Smite Guides: Οδηγός επιβίωσης στην Arena Part 1

Smiley face

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει μία σειρά άρθρων με guidelines για τα διάφορα mods του Smite. Τα Smite Guides, λοιπόν, ξεκινάνε με τον “Οδηγό επιβίωσης στην Arena”, κάτι που θα φανεί χρήσιμο ιδιαίτερα σε νεοφερμένους παίκτες στον κόσμο του Smite. Ας μην αφήνουμε, όμως, στην απ’ έξω και τους πιο έμπειρους, καθώς ο οδηγός αυτός θα περιέχει tips που θα βελτιώσουν τις ικανότητές τους στον “βάρβαρο” κόσμο της Arena (δε νομίζω να διαφωνεί και κανείς οπότε πάμε παρακάτω!!!). Let the Smite Guides begin!

Τι είναι η Arena ?

Η Arena είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα mods στο Smite και προτιμάται, συνήθως, από νέους παίκτες που δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τους Θεούς, τις Abilities τους, τα Combos και τις τακτικές που μαθαίνει κανένας στην πορεία. Το παρακάτω minimap δίνει τη γενική εικόνα της Arena:

Smite Guides Arena minimap

Το minimap της Arena δίνει μία πρώτη εντύπωση για την ενορχήστρωση του map και πληροφορίες για τις τοποθεσίες των buff camps καθώς και για τις δύο αντίπαλες βάσεις (ανάμεσα στους δύο φοίνικες). Να σημειωθεί ότι οι φοίνικες είναι άτρωτοι και προκαλούν damage σε όποιον αντίπαλο βρεθεί μέσα στο range τους (δεν συνιστάται η παρουσία σας εκεί μέσα εκτός και αν έχετε σίγουρο kill ή θέλετε να τρολλάρετε με συνέπεια ένα ομορφότατο report από τους συμπαίκτες σας!!!)

Αναλυτικότερα, υπάρχουν τριών ειδών buff camps:

Μπλε buff = 5 mana regeneration/δευτερόλεπτο + 10% Cooldown Reduction (CDR)

Κόκκινο buff = 20% damage + 10 magical power (για mage θεούς) ή 5 physical power (για physical θεούς)

Μωβ buff = 15% attack speed + 15 magical basic attack damage (για mage θεούς) ή 12 physical basic attack damage (για physical θεούς)

Βασικοί κανονισμοί

Την Arena διέπουν συγκεκριμένοι κανονισμοί, οι οποίοι δεν αλλάζουν και είναι απαραίτητο να τους γνωρίζετε:

 1. Πρόκειται για ένα mod 5 versus 5 deathmatch με έξι buff camps συνολικά (βλέπε παραπάνω) και καθόλου lanes.
 2. Όλοι οι θεοί είναι διαθέσιμοι για επιλογή (+ αυτούς που βρίσκονται σε εβδομαδιαίο rotation) εκτός από αυτούς που δεν έχετε αγοράσει.
 3. Ξεκινάτε με 1500 gold και στο level 3.
 4. Κάθε ομάδα ξεκινάει με 500 tickets. Κάθε minion που σκοτώνετε αφαιρεί 1 ticket από τους αντιπάλους. Κάθε αντίπαλο θεό που σκοτώνετε αφαιρεί 5 tickets από τους αντιπάλους. Όσα minions περάσουν στο αντίπαλο portal αφαιρούν 1 ticket/minion.
 5. Μετά από 10 kills κάνει spawn ένα friendly Juggernaut, το οποίο δεν επιτίθεται. Ακολουθάει το wave των friendly minions και αφαιρεί 15 tickets από τους αντιπάλους αν φτάσει στο αντίπαλο portal.

Τα minions

Και τώρα που έγινε μία σύντομη εισαγωγή στα βασικά της Arena, ήρθε η ώρα να εμβαθύνουμε περισσότερο σε στοχευμένα σημεία του παιχνιδιού που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να μετατρέψουν έναν αρχάριο παίκτη σε πιο έμπειρο. Είναι εκείνες οι μικρές λεπτομέρειες που θεωρούνται ασήμαντες στην αρχή και περνούν απαρατήρητες, αλλά ισχύει ακριβώς το ανάποδο. Δώστε προσοχή, διότι τα minions παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη νίκη της ομάδας σας!

Smite Guides Minions

Τα minions μπορούν να μετατραπούν σε πολύ χρήσιμους (OP) συμμάχους, εάν ξέρει κανείς να τα φερθεί σωστά. Τα Smite Guides εξηγούν …

 Αυτό που πρέπει να εμπεδώσετε προτού εισέλθετε στο mod είναι ο χειρισμός των minions. Πιο συγκεκριμένα:

 • 1 ticket αφαιρείται από τους αντιπάλους για κάθε minion που σκοτώνετε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αλληλοσκοτωμοί μεταξύ των minions δεν μετράνε στην αφαίρεση των tickets!
 • 1 ticket αφαιρείται από τους αντιπάλους για κάθε friendly minion που φτάνει στο αντίπαλο portal.
 • Κάθε minion wave περιέχει 7 minions, άρα 7 πιθανά tickets να αφαιρεθούν (Από εδώ και στο εξής θα αναφέρονται ως tickets).
 • Κάθε minion wave κάνει spawn κάθε 20 δευτερόλεπτα. Άρα έχουμε 7 minions/wave x 3 waves/λεπτό = 21 minions ή πιθανά tickets/λεπτό.

 

Ωστόσο, το σημαντικό στην όλη υπόθεση δεν είναι μόνο να γνωρίζει κανείς όλα τα παραπάνω, αλλά και το εξής γεγονός:

Κάθε enemy god kill αφαιρεί 5 tickets από τους αντιπάλους. Κάθε ολοκληρωμένο minion wave αφαιρεί 7 tickets. Άρα, είναι προτιμότερο να επικεντρωθείτε περισσότερο στα minions παρά στα kills. Άλλωστε, τι είναι πιο εύκολο ? Να προσπαθείτε συνεχώς να σκοτώνετε τους αντίπαλους θεούς ή να πιέζετε τα minions σας να μπούνε στο αντίπαλο portal ? Όμως, εάν αφαιρεθείτε και επιτρέψετε τα αντίπαλα minions να εισέλθουν στο portal σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσετε αυτομάτως 14 tickets σε περίπτωση που οι αντίπαλοι καθαρίσουν τα δικά σας minions. Τα Smite Guides προειδοποιούν … να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι!

10 tickets απέμειναν … Και τώρα ?

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όταν μία ομάδα φτάσει στο σημείο να της έχουν απομείνει 10 tickets ή λιγότερα, τότε δεν μετράνε τα minion kills που κάνει κάποιος. Τα μόνα που μετράνε στο late game της Arena και αφαιρούν tickets είναι τα παρακάτω:

 • Καθαρισμός ενός ολόκληρου minion wave = Αφαίρεση 1 ticket/20 δευτερόλεπτα.
 • Τα minions που μπαίνουν στο αντίπαλο portal αφαιρούνται κανονικά μέχρι τέλους. Σύνολο = 7 tickets.
 • Όταν σκοτώνετε έναν αντίπαλο θεό αφαιρούνται 5 tickets.

Νικήτρια ομάδα θεωρείται εκείνη η οποία θα μηδενίσει πρώτη τα tickets των αντιπάλων σε μία μάχη σώμα με σώμα και με τις ultimates να συνδυάζονται αριστοτεχνικά (Εντάξει δεν συμβαίνει πάντα, γιατί δεν ξέρετε σε τι συμπαίκτες και αντιπάλους θα πέσετε εκτός κι αν έχετε έτοιμη την ομάδα σας!!!).

Tip για το late game: Παίξτε τελείως αμυντικά και μην κάνετε απερίσκεπτες κινήσεις. Τα λάθη σε αυτό το σημείο δεν συγχωρούνται! Όταν βρείτε ευκαιρία προσπαθήστε ομαδικά (και μόνο!!!) να σκοτώσετε δύο αντιπάλους, για να τους μηδενίσετε τα tickets και να νικήσετε το game. Επίσης, μπορείτε να πιέσετε το minion wave σας να μπει στο αντίπαλο portal, κάτι εξαιρετικά δύσκολο εάν έχετε να αντιμετωπίσετε γεμάτη πεντάδα αντιπάλων.

Τα Smite Guides συνεχίζονται …

Για αρχή νομίζω ότι είναι αρκετά, έτσι ώστε να μπορέσει κάποιος να εγκληματιστεί με το τι συμβαίνει στον κόσμο της Arena του Smite γνωρίζοντας τα βασικά. Έπεται η συνέχεια του “Οδηγού επιβίωσης στην Arena” με μερικά ακόμη guides για το τι πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν μπει στο mod. Επίσης, θα γίνει μία εισαγωγή στο σκεπτικό που έχει να κάνει με την επιλογή των κατάλληλων θεών καθώς και των items που πρέπει κανείς να αποφύγει ή να προτιμήσει, αντίστοιχα, στην Arena. Εάν ανυπομονείτε τόσο πολύ να μάθετε μερικά πραγματάκια παραπάνω, το παρακάτω video παρουσιάζει ένα Arena Guide με τρόπο χιουμοριστικό και κατανοητό:

 

Πηγή

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts