Διάφοροι τρόποι να scamάρεις κάποιον (Part 3)

Smiley face

Μετά από έρευνα είμαστε σε θέση να σας παρουσιάσουμε τους τελευταίους 5 τρόπους να scamάρετε και παράλληλα να αποφύγετε να πέσετε θύμα scam.

Να ξεκαθαρίσουμε οτι σαν Gamehorizon δε φέρουμε καμία ευθύνη. Εμείς δίνουμε ανοικτά πληροφορίες, δεν ωθούμε κανέναν να κάνει τίποτα.

Θα υπάρξει ακόμα ένα part το οποίο θα έχει τους υπόλοιπους 5 τρόπους (δηλαδή από 5 στο κάθε part 1, 2, 3)

Αλλά ας πάμε στο “ζουμί” της όλης υπόθεσης…

Scam

 

 

1ος τρόπος –} Ένας φίλος σε “ψάχνει”.

Ένα account σε κάνει add. Μετά από μερικές μέρες θα σου στείλει ένα μήνυμα παρόμοιο με το παρακάτω:

“Γεια σου, ένας παλιός σου φίλος θέλει να σε κάνει add αλλά δεν μπορεί γιαυτό είπε εμένα να σε ενημερώσω. (Θα σου στείλει ένα link και θα σου πει να κάνεις add στο εκάστοτε profile).” Μόλις κάνετε add θα σας κατεβεί αυτόματα ένα πρόγραμμα που το VirusTotal το έχει αναφέρει σαν Trojan.

 

scam

 

2ος τρόπος –} ESEA Crack

Θα συναντήσετε ένα άτομο το οποίο τις πρώτες μέρες θα είναι πολύ φιλικό μαζί σας. Θα παίζει συνέχεια μαζί σας και θα σας προσφέρει δωρεάν items. Μετά θα σας ρωτήσει αν ξέρετε το ESEA. Λογικά θα το έχετε ακουστά αλλά αφού παίζετε Competitive δεν θα είστε συνδρομητές του. Φυσικά αυτό θα χρησιμοποιηθεί εναντίων σας. Ο scammer θα σας προσφέρει και καλά ένα “δωρεάν” account στο ESEA. Μόλις κατεβάσετε τo ESEA από το link του scammer θα κατεβάσετε απλά ένα Steam Stealer.

 

3ος τρόπος –} SSFN Scam

Ακόμα ένα είδους scam είναι να ζητήσουν οι scammers να ανεβάσετε το SSFN file σας στο ψεύτικό τους “steam community” site. Ένα bot θα σας πει το εξής :

[Scammer] : Hi. My friend want to trade with you.

HTTP://STEAM PHISHING DOMAIN/ID/EXAMPLE/

ADD HIM.

Μόλις ανοίξετε το site που σας έδωσε το not θα σας εμφανιστεί αυτό:

Scam

Μόλις ανεβάσετε το SSFN file σας στο site (ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ) ο hacker-scammer θα έχει την δυνατότητα να εισέλθει στον λογαριασμό σας στο Steam. Επίσης με αυτή την κίνηση θα απενεργοποιηθεί το Steam Mobile Authenticator. Όλοι ξέρουμε την συνέχεια…

 

4ος τρόπος –} Middleman

Πολύ γνωστός τρόπος scam, σχεδόν όλοι τον γνωρίζουν. Ο scammer θα σας προτείνει έναν middleman έμπιστο από το SteamRep για παράδειγμα. Θα ζητήσει ο και καλά “έμπιστος” middleman να δώσετε τα items σας και οι δύο traders ταυτόχρονα. (Προφανώς και ο scammer με τον middleman είναι συνεννοημένοι και δεν θα δώσει τα items του ο scammer). Αφού πάρουν τα items σας θα σας κάνουν delete και block.

Tip No1–}> Να ταυτοποιήσετε τις ID των δύο profiles (scammer και αληθινού middleman)

Tip No2–}> Να δείτε αν υπάρχετε στην λίστα φίλων του αληθινού middleman.

5ος τρόπος –} QuickSwitching

Κλασικά ο scammer θα σας κάνει add και θα σας ζητήσει να κάνετε trade. Θα είστε σε διαδικασία που κάνετε το trade και πριν αποδεχτείτε το trade θα σας πει να στείλετε μήνυμα σε ένα chat ή σε ένα άτομο. Όσο εσείς πληκτρολογείτε στο εκάστοτε chat αυτός θα αλλάξει το item με ένα πολύ φθηνότερο του που θα φαίνεται ίδιο. Μόλις πατήσετε accept γιατί νομίζετε ότι όλα πάνε “ρολόι” θα μείνετε με το φτηνό item και με ένα παραπάνω delete και block…

Μπορείτε να διαβάσετε το πρώτο part εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε το δεύτερο part εδώ.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts