GameHorizon.gr

Η ιστορία του World of Warcraft – 1 – Η δημιουργία του σύμπαντος

Καλωσορίσατε στο πρώτο άρθρο της σειράς “Η ιστορία του World of Warcraft Warcraft”, όπου κάθε φορά, θα αναλύουμε διάφορα κομμάτια του Lore του Warcraft Universe. Μιας και είναι το πρώτο άρθρο της σειράς θα ξεκινήσουμε από την αρχή όλων, την δημιουργία του σύμπαντος, των Titans, Naaru, Old Gods κ.α. Επίσης, να σας προειδοποιήσω ότι οι παρακάτω πληροφορίες αποτελούν ταυτόχρονα και SPOILERS για το βιβλίο Warcraft: Chronicles Vol. 1, οπότε αν έχετε σκοπό ποτέ να το διαβάσετε, και ενοχλείστε από τα spoilers, σταματήστε να διαβάζετε εδώ.

Λίγα λόγια πρώτα για την σειρά αυτών των άρθρων

Το Lore του Warcraft είναι τεράστιο και αναπτύσσεται εδώ και 22 χρόνια μέσα από παιχνίδια, comic, novels κ.α. Μέσα από αυτά τα άρθρα θα προσπαθήσουμε να βάλουμε όλο το Lore σε μια σειρά. Επίσης, ένας ακόμα στόχος είναι τα άρθρα να είναι “ευκολοδιάβαστα” έτσι ώστε, να μην κουράζουν με πολλές λεπτομέρειες χωρίς λόγο. Παρατηρώ ότι πολλοί είναι αυτοί, που ενδιαφέρονται για την ιστορία του Warcraft, αλλά όταν παίζουν WoW, δεν κάνουν καν τον κόπο να διαβάσουν τα κείμενα τα οποία, εμφανίζονται στην οθόνη τους όταν κάνουν διάφορα quest. Η ελπίδα μου είναι ότι αυτά τα άρθρα θα είναι πιο ξεκούραστα στην ανάγνωση, σε σχέση με τα κατεβατά που μπορείτε να βρείτε σε κάποιο wiki ή στα quest του WoW.

Τέλος, για να γίνεται πιο εύκολη συσχέτιση ανάμεσα σε αυτά τα άρθρα και στα αγγλικά κείμενα της Blizzard, θα χρησιμοποιούμε, για διάφορους ορισμούς, αγγλικές λέξεις όπως π.χ. Void και Light (όχι Φως και Κενό). Χωρίς λοιπόν καμία περαιτέρω καθυστέρηση, ας ξεκινήσουμε.

H αρχή των πάντων
Warcraft

Στην αρχή υπήρχε μόνο μία μορφή ενέργειας με το όνομα Light . Αυτή η μορφή ενεργείας επεκτεινόταν σε όλο το σύμπαν όλο και πιο πολύ με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η συνεχής επέκταση όμως, είχε σαν αποτέλεσμα σε κάποια μικρά κομμάτια του σύμπαντος όπου το Light εξασθενούσε να δημιουργηθεί μία αντίθετη μορφή ενέργειας με το όνομα Void. Αυτές οι αντίθετες μορφές ενέργειας συγκρούστηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας μια μεγάλη έκρηξη (κάτι σαν Big Bang ένα πράγμα). Από αυτήν την έκρηξη δημιουργήθηκαν άπειροι κόσμοι και διάφορες μορφές ζωής.

Twisting Nether και Great Dark Beyond

World of Warcraft

To Great Dark Beyond είναι η διάσταση του υλικού κόσμου, δημιουργήθηκε από την αρμονία των ενεργειών Void και Light. Μέσα σε αυτό υπάρχουν οι διάφοροι πλανήτες και οι πιο πολλές μορφές ζωής.
Το Twisting Nether είναι η διάσταση του οτιδήποτε μη-υλικού, δημιουργήθηκε από την συγχώνευση των πιο ασταθών ενεργειών του Void και του Light. Στο κέντρο αυτού υπάρχει μόνο Void.

Void Lords, Naaru, Demons, Titans και άλλες μορφές ζωής

Warcraft

 

Μετά την μεγάλη έκρηξη, διάφορα κομμάτια της ενέργειας Light διασκορπίστηκαν  μέσα στο Great Dark Beyond δίνοντας ζωή σε διάφορα πλάσματα.

Οι πιο κοινές μορφές ζωής που υπήρχαν σε κάθε πλανήτη ήταν τα Elementals, τα οποία, αντιπροσώπευαν τα υλικά στοιχεία (φωτιά, νερό, γη και αέρας δηλαδή). 

Σε σημεία του Great Dark Beyond, όπου η ενέργεια Light μαζεύτηκε σε μεγάλα ποσά και συμπυκνώθηκε, γεννήθηκαn τα Naaru, τα οποία, ορκίστηκαν να διαδώσουν ειρήνη και ελπίδα σε όλους τους κόσμους, μιας και αποτελούν την πιο αγνή έκφραση της ενέργειας Light.

Ακόμα πιο αξιοσημείωτες μορφές ζωής, απ’ ότι ήταν τα Naaru, ήταν οι Titans, ανθρωπόμορφες οντότητες με μέγεθος πλανητών. Oi Titans γεννιόντουσαν από τους πυρήνες διάφορων κόσμων. Αξίζει να σημειωθεί όμως, πως δεν είχαν όλοι οι πλανήτες το πνεύμα ενός Titan. Kάποιοι πλανήτες ήταν εκκολαπτόμενοι Titans, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Σκοπός των Titans ήταν να βρουν κι άλλους του είδους τους (σε εκκολαπτόμενη φάση) και να τους βοηθήσουν να ξυπνήσουν. Επίσης, έφερναν την τάξη (Οrder) σε κάθε πλανήτη που συναντούσαν, είτε αυτός είχε την ψυχή ενός Titan μέσα του, είτε όχι. 

Μία ακόμα ανθρωπόμορφη φυλή που δημιουργήθηκε μέσα στο διάστημα, ήταν οι Constelars, οι οποίοι μοιάζουν με αστερισμούς και βοηθούσαν τους Titans στην αποστολή τους.

Στα σύνορα μεταξύ του Great Dark Beyond και του Twisting Nether, όπου οι ενέργειες των Light και Void είναι ακόμα ασταθής, γεννήθηκαν οι Demons. Οι Demons είναι αθάνατα όντα τα οποία, ενώ άνηκαν στο Twisting Nether, κάποιες φορές κατάφερναν να υλοποιούνται μέσα στο Great Dark Beyond. Έσπερναν την καταστροφή και την αταξία (disorder) σε όποιον κόσμο έβρισκαν μπροστά τους.

Επίσης, έχουμε τα όντα τα οποία ζούνε στο κέντρο του Twisting Nether, τους Void Lords. Οι Void Lords είναι πανίσχυρα όντα, τα οποία, αποτελούν έκφραση του Void. Δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στο Great Dark Beyond (υπό κανονικές συνθήκες) γι’ αυτό το θέλημα τους γίνεται μέσω άλλων πλασμάτων στον υλικό κόσμο. 

Τέλος, έχουμε τους Old Gods. Τεράστιους παρασιτικούς  οργανισμούς που δημιουργήθηκαν από τους Void Lords. Σκοπός τους είναι να εξαπλώσουν την διαφθορά και την επιρροή των Void Lords σε διάφορους πλανήτες του υλικού κόσμου.

Ανακεφαλαίωση

Για την ώρα καλό είναι να μείνουμε σε αυτά τα λίγα. Πιο πάνω, έχουμε όλες τις πρώτες και πιο βασικές μορφές ζωής, όπως και το πως στήθηκε η σκηνή για να ξεδιπλωθούν άπειρες ιστορίες στον πολυαγαπημένο κόσμο του Warcraft. Στο επόμενο άρθρο θα μπούμε σε πιο πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά την αποστολή των Titans.

Έχετε κάποια απορία? Μήπως κάτι δεν καταλάβατε καλά? Μπορείτε απλά να μας ρωτήσετε στα σχόλια από κάτω η στο facebook.

H ιστορία του World of Warcraft 2 —>

Facebook Comments

Nick Strife
Ονομάζεται Νίκος Φύκηρης ή αλλιώς "Nick Strife". Από τότε που μπορεί να θυμηθεί τον εαυτό του ως μικρο παιδί, έπαιζε παλιά παιχνίδια όπως Tetris, Pacman και Super Mario Bros. Πέρασε την εφηβεία του με Playstation 2 και Game Boy Advance, παίζοντας, σε αυτές τις δυο κονσόλες, δεκάδες παιχνίδια κάθε είδους. Σήμερα προτιμάει το PC για τις περιπέτειες εντός του σπιτιού.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon