GameHorizon.gr

Tom Clancy’s: Rainbow Six Siege Preview

Εδώ και καιρό η Ubisoft μας είχε ανακοινώσει την κυκλοφορία του Tom Clancy’s: Rainbow Six Siege που πλέον είναι στα σκαριά. Με δυνατή παρουσίαση στην E-3 και πολλά ενδιαφέροντα trailers μας τράβηξε την προσοχή με το πολύ έξυπνο και επίκαιρο… περιεχόμενο. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα Action, First-Person-Shooter με θεματικό “Κλέφτες κι Αστυνόμοι” αφού τα missions του παιχνιδιού είναι επιχειρήσεις καταστολής από την Αντιτρομοκρατική απέναντι στους αιμοβόρους τρομοκράτες. Η Ubisoft μας έδωσε λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού την Open Beta για να μπορούν οι παίχτες να πάρουν μια γεύση από τον τίτλο πριν τον αγοράσουν, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει η εταιρία.

R6S_screen_TheColumn_e3_140609_4pm_1402348747

Στην beta δίνονται 4 χάρτες και 2 modes.Φυσικά με το κανονικό παιχνίδι και με το Season Pass θα προσθεθούν περισσότεροι χάρτες και άλλα modes. Τα μέχρι τώρα είναι:

Το Multiplayer στο οποίο χωρίζονται 2 ομάδες παιχτών των 5 ατόμων σε Τρομοκράτες και Αντιτρομοκράτες και σκοπός της κάθε ομάδας είναι να εξοντώσει την άλλη ή να πετύχει κάποιο στόχο όπως η αφόπλιση της βόμβας σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Από πολλούς μπορεί να θεωρηθεί σαν απλό Deathmatch αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Στην αρχή κάθε Multiplayer παιχνιδιού οι 2 ομάδες έχουν ένα χρονικό διάστημα προετοιμασίας, η επιτιθέμενοι να ανιχνεύσουν την περιοχή και οι αμυνόμενοι να μπλοκάρουν τον δρόμο των αντιπάλων τους. Έπειτα όταν οι επιτιθέμενοι εισβάλλουν δεν είναι ανάγκη να εξουδετερώσουν την αντίπαλη ομάδα απλά να επιτύχουν το εκάστοτε στόχο.

Και το Terrorist Hunt που μια 5μελής ομάδα παιχτών έρχεται αντιμέτωπη σε πολυάριθμους τρομοκράτες κατευθυνόμενους από τον «υπολογιστή». Η δυσκολία των CPU παιχτών μπορεί να καθοριστεί από τους παίχτες αφού πριν εισέλθουν στο προθάλαμο του παιχνιδιού επιλέγουν αν θέλουν να παίξουν στο Normal,στο Hard κτλ. Όσο μεγαλύτερη η δυσκολία τόσο περισσότερα τα επιτεύγματα που ξεκλειδώνουν μετά το τέλος της αποστολής.

thanh-nien-game-pc-console-rainbow-six-siege-gameplay-03

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού όπως φαίνεται από την ανοιχτή beta αλλά και όπως μας είχαν υποσχεθεί στα trailers είναι ότι τα πάντα καταστρέφονται! Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές έχει άμεση επίδραση στον χώρο αφού μπορούν να γκρεμιστούν οι πόρτες, τα παράθυρα , οι τοίχοι και τα πατώματα. Έτσι δίνει στους επιτιθέμενους (Αντιτρομοκράτες) να εισβάλλουν στον κατειλημμένο χώρο από τους τρομοκράτες που είναι οι αμυνόμενοι.

Ακόμη αυτό που κάνει το Rainbow Six Siege να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα shooters είναι οι δυνατότητες που δίνει στους παίχτες. Δηλαδή εκτός από το να πυροβολούν έχουν τον χρόνο και τις προοπτικές για να ακολουθήσουν όποια τακτική επιθυμούν σε συνεργασία πάντα με την ομάδα τους αφού η “Solo” προσέγγιση δεν είναι ιδιαίτερη καλή.

R6S-screenshot-new_5_199573

Σε όλα τα modes ανάλογα σε ποια ομάδα είναι ο παίχτης κάθε φορά έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μία γκάμα από χαρακτήρες που ο καθένας έχει διαφορετικές ικανότητες, εξοπλισμό και όπλα. Ονομάζονται “Operators” και προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις καταστολής 5 χωρών, της Αμερικής-FBI, της Αγγλίας-SAS, της Γαλλίας-GIGN, της Ρωσίας-Spetsnaz και της Γερμανίας-GSC9

Για όσους φοβούνται την συνδεσιμότητα θα πρέπει να είναι ήσυχοι αφού οι server δεν θα σας είναι πρόβλημα. Από την δικιά μας εμπειρία ένα ποσοστό της τάξης του 3-4% των αγώνων μας, μας οδήγησε σε disconnection.

Όσον αφορά τα γραφικά τείνουν προς το ρεαλιστικό σε όλους τους χώρους αλλά ιδιαίτερα στα εσωτερικά αλλά και στους χαρακτήρες κρατώντας παράλληλα τα frames σταθερά χωρίς προβλήματα τουλάχιστον στην Beta.

Εν ολίγοις μιλάμε για έναν MMO τίτλο που θα πρωταγωνιστήσει καθώς τεχνικά φαίνεται να είναι άψογο, το concept του είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον άρα μάλλον το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Το μόνο που μένει πλέον είναι να κάνουμε υπομονή 2 μέρες μέχρι την κυκλοφορία του για να το απολαύσουμε. Κυκλοφορεί 1 Δεκεμβρίου για PC, Playstation 4 και Xbox One

Facebook Comments

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon