C9 δίνοντας βοήθειες και στους συμπαίχτες του. Στο 26ο λεπτό του παιχνιδιού, οι IMT είχαν χτίσει μια διαφορά της τάξεως των 11.000 gold και μπήκαν στη βάση των C9. Χωρίς να βιάζονται και υπερβολικά,οι IMT καταστρέψαν προσεκτικά ότι υπήρχε στη βάση των C9, φτάνοντας στη νίκη. Έτσι έκαναν το 2-1 στη σειρά κερδίζοντας απαραίτητη ψυχολογία για τη συνέχεια.

Game 4

Το τέταρτο παιχνίδι έμελε να είναι και το τελευταίο της σειράς. Οι C9 δεν άφησαν κανένα περιθώρια αντίδρασης στους IMT και από νωρίς πήραν κεφάλι στο παιχνίδι. Παρά το yasuo pick, ο Huni δεν κατάφερε να κερδίσει τον Impact, αυτή τη φορά. Οι C9 κέρδισαν μερικά skirmishes και έφτιαξαν μία διαφορά της τάξεως των 8.000 στο 24ο λεπτό όποτε και πήραν το πρώτο baron buff του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, οι C9, αργά και μεθοδικά, έφτασαν σε μία εύκολη νίκη, κάνοντας το 3-1 ,κερδίζοντας τη σειρά και παίρνοντας το εισητίριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι τελείωσαν τα regional qualifiers σε Ευρώπη και Αμερική, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν σαν 3o seed στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του San Francisco.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts