GameHorizon.gr

ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ GUILTY CROWN

 Για όποιον επιθυμεί να εμπλουτίσει την λίστα του με ένα action , mecha anime που να προσφέρει και σκηνές οι οποίες θα λυγίσουν ακόμη και τους πιο δυνατούς χαρακτήρες, το Guilty Crown είναι σειρά σταθμός. Με χαρακτήρες που η δομή τους παρουσιάζει ανατροπές και διαφοροποιήσεις, η σειρά περνάει μηνύματα για τον αλτρουισμό που είχαμε καιρό να αντικρίσουμε τα τελευταία χρόνια. Παρά την κατηγοριοποίηση του ως mecha, το studio που ανέλαβε το σχέδιο φρόντισε ,και μάλιστα επιτυχημένα, να διατηρήσει την ισορροπία μεταξύ ανθρώπινης και μηχανικής μάχης. Δυνατά στοιχεία ρομαντισμού περιλαμβάνονται επίσης, τονίζοντας την δραματικότητα που αποκτούν οι χαρακτήρες και λειτουργούν σαν μοχλοί που ωθούν τους πρωταγωνιστές στα όρια τους.

Guilty_Crown_gamehorizon

Ο Ouma Shuu, κεντρική φιγούρα της σειράς, είναι ο καθημερινός άνθρωπος σε μία κοινωνία που προσπαθεί να αναδομηθεί μετά την καταστροφική εξάπλωση ενός θανατηφόρου ιού. Δέκα χρόνια μετά από το γεγονός που κλόνισε την Ιαπωνία, και ονομάστηκε «Χαμένα Χριστούγεννα», η χώρα είναι υπό τον κλοιό μια στρατιωτικής δικτατορίας, με στόχο την αναγέννηση της Ιαπωνίας. Όταν όμως ο πρωταγωνιστής μας συναντάει τυχαία την Yuzuriha Inori, που τελεί υπό αποστολή για μία απελευθερωτική οργάνωση, τα πάντα παίρνουν καινούργια κατεύθυνση. Πάνω σε ένα ατύχημα ο Ouma θα αποκτήσει μία νέα δύναμη και με την στρατολόγηση του, στην απελευθερωτική ομάδα «Επικήδειος Τύμβος», και θα στοχεύσει στο να ανακαλύψει τους πραγματικούς στόχους τόσο την δικτατορίας όσο και του απελευθερωτικού κινήματος, αλλά θα μάθει ότι η αλήθεια φέρει πάντοτε ένα τίμημα.

Gulty_crown_2_gamehorizon

Το Guilty Crown είναι από τα κοσμήματα του χώρου των anime καθώς σου δημιουργεί την επιθυμία να το δεις πάνω από μία φορά εστιάζοντας σε διαφορετικό χαρακτήρα κάθε φορά. Δημιουργεί την επιθυμία να αναζητηθούν οι λόγοι που οδηγούν στις πράξεις του κάθε ενός και αν και μερικές φορές οι λόγοι είναι δυσδιάκριτοι, αξίζει μία παραπάνω διερεύνηση. Το βασικότερο μάθημα που μας διδάσκει, είναι η αξία της ατομικότητας και η ομορφιά που έχει κάθε χαρακτήρας, όσο διαφορετικός και αν είναι από τους υπόλοιπους. Μαθήματα ζωής που προτείνω να τα δείτε οι ίδιοι.

Facebook Comments

Ονομάζεται Γιώργος Δαλαμάγκας ή αλλιώς “Lienor”. Ξεκίνησε να ασχολείται με τον χώρο του gaming σε ηλικία δύσκολο και ο ίδιος να θυμηθεί. Τα πρώτα games ήταν σίγουρα δισκέτες για υπολογιστή DOS. Σύντομα γνώρισε το πρώτο game που τον ενθουσίασε για την ιστορία του και όχι απλά για το gameplay και δεν ήταν άλλο από το Metroid Prime για GameCube. Με τα χρόνια (και μετά από άπειρα games) ήρθε και η αγάπη για τα anime, που όπως ορίζονται από τον ίδιο είναι η απόλυτη ελευθερία του σεναριογράφου καθώς τα πάντα με λίγη φαντασία γίνονται εικόνες. Σήμερα, εξακολουθώντας να διατηρεί αυτά τα hobby του, γράφει για το Gamehorizon.gr, και παρά την έλλειψη προϊστορικού στην αρθρογραφία, ελπίζει πως μπορεί να βοηθήσει έστω ένα βήμα για την δημιουργία αυτού του άψογου Community.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon