GameHorizon.gr

Όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για τα Gyms στο Pokemon Go

Τα Pokemon είναι μια σειρά Παιχνιδιών και Anime που όλοι αγαπήσαμε. Άλλοι τα γνώρισαν από την αρχή και άλλοι τα γνώρισαν πιο μετά. Όπως και να χει, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που ίσως σας ήταν άγνωστες αναφορικά με τα Pokemon. Γι΄ αυτόν το λόγο εμείς στο Gamehorizon.gr ψάξαμε και βρήκαμε 10 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζατε. 

Στο Pokemon GO υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιήσεις μάχες. Για όσους δεν γνωρίζουν ακόμη, οι μάχες διεξάγονται στα Γυμναστήρια ή αλλιώς “Gyms“. Κάτι τέτοιο, όμως, εξαρτάται κυρίως από το πόσο έχει φιλοσοφήσει ο καθένας από εσάς το παιχνίδι. Άλλοι επιθυμούν απλώς να περιφέρονται στους δρόμους ψάχνοντας να πιάσουν όσα περισσότερα Pokemon μπορούν, ενώ άλλοι ζουν μόνο και μόνο για να πραγματοποιούν μάχες, να ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα τους βελτιώνοντας το image της και, τέλος, να προσπαθούν να κατατάσσονται ανάμεσα στους καλύτερους. Εάν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, οι παρακάτω συμβουλές θα σου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες (αν δεν τις γνωρίζεις ήδη !). Ας αρχίσουμε λοιπόν:

1) Πώς ξεχωρίζει ένα Gym στον κόσμο του Pokemon GO ?

Από μακριά φαίνεται η ύπαρξη ενός Gym στον κόσμο του Pokemon GO. Όταν δεν ανήκει σε κάποια ομάδα, το χρώμα του είναι γκρι, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Έτσι φαίνεται ένα Gym, όταν βρίσκεται σε ουδέτερο έδαφος. Για να το αποκτήσει κανείς πρέπει να πατήσει το εξής εικονίδιο που θα εμφανιστεί:


Μόλις το πατήσει κάποιος, θα του εμφανιστεί μία λίστα με όλα τα υγιή του Pokemon. Τότε, οφείλει να σκεφτεί σοβαρά ποιο Pokemon θα αφήσει στην υπεράσπισή του. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποφασίζεται συνετά, διότι το συγκεκριμένο Pokemon δεν θα είναι διαθέσιμο να χρησιμοποιηθεί σε επόμενες μάχες (βλ. παρακάτω) έως ότου επιστρέψει πάλι στον ιδιοκτήτη του. Όταν τοποθετηθεί το Pokemon στο Gym, το χρώμα του αλλάζει σύμφωνα με το χρώμα της ομάδας του παίκτη που το έχει στην κατοχή του και το Pokemon εμφανίζεται στην κορυφή του. Εκεί, παραμένει μέχρι να “εκδιωχθεί” από κάποια άλλη ομάδα.

Την παραπάνω εικόνα φανταστείτε την χρωματισμένη με τα χρώματα της εκάστοτε ομάδας (Team Valor, Team Mystic, Team Instinct), σε περίπτωση που βρίσκεται υπό την κατοχή της. Όταν πλησιάζει κάποιος πολύ κοντά του, η μορφή του Gym αλλάζει και πλέον είναι έτοιμο για αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

2) Μπαίνοντας στο εσωτερικό του Gym

Ωραία, επιτέλους ήρθε η στιγμή να δούμε τι γίνεται αφού αλληλεπιδράσει κάποιος με το Gym. Εάν βρίσκεται σε ουδέτερο έδαφος, παραπάνω εξηγούνται αναλυτικά τα βήματα που θα ακολουθήσει κανείς. Σε περίπτωση, όμως, που το Gym βρίσκεται υπό την κατοχή αντίπαλης ομάδας ? Τότε, για να το κατακτήσει κάποιος πρέπει να προβεί σε μάχη. Θα επιστρέψουμε, όμως, σε αυτό αφού δώσουμε την έννοια του Prestige:

  • Prestige: Στην ουσία πρόκειται για το xp που παίρνουν τα Gyms. Όπως και με μας τους χρήστες, έτσι και τα Gyms μπορούν να ανέβουν level. Κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο Pokemon στο γυμναστήριο, ανεβαίνει κατά 2.000 το Prestige. Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι το level των Gyms μπορεί όχι μόνο να αυξηθεί, αλλά και να μειωθεί. Το Gym ανεβαίνει level κερδίζοντας Prestige. Το αντίθετο συμβαίνει όταν χάνει Prestige. Να σημειωθεί πως όσο μεγαλώνει το level του Gym, τόσο περισσότερο Prestige απαιτείται, για να φτάσει στο επόμενο. Το level κάθε Gym υποδεικνύει και τον αριθμό των Pokemon που το υπερασπίζονται (Π.χ. Ένα Gym level 3 μπορεί να έχει στην άμυνά του έως τρία Pokemon κ.ο.κ). Παρακάτω, θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αυξηθεί το Prestige ενός Gym.

Τα γυμναστήρια που έχουν κατακτηθεί χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες:

  • Σε εκείνα που ανήκουν στη ίδια ομάδα του παίκτη
  • Σε εκείνα που ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα

3) Gyms που ανήκουν στην ίδια ομάδα του παίκτη

Σε περίπτωση που αλληλεπιδράσει κανείς με ένα Gym της ίδιας ομάδας, μπορεί να ξεκινήσει εκπαίδευση (όχι ουσιαστική μάχη !!!) με σκοπό να αυξηθεί, σε πρώτη φάση, το Prestige και κατ΄επέκταση το level του Gym. Όπως προαναφέρθηκε, όσο μεγαλύτερο το level του Γυμναστηρίου, τόσο περισσότερα Pokemon μπορούν να προστεθούν στην υπεράσπισή του. Όταν φτάνει κάποιος στο Gym της ομάδας του πατάει το παρακάτω εικονίδιο:


Η κύρια διαφορά με τη μάχη είναι ότι σε αυτή την περίπτωση επιλέγεται μόνο ένα Pokemon. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να επιλεγεί εκείνο με τα κατάλληλα CP, έτσι ώστε να νικήσει όσα περισσότερα Pokemon βρίσκονται μέσα στο Gym. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται το Prestige και το level του Gym. Όσο μεγαλύτερο level έχει ένα Gym, τόσο περισσότερες θέσεις για Pokemon θα ανοίγουν, για να το υπερασπίζονται και, ως τελικό αποτέλεσμα, θα γίνεται δυσκολότερο να κατακτηθεί από τις αντίπαλες ομάδες. Μόλις ανέβει level το Gym, θα εμφανιστεί ξανά το εικονίδιο επιπλέον προσθήκης Pokemon (βλ. Πώς ξεχωρίζει ένα Gym στον κόσμο του Pokemon GO ?) και μία καινούργια θέση είναι πλέον γεγονός.

4) Gyms που ανήκουν σε αντίπαλη ομάδα 

Υπάρχει, ωστόσο, η περίπτωση ένα Gym να βρίσκεται υπό την κατοχή μιας αντίπαλης ομάδας. Τότε τι γίνεται ? Εδώ εισάγεται η έννοια της ουσιαστικής μάχης. Μέσα από μια σειρά μαχών ο χρήστης σκοπεύει να νικήσει όλα τα αμυντικά Pokemon της αντίπαλης ομάδας, έτσι ώστε να κάνει δικό του το Γυμναστήριο. Όταν αλληλεπιδράσει κάποιος με ένα Gym αντίπαλης ομάδας, θα του εμφανιστεί ένα τέτοιο εικονίδιο κάτω δεξιά:

Στη συνέχεια, παρατηρεί με προσοχή ο χρήστης τι είδους Pokemon αμύνονται στο Γυμναστήριο (προσέχοντας το type, το level, τα CP κτλ.) και επιλέγει τη δική του ομάδα όχι μόνο βάση Combat Power, αλλά και βάση τον τύπο του αντίπαλου Pokemon. Παραδείγματος χάριν, εάν ένα Pokemon της Φωτιάς υπερασπίζεται το Γυμναστήριο, η πιο συνετή επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιηθεί ένα Pokemon του Νερού, διότι θα έχει μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Μετά τη διαλογή των Pokemon, επιλέγεται το GO, για να ξεκινήσει η μάχη. Για αναλυτικότερες πληροφορίες και επεξηγήσεις όσον αφορά τις μάχες στα Γυμναστήρια, θα παρακολουθήσετε σε επόμενο άρθρο του GameHorizon.gr, οπότε μείνετε συντονισμένοι !

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, δεν είναι απαραίτητο ένα Γυμναστήριο να έχει συμπληρωμένο τον αριθμό των αμυνόμενων Pokemon παρόλο που έχει το κατάλληλο level (Π.χ. Μπορεί ένα Gym να είναι level 4, αλλά να έχει 3 Pokemon να το υπερασπίζονται και μία κενή θέση για πιθανή μελλοντική προσθήκη). Το σημαντικό εδώ είναι να συνειδητοποιήσει κανείς ότι για να καταλάβει κάποιος ένα Γυμναστήριο, πρέπει να κάνει όσες μάχες χρειαστεί έως ότου το Prestige φτάσει στο 0 και όχι τόσες μάχες όσες είναι τα αμυνόμενα Pokemon

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες για την Niantic, την εταιρία η οποία δημιούργησε το Pokemon GO αλλά και τι ήταν αυτό που την ενέπνευσε για να φτιάξει το παιχνίδι. Τέλος, όλοι ξέρουμε πόσο viral έχει γίνει τον τελευταίο καιρό η εφαρμογή του Pokemon GO. Δείτε μέχρι που είχε φτάσει η φήμη του παιχνιδιού στις αρχές.

Facebook Comments

Απόφοιτος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής (ΔΠΘ) με μεγάλη αγάπη για το gaming. Το gaming για μένα ξεκίνησε από το Γυμνάσιο και συνεχίζεται έως σήμερα. Κύριος στόχος μου ? Να προσπαθήσω να συνδυάσω την επιστήμη μου και το gaming όσο το δυνατόν περισσότερο. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

2 comments

  1. Γιάννης Στάθης Γιάννης Στάθης says:

    Theloume video guides sto alkazar

  2. Alkazar kai ta muala sta kagkela !!

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon