5 Horror Manga που αξίζει να διαβάσετε

Smiley face

Δεν είναι σίγουρο πως θα σας τρομάξουν, όμως σίγουρα θα νιώσετε αυτή την ανασφάλεια και το γνωστό σφίξιμο στο στομάχι. Συνήθως είναι μικρά σε μέγεθος και κανείς μπορεί να τα διαβάσει “στην κατσιά” που λέγανε και στο χωριό μου, δηλαδή να αφιερώσει μία με δύο ώρες και να το διαβάσει ολόκληρο. Έχουμε και λέμε λοιπόν, μικρές συνήθως ιστορίες, με έντονο το στοιχείο του τρόμου, είτε αυτό έχει να κάνει με μυθικά τέρατα, βιασμούς, ακρωτηριασμούς-διαμελισμούς ή body horror γενικότερα. Ξεκινάμε λοιπόν!

1)Uzumaki

Manga

Ένα manga του Junji Ito, ενός ειδικού στις ιστορίες τρόμου έχοντας γράψει αρκετά short stories. To Uzumaki πρόκειται για την ιστορία μίας πόλης, η οποία τρελαίνεται με το σχήμα uzumaki (το σχήμα στο κέλυφος των σαλιγκαριών). Τώρα μπορεί να σας φαίνεται χαζό, αλλά πιστέψτε με δεν είναι. Ή μάλλον όχι, πηγαίνετε να το διαβάσετε με τη διάθεση “τι χαζομάρα υπόθεση είναι αυτή”, για να νιώσετε τις απέραντα διαστροφικές εικόνες να χαράζονται στο πετσί σας στα ξαφνικά.

2)Enigma of the Amigara Fault

Manga

Και δεύτερο manga του Junji Ito. Πολύ πιο μικρό από το Uzumaki και χωρίς ίχνος “αηδιαστικής” σκηνής, στο συγκεκριμένο μας τρομάζει κάτι άλλο. Στο συγκεκριμένο, διάφορα άτομα βλέπουν στην τηλεόραση ένα βουνό στο οποίο υπάρχουν πολλές τρύπες σε σχήμα ανθρώπου. Έπειτα από λίγες ημέρες, πολλοί άνθρωποι μαζεύονται εκεί και προσπαθούν να πείσουν τους πάντες πως η συγκεκριμένη τρύπα δημιουργήθηκε γι’αυτούς και πρέπει οπωσδήποτε να μπουν! Τη συνέχεια την αφήνω στα χέρια σας.

3)Pupa

Manga

Αν καταφέρετε και ξεπεράσετε το αντικειμενικά απαίσιο anime (προσωπικά μου άρεσε για κάποιο λόγο) το Pupa είναι ένα αξιοπρεπέστατο horror manga. Πρόκειται για την ιστορία δύο αδερφών που έχουν μολυνθεί από τον ιό Pupa ο οποίος μετατρέπει τον μολυσμένο σε ένα διψασμένο για αίμα τέρας. Στην περίπτωση μας όμως μόνο η μικρή αδερφή ενδίδει στον ιό, ενώ ο μεγάλος αδερφός αποκτά μία υπερφυσική ίαση (οι πληγές του κλείνουν αμέσως). Έτσι ο μεγάλος αδερφός θα αναλάβει να ταΐζει τη μικρή του αδερφή για όσο χρειαστεί.

4)Apocalypse no Toride

Manga

Μία ιστορία με ζόμπι διαφορετική από τις άλλες. Όταν θα συμβεί το Zombie Apocalypse και μπει το πρώτο ζόμπι σε μία φυλακή ανηλίκων, θα δούμε τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών μας και θα παλέψουμε μαζί για την επιβίωση. Γιατί είναι καλό; Γιατί είναι πολύ εύστοχο, με την έννοια ότι μέσα σε μία “Κόλαση” ο άνθρωπος θα πετάξει και τη βλακεία του, θα γελάσει, θα συνεχίσει να το παλεύει. Όσο το διαβάζει κανείς νιώθει όλο και περισσότερο πως αποτελεί ο ίδιος μέρος της ιστορίας.

5)Dragon Head

Manga

Ένα τραίνο γεμάτο μαθητές που πηγαίνουν σε μία σχολική εκδρομή βγαίνει από το δρόμο και χάνεται σε ένα κατεστραμμένο tunnel. Από αυτούς που επιβίωσαν άλλοι τρελαίνονται ενώ άλλοι κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Πρέπει να βρουν διέξοδο από το τραίνο και να βγουν πάλι στον κόσμο, έναν κόσμο διαφορετικό από αυτό που περιμένανε. Το Dragon Head δίνει μία τόσο ρεαλιστική εικόνα στον αναγνώστη που συχνά αυτός αισθάνεται να πνίγεται από το φόβο και τον κίνδυνο. Οι εικόνες των νεκρών ατόμων διάσπαρτες παντού προσφέρουν ένα λόγο ακόμα στους λάτρεις των horror να το διαβάσουν.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts