GameHorizon.gr

Things You Didn’t Know about Yu-Gi-Oh!

Το Yu-Gi-Oh! είναι μία από τις αγαπημένες σειρές anime των παιδικών μας χρόνων. Μπορεί πλέον να πέρασαν τα χρόνια, αλλά ο βασιλιάς των τερατο-μονομαχιών δεν θα πάψει ποτέ να είναι ο Yugi Mutou.

Περιμένοντας λοιπόν την νέα ταινία, είπαμε με την ομάδα του GameHorizon να μαζέψουμε μερικά facts τα οποία σίγουρα δεν ξέραμε, και που ίσως δεν ξέρετε ούτε εσείς. Things you didn’t know about Yu-Gi-Oh!

Ετοιμαστείτε…IT’S TIME FOR F-F-F-F-F-F-F-F-F-F-F-F-FACTS!!! Πάμε να τα δούμε:

1Η φράση “Yu-Gi-Oh!” σημαίνει κυριολεκτικά “Game King” στα Ιαπωνικά.

2Βασισμένο στο anime, υπάρχει μία ταινία διάρκειας 30 λεπτών, η οποία έχει να κάνει με ένα αγόρι, τον Shougo, τον οποίο κυνηγάει ο Seto Kaiba για να του πάρει μία πανίσχυρη σπάνια κάρτα που έχει: τον θρυλικό Μαύρο Δράκο με τα Κόκκινα Μάτια. Αυτήν η ταινία βγήκε το 1999, και δεν προβλήθηκε επίσημα ποτέ εκτός Ιαπωνίας.

4Οι κάρτες για το TCG φτιάχνονται από ανακυκλώσιμο χαρτί, ενώ οι κάρτες του OCG όχι.

dfg1Το φόντο της κάρτας “Non-Spellcasting Area” είναι το artwork της κάρτας “Dark Hole”.

6Κανονικά η κάρτα “Mirror Force” δεν ακύρωνε (negate) την επίθεση του αντιπάλου, αλλά στο αρχικό κείμενο της κάρτας, το κάνει.

7Η Akiza είναι από τις λίγες μονομάχους γυναίκες από όλες τις σεζόν Yu-Gi-Oh!, η οποία έχει περισσότερες νίκες παρά ήττες.

8Υπάρχει μία κάρτα, η οποία σου επιτρέπει να βάλεις ένα τέρας ανάποδα σε θέση επίθεσης, και λέγεται “Darkness Approaches”.

9Κάθε κάρτα “Gadget” σου δίνει την δυνατότητα να φέρεις στο χέρι σου ένα άλλο “Gadget” από την τράπουλα. Το χρώμα λάμψης κάθε Gadget είναι το χρώμα του Gadget από το οποίο προήλθαν.

Untitlefgdfgd-1Οι κάρτες “Neo-Spacian Marine Dolphin” και “Neo-Spacian Twinkle Moss”, είναι οι πρώτες οι οποίες δεν έχουν Fusion Materials (δηλαδή κάρτες που πρέπει να ενώσεις με τον πολυμερισμό).

11Στο Yu-Gi-Oh! ZeXaL δεν υπάρχει καμία αναφορά αλλά ούτε και χρήση καρτών Ritual και Synchro.

Undfgtitled-1Και στις πέντε σεζόν του πρώτου Yu-Gi-Oh!, ο Yami Yugi έχει χάσει μόνο από τέσσερα άτομα. Τον Pegasus, τον Kaiba, τον Rafael, και τον Yugi.

13To Yu-Gi-Oh! ξεκίνησε κανονικά το 1998, αλλά η πρώτη σεζόν δεν προβλήθηκε ποτέ εκτός Ιαπωνίας λόγω της βιαιότητας που περιείχε σύμφωνα με την Αμερικάνικη τηλεόραση.

15Αρχικά, αντί για το όνομα “Duel Monsters” θα χρησιμοποιούταν το όνομα “Magic & Wizards”, αλλά η Wizards of the Coast ίσως είχε μερικές αντιρήσεις (MAGIC the Gathering).

ugdf1Στο anime, οι κάρτες είναι διαφορετικά σχεδιασμένες από αυτές του παιχνιδιού, και αυτό συνέβη διότι η σειρά θα χαρακτηριζόταν ως διαφήμιση για το παιχνίδι, πράγμα που απαγορευόταν σύμφωνα με τον κανονισμό (Ισχύει για όλες τις dubbed εκδόσεις του anime).

17Υπάρχει μία θεωρία πως όλα τα ΧΥΖ τέρατα που έχουν αριθμό, συνδέονται με τον ένα τρόπο ή με τον άλλον, με την κάρτα “Number 39: Utopia”. Ένα παράδειγμα είναι πως το τέρας “Number 92: Heart-eartH Dragon” έρχεται από την κάρτα “Number 53: Heart-eartH”, και η διαφορά του 92 με το 53 είναι 39!

18Η κάρτα “Cyber Dragon” έχει τυπωθεί σε όλες τις μορφές σπανιότητας εκτός από Ghost Rare. Μια υπόθεση για αυτό, είναι ότι οι μηχανές δεν έχουν ψυχή άρα ούτε και φάντασμα.

19Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς Yu-Gi-Oh! GX, ο Jaden μονομαχεί με τον Yugi, και χάνει στο τέλος από τον Slifer. Τι σύμπτωση που ο Jaden ανήκει στον Slifer Red Dorm της Ακαδημίας.

TheSealofOrichalcos-LC03-EN-UR-LEΣυνήθως όλες οι κάρτες βγαίνουν πρώτα στο OCG και μετά στο TCG. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις, με πρώτη την Σφραγίδα του Ορείχαλκου.

-STBL-EN-R-1EΟι αριθμοί στα τέρατα “Karakuri” δεν μπήκαν τυχαία. Παράδειγμα, η κάρτα “Karakuri Watchdog MDL 313 “Saizan””. Το πρώτο ψηφίο επί το δεύτερο ισούται με τα υπόλοιπα ψηφία (3 * 1 = 3). Άλλο παράδειγμα είναι η κάρτα “Karakuri Ninja MDL 339 “Sazank”” (3 * 3 = 9) και η κάρτα “Karakuri Ninja MDL 7749 “Nanashick”” (7 * 7 = 49).

urlΗ κάρτα “Asura Priest” είναι η μόνη TCG κάρτα, η οποία έχει μία λέξη όπως το priest στο όνομά της. Ο λόγος που αυτό είναι παράξενο, είναι ότι στο TCG μπαίνει censorship σε εικόνες και λέξεις, οι οποίες αποτελούν θρησκευτικές αναφορές.

2a9zl82Με μία πρώτη ματιά στην κάρτα “Evilswarm Heliotrope”, φαίνεται ότι η περιγραφή της είναι λίγο ακατανόητη. Στην πραγματικότητα, το κείμενο της περιγραφής είναι απλά ανάποδα. Το περιεχόμενο είναι: “Eliminate! Eradicate! Exterminate! These are the thoughts of lingering Steelswarm souls, yearning for a body so that they might make their dream a reality.”

19x124Υπάρχει ένα στιγμιότυπο στο anime, όπου ο Kaiba έχει ένα flashback από τον καιρό που αυτός και ο Mokuba ήταν ακόμα στο ορφανοτροφείο. Στην σκηνή αυτή o Seto λέει στον Mokuba πως όταν μεγαλώσει θέλει να φτιάξει ένα Πάρκο, το οποίο θα ονόμαζε “Kaiba Land”. Περίεργο όνομα, μιας και ο Seto ήταν ορφανό και δεν είχε αποκτήσει ακόμα το όνομα Kaiba. Seto είσαι μέντιουμ.

51Kp2Cr3AbLΤο τέρας “Lavalval Chain” είναι το μόνο Fire-Sea Serpent τέρας που υπάρχει.

CyberEndDragon-DL17-EN-R-UE-RedΟι πόντοι άμυνας του “Cyber End Dragon” είναι ίσοι με τους πόντους επίθεσης του “Cyber Twin Dragon”. Και οι πόντοι άμυνας του “Cyber Twin Dragon” είναι ίσοι με τους πόντους επίθεσης του “Cyber Dragon”.

RudeKaiser-LCJW-EN-C-1EΥπάρχει ένα τέρας που χρησιμοποιούν και οι τρεις μονομάχοι, Yugi, Seto, και Joey, και αυτό είναι ο “Rude Kaiser”.

ExtraDeckZone5DS1Μέχρι τις 13 Αυγούστου 2008, ο κανονισμός για το όριο των καρτών του Extra Deck δεν υπήρχε. Μπορούσες να έχεις όσες κάρτες θες. Μετά το όριο μειώθηκε στις 15 κάρτες.

dfurlΗ κάρτα “Cocoon of Evolution” είναι η μόνη η οποία δεν έχει 8ψήφιο κωδικό στο κάτω αριστερό μέρος της κάρτας.

sky_dragon_of_osiris_by_vanfanel1980mx-d5hgmz5Το αρχικό όνομα της κάρτας “Slifer the Sky Dragon”, ήταν “Sky Dragon of Osiris”. Αλλάχτηκε σε Slifer, προς τιμήν του Roger Slifer, ενός executive producer στο 4Kids.

RankUpMagicTheSeventhOne-MP15-EN-ScR-1EΗ κάρτα “Rank-Up-Magic – The Seventh One”, ήταν η έκτη Rank Up Magic κάρτα που εκδόθηκε στο OCG, και η όγδοη που εκδόθηκε στο TCG. Και οι δύο ήταν τόσο κοντά.

100_YCSΤο Yu-Gi-Oh! βρίσκεται στο βιβλίο Guinness. Στο 100ο YCS στην Καλιφόρνια, παρουσιάστηκαν γύρω στους 4000 παίκτες, έτοιμους για μονομαχία. Οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να μεγαλώσουν τον χώρο διοργάνωσης, πιάνοντας τελικό χώρο περίπου ίσο με 12 γήπεδα αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Συνολικά πήραν μέρος 4364 παίκτες καταρρίπτοντας το ρεκόρ παικτών σε διοργάνωση MAGIC the Gathering.

Izanami-TDGS-EN-R-1EΑν διαβάσεις την κάρτα “Izanami” ανάποδα, λέει “imanazI” = “I’m a Nazi”. Εσεις μπορείτε να δείτε την ομοιότητα;

AnteatereatingantDR04-EN-R-UEΗ κάρτα “Anteatereatingant” (Ant-eater eating ant) έχει στο artwork ένα μυρμήγκι να ετοιμάζεται να φάει ένα μυρμηγκοφάγο.

tyler_the_great_warrior_by_endergon_oscuro-d64pod8Η κάρτα “Tyler the Great Warrior” αποτελεί μία από τις σπάνιες κάρτες που υπάρχουν στο Yu-Gi-Oh! Αυτήν η κάρτα σχεδιάστηκε από ένα παιδί, με το όνομα Tyler, το οποίο έπασχε από μία σπάνια μορφή καρκίνου στο συκώτι. Με τη βοήθεια του Make A Wish και της Konami, αυτό το παιδί έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, να δημιουργήσει μία δικιά του κάρτα. Η καρδιά της Konami δεν είναι φτιαγμένη από πέτρα τελικά.

urldsfΠαλιά δεν υπήρχε κανόνας για το όριο των καρτών που μπορούσε κάποιος να έχει στο Main Deck του. Αυτό ίσχυε μέχρι τα Yu-Gi-Oh! Nationals 2007 της Γερμανίας όπου ένας παίκτης έφερε Main Deck με 2222 κάρτες. Λόγω του γεγονότος ότι πήρε πάρα πολύ χρόνο για να ανακατέψεις ένα τέτοιο αριθμό καρτών, η Konami αποφάσισε να περιορίσει το Main Deck στις 40-60 κάρτες.

yugioh-gx-exodia-the-forbidden-one-5-card-set-1-exodia-holofoil-head-2-arms-2-legs-common-cards-4.gifΗ πιθανότητα να τραβήξεις και τα 5 κομμάτια του Exodia στο πρώτο χέρι είναι πάνω από 658000 προς 1 (αυτή η πιθανότητα ισχύει για τον παλιό κανονισμό. Στον καινούριο, ο παίκτης που ξεκινάει πρώτος δεν έχει το δικαίωμα να τραβήξει κάρτα, επομένως οι πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες).

P1240023Το 2009, με βάση το βιβλίο Guinness, το Yu-Gi-Oh! έγινε το καλύτερο trading card παιχνίδι, με πάνω από 22.587.728.173 πουλημένα κομμάτια. Μιλάμε για πολλές, ΠΑΡΑ πολλές κάρτες.

charismaΥπάρχει ανεπίσημα ένα attribute, το οποίο λέγεται LAUGH. Μόνο η κάρτα “Charisma Token” έχει αυτό το attribute.

ThunderKingRaiOh-LCGX-EN-C-1EΥπάρχει μία κάρτα που λέγεται “Thunder King Rai-Oh”. Αλλά αν μεταφράσουμε το δεύτερο μέρος της κάρτας ώστε το όνομα να είναι μόνο στα αγγλικά, τότε η κάρτα θα λεγόταν “Thunder King Thunder King”.

ursdflΤα αγαπημένα τέρατα των πρωταγωνιστών όλων των διαφορετικών Yu-Gi-Oh!, έχουν όλα 2500 πόντους επίθεσης.

Αυτά είναι τα facts που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε. Ελπίζουμε να σας άρεσαν. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα στα σχόλια.

yu-gi-oh!

Facebook Comments

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.

5 comments

 1. BlackPhantom says:

  Και όμως, έχω πετύχει να τραβίξω τα 5 κομμάτια του Exodia στον πρώτο γύρω… So much luck i guess. 🙂

 2. Γιάννης Στάθης Staxville says:

  sthn phgh mesa to egrafe san sxolio auto. elege ”sigoura oloi osoi paizan ygo tha sas exoun pei oti travhksan ola t kommatia tou exodia ap to prwto xeri toulaxiston mia fora sth zwh tous”

 3. Γιάννης Στάθης Staxville says:

  egw kserw oti kathw fora pou paizw exodia deck, oi pithanothtes einai 100% oti to teleutaio kommati einai ston pato tou deck

 4. Κάπου στο σπίτι έχω ακόμα της κάρτες μου… Πάμε για μια μονομαχία ?

 5. Christos Karaiskos ShadowKiller says:

  Get ready! Yu-Gi-Oh nostalgia is coming

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon