Διάφοροι τρόποι να scamάρεις κάποιον (Part 2)

Smiley face

Μετά από έρευνα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε 5 τρόπους να μην πέσετε θύμα scam η ακόμα και να scamάρετε κάποιον.

Να ξεκαθαρίσουμε οτι σαν Gamehorizon δε φέρουμε καμία ευθύνη. Εμείς δίνουμε ανοικτά πληροφορίες, δεν ωθούμε κανέναν να κάνει τίποτα.

Θα υπάρξει ακόμα ένα part το οποίο θα έχει τους υπόλοιπους 5 τρόπους (δηλαδή από 5 στο κάθε part 1, 2, 3)

Αλλά ας πάμε στο “ζουμί” της όλης υπόθεσης…

Scam

 

 

1ος τρόπος –}Πλαστοπροσωπία Υπαλλήλων της Valve.

Ο Scammer θα παραστήσει έναν “αληθινό” υπάλληλο της Valve. Θα σας πει ότι έχετε φάει reports διότι κάνετε, και καλά, duplicate τα items σας. Θα σας ζητήσει να δώσετε τα items σας για να τα scanάρει για να δει αν είναι “αληθινά” και “safe”. Να ξέρετε πως ΠΟΤΕ οι Υπάλληλοι της Valve δεν θα σας ζητήσουν items και ΠΟΤΕ δεν θα σας “εκβιάσουν” βγάζοντας στην φόρα τις πληροφορίες τις πιστωτικής σας κάρτας για παράδειγμα. Η συζήτηση θα πάει κάπως έτσι:

HI SIR. I’M A VALVE EMPLOYEE AND YOU GOT REPORTED FOR DUPLICATING ITEMS.

IN ORDER TO MAKE SURE THAT YOU DIDN’T ACTUALLY DO ANYTHING WRONG, I’M GOING TO NEED YOU TO GIVE ME “ITEM HERE” WITH THE ORIGINAL ID OF “01101000 01101001”. IN OUR DATABASE THERE ARE 2 ITEMS WITH THIS ORIGINAL ID.

 

2ος τρόπος –} Paysafe/PayPal Scam.

Οι scammers θα σας κάνουν add και θα σας ζητήσουν το πιο ακριβό item σας. Θα σας πουν κατόπιν, ότι μόλις αποδεχτείτε το trade θα σας στείλουν το κωδικό PaySafe η PayPal. Φυσικά και δεν θα το κάνουν αυτό. Να πουλάτε skins με τον παραπάνω τρόπο μόνο αν είναι έμπιστοι αγοραστές.

 

3ος τρόπος –}Ακύρωση Χρέωσης

Ο scammer θα κάνει add το άτομο με το item. Ζητάει τα items και δηλώνει ότι θα πληρώσει με PayPal. Πληρώνει κανονικά με PayPal. Ο ιδιοκτήτης των items βλέπει ότι έχει τα λεφτά και αμέσως μετά κάνει accept το trade. Ο scammer κάνει ακύρωση χρέωσης. Ο ιδιοκτήτης των items μένει δίχως χρήματα και με 3,4 λιγότερα items.

 

4ος τρόπος –} Steam Wallet Code Scam.

Ένα bot θα σας στείλει ένα trade offer με το item σας. Θα σας πει ότι θα δώσει “X” χρήματα σε Steam Wallet Code. Αφού κάνετε την “ηλίθια” κίνηση και αποδεχτείτε το trade offer ο scammer προφανώς δεν θα σας δώσει τα λεφτά και θα σας blockάρει η θα σας κάνει delete από το steam. (Editor’s note: Βασικά δε νομίζω οτι γίνεται να στείλεις καν κατευθείαν λεφτά στο λογαριασμό Steam κάποιου.)

Scam

 

5ος τρόπος –} TeamSpeak Scam

Ο scammer θα σας κάνει add και θα σας ζητήσει να παίζετε μαζί games. Θα σας φέρεται πολύ καλά και μετά από κάποιες μέρες θα σας ζητήσει να μιλήσετε στον TeamSpeak server του. Μόλις μπείτε το TeamSpeak θα σας πετάξει ένα παράθυρο που θα λέει ότι η εφαρμογή TeamSpeak είναι outdated και ότι οι sound drivers είναι outdated. Όλοι ξέρουμε τι θα γίνει αμέσως μετά…

Scam

 

 

Επόμενο το Part 3 με τους επόμενους 5 τρόπους να scamάρεις κάποιον.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο part σχετικά με το πως να scamάρεις κάποιον εδώ.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts