GameHorizon.gr

Madoka Magika – Video Review

Video Review: Madoka Magika. Ένα video review από το κανάλι Greek Anime Reviews. Απολαύστε:

Δημιουργός: Sunrise

Είδος: Action, Superhero

Έτος: 2011

Αριθμός Επεισοδίων: 25

Status: Ολοκληρωμένο

Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Kaname Madoka, μία ντροπαλή αλλά κατά άλλα χαρούμενη μαθήτρια με μία οικογένεια και φίλους που την αγαπούν ακριβώς όπως είναι. Ωστόσο η ζωή της αλλάζει δραματικά όταν σώζει είναι περίεργο πλάσμα τον Kyuubei. Τότε ο Kyuubei προσφέρει στην Madoka και τη φίλη της Sayaka μία μοναδική συμφωνία. Θα πραγματοποιήσει μία ευχή τους και σε αντάλλαγμα τα δύο κορίτσια θα αποκτήσουν μαγικές δυνάμεις και θα έχουν ως αποστολή να πολεμούνε μάγισσες.

Ακούγεται γνωστή η πλοκή; Φυσικά, αφού πρόκειται για την συνήθη πλοκή του υποείδος μαγικά κορίτσια και αυτό εξάλλου είναι που θέλουν οι δημιουργοί να πιστέψει ο θεατής, ότι πρόκειται για μία συνηθισμένη ιστορία του είδους.  Ωστόσο όσο προχωράει η σειρά ο τόνος αλλάζει και η διάθεση των δημιουργών αποκαλύπτεται. Το Madoka Magika αποτελεί μία αποδόμηση του υποείδους γνωστό μέσα από σειρές όπως η sailor moon και το cardcaptor sakura.

Όλα τα γνωστά μέρη που κάνουν μία ιστορία μαγικών κοριτσιών είναι παρόντα (χαριτωμένα μαγικά πλάσματα, εντυπωσιακές σκηνές μεταμορφώσεων, κακοί κ.α). Τόσο οι θεατές όσο και οι πρωταγωνιστές όμως συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται και νόμιζαν. Υπάρχει μία σκοτεινότερη αλήθεια πίσω απ’ όλα. Το χαριτωμένο ζωάκι, τα μαγικά αντικείμενα, οι κακές μάγισσες όλα δέχονται μία βαθύτερη ανάλυση και αποκαλύπτουν με τη σειρά τους πράγματα που ταρακουνούν θεατή και ήρωες.

Η ιστορία που παρουσιάζεται στον θεατή είναι μία ιδιαίτερα προσεγμένη και καλομελετημένη σειρά γεγονότων τα οποία οδηγούν στην αποκάλυψη σημαντικών στοιχειών τα οποία με τη σειρά τους οδηγούν την πλοκή προς τα εμπρός. Κάθε φορά που κάτι αποκαλύπτεται σοκάρει  το κοινό και δίνει τη θέση του στην επόμενη δραματική αποκάλυψη.

Όσο πιο πολύ προχωράει η σειρά τόσο ποιο σκοτεινή και ώριμη γίνεται. Η ένταση όλο και αυξάνεται, η μία  plot twist ακολουθεί την άλλη, το δράμα και η ψυχολογική ατμόσφαιρα αποκορυφώνονται και όλα μαζί συνεισφέρουν στο να δημιουργηθεί μία άκρως ενδιαφέρουσα και απροσδόκητη ιστορία. Μία, που κανείς δεν θα περιμένει επιλέγοντας να δει την συγκεκριμένη σειρά κρίνοντας μόνο από το πόστερ και την περίληψη.

TO ART STYLE

Το Madoka Magica χαρακτηρίζεται από μία αντίθεση, η οποία είναι ιδιαίτερα εμφανής στο art style. Οι χαριτωμένοι χαρακτήρες και τα ζωντανά χρώματα έρχονται σε αντίθεση με τη σκοτεινή και δραματική ατμόσφαιρα που επικρατεί. Τα κτίρια είναι φουτουριστικά κάτι που επιτυγχάνεται με  τη χρήση μεγάλων γυάλινων κατασκευών.

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλούν οι λαβύρινθοι των μαγισσών . Πρόκειται για περίπλοκα σουρεαλιστικά μέρη τα οποία δημιουργούν μία ψυχεδελική ατμόσφαιρα και καθένας είναι διαφορετικός ως προς την καλλιτεχνική προσέγγιση του.

ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Το κάστ της σειρά είναι ιδιαίτερα μικρό με αποτέλεσμα κάθε σημαντικός χαρακτήρας να έχει την απαραίτητη εξέλιξη και να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. Ο θεατής έχει την ευκαιρία να καταλάβει τον εσωτερικό κόσμο των πρωταγωνιστών και τη τους οδήγησε στο να δεχτούν την συμφωνία με τον Kyubey. Αλλά και πώς η μοίρα της συγκεκριμένη δουλειάς επηρεάζει τον ψυχικό τους κόσμο και τις περεταίρω αποφάσεις τους.

Μία μικρή μνεία θα πρέπει να δοθεί και στους χαρακτήρες που δεν έχουν καμία σχέση με τον μαγικό κόσμο των κοριτσιών. Οι οποίοι αν και εμφανίζονται λίγο η συνεισφορά τους είναι ιδιαίτερη σημαντική για τις αποφάσεις των πρωταγωνιστών.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Υπάρχει λόγος που η συγκεκριμένη σειρά είναι τόσο γνωστή στην κοινότητα των  anime και θεωρείται ένα all time classic πλέον. Πρόκειται για έναν τίτλο που αναβαθμίζει ένα είδος το οποίο είναι δικαίως και αδίκως παρεξηγημένο. Είναι καλύτερα για τον θεατή να μπαίνει τελείως ανυποψίαστος στο συγκεκριμένο anime καθώς αυτό αποτελεί και μία από τη μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα της σειράς.

madoka magica

Facebook Comments

Πληροφορίες παιχνιδιού
Genre
Platforms
Αρ. παικτών
Εταιρία Ανάπτυξης
Εκδότης
Διάθεση
Ημ. Διάθεσης

Απαιτήσεις παιχνιδιού
Λειτ. Σύστημα 64bit Versions of Windows 7, Windows 8, Windows 10
Επεξεργαστής Intel Core i3 530 ή AMD FX 4100
Μνήμη 8 GB RAM
Κάρτα Γραφικών Nvidia GTX 460 ή AMD HD 5870
Χωρητικότητα 30 GB διαθέσιμος χώρος

Γιάννης Στάθης
Τα παιχνίδια μπήκαν στη ζωή του από μικρή ηλικία με πρώτη επαφή το Samurai Shodown στο PlayStation. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στα action και MOBA games. H δεύτερη αγάπη του είναι τα Anime. Από το 2009 μέχρι σήμερα έχει δει πάνω από 50 Anime με ιδιαίτερη προτίμηση στα Supernatural, Sports και Superpower.