6 BoardGames για να κάνετε δώρο

Smiley face

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν μια από τις ιδανικότερες προτάσεις δώρων σε μικρούς και μεγάλους! Ευχάριστο, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πάνω απ’ όλα οικονομικός τρόπος για “indoor” και “outdoorδιασκέδαση. Σας προτείνω λοιπόν 6 παιχνίδια ορόσημο για maximum διασκέδαση!

Θέλετε να κάνετε ένα οικονομικό δώρο το οποίο να αξίζει;

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τους βασικότερους λόγους για τους οποίους αξίζει να δώσει κανείς προσοχή και να παίξει επιτραπέζια παιχνίδια.

Με δεδομένο το περιορισμένο για φέτος budget, τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι η λύση. Όχι μόνο για την αγορά χαμηλού κόστους δώρου, αλλά και για τα οικονομικά και κυρίως διασκεδαστικά βράδια που μπορεί να σας προσφέρει.

Καλείτε 2-3 φίλους, βάζετε μια μακαρονάδα να γίνεται, ανοίγετε και ένα μπουκάλι κρασί και ξεκινάτε το παιχνίδι σας! Δεν ξέρετε τι να παίξετε; Κανένα πρόβλημα: Επιτραπέζια υπάρχουν για όλα τα γούστα! Δύσκολα, εύκολα, πολεμικά, φιλειρηνικά, αστεία, ρόλων, γνώσεων, ταχύτητας, μυστηρίου και πολλά άλλα..

Ξεκινάμε λοιπόν το ταξίδι μας στο κόσμο των παιχνιδιών!

Dixit :boardgame

Το Dixit είναι ένα παιχνίδι φαντασίας που απευθύνετε και στα δύο φύλα. Εγκεφαλικό αλλά όχι «ξερό» mind game, αρκετά «ευαίσθητο» για το συμπαθούν οι γυναίκες, αλλά όχι «γυναικείο» για να το αποφεύγουν οι άνδρες, το Dixit βασίζετε στις εντυπωσιακές του κάρτες! Κάρτες οι οποίες φαντάζουν πίνακες ζωγραφικής! Η μηχανική του παιχνιδιού ως επιτραπέζιο δεν είναι κάτι τρομερό, αφού στηρίζεται περισσότερο στο τι διάθεση και φαντασία υπάρχει στο τραπέζι! Είναι ένα παιχνίδι που καλό είναι να αφήσουμε τις ντροπαλότητες και να το διασκεδάσουμε μέχρι τελικής πτώσης!

Μοιράζονται κάρτες στον κάθε παίκτη. Ο ένας παίκτης είναι ο αφηγητής, διαφορετικός σε κάθε γύρο, στη σειρά του κοιτάει τις έξι κάρτες που έχει κρυφά στο χέρι του και επιλέγει μία. Εμπνευσμένος από την επιλογή του σχηματίζει μια πρόταση την οποία λέει στους υπόλοιπους (χωρίς ωστόσο να δείξει την κάρτα του).

Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν 1 κάρτα ανάμεσα στις 6 που έχουν στο χέρι τους και η οποία πιστεύουν ότι ταιριάζει καλύτερα στην πρόταση του αφηγητή. Κατόπιν ο κάθε παίκτης δίνει την κάρτα που διάλεξε κλειστή στον αφηγητή, ο οποίος τις συγκεντρώνει και τις ανακατεύει μαζί με τη δικιά του. Όλες οι κάρτες τοποθετούνται ανοικτές στο ταμπλό και κάθε παίκτης καλείται να ψηφίσει (μυστικά) ποια θεωρεί ότι ήταν η κάρτα του αφηγητή.

Κάθε κάρτα είναι ένα μικρό έργο τέχνης, θα βοηθήσει να εξελίξετε την φαντασία σας!

Την νέα του έκδοση θα την βρεις στο GameVille.gr στην τιμή των 29,90 ευρώ και όλες τις επεκτάσεις του στην τιμή των 20,90 ευρώ.

Παίκτες: 3-12
Ηλικία: 8+ ετών
Διάρκεια: 30’

Taboo :boardgame

Το Taboo είναι ένα παιχνίδι περιγραφής λέξεων. Είναι ένα κλασικό πλέον παιχνίδι το οποίο έχει επανεκδοθεί πολλές φορές και έχει ταξιδεύσει σε όλο τον κόσμο! Εδώ και πολλά χρόνια παρέες και οικογένειες μαζεύονται σε σπίτια, καφετέριες και χώρους συνεύρεσης για να παίξουν και να γελάσουν με την ψυχή τους! Το taboo σας τα υπόσχετε όλα αυτά, αλλά και εκτός από την διασκέδαση που σας προσφέρει είναι ένα εύκολο στην εξήγηση παιχνίδι και γρήγορο.

Γάτα! Τίγρης! Αρπακτικό! Αιλουροειδές! Τι είναι ; Μάλλον τίποτα από αυτά!

Βρες την λέξη που σου περιγράφει ο συμπαίκτης σου και βγες νικητής! Όσο πιο μεγάλη φαντασία υπάρχει στο τραπέζι τόσο και πιο περίεργες λέξεις θα ακουστούν!

Δεν χρειάζεται να αναλύσω περισσότερα για το παιχνίδι όλοι το ξέρουμε όλοι μεγαλώσαμε με αυτό.. Μία από τις νέες του εκδώσεις μπορείς να την βρεις στην οικονομική τιμή των 19,90 ευρώ στο GameVille.gr! Καλή μαντεψιά λοιπόν!

Παίκτες: 4+
Ηλικία: 13+ ετών
Διάρκεια: 30’

Wizard (Μαγικοί αριθμοί) :

Το “Wizard” ή αλλιώς στα ελληνικά boardgame
“Μαγικοί Αριθμοί” είναι ένα παιχνίδι
καρτών του Ken Fisher ιδανικό για όλη την παρέα. Παιχνίδι στρατηγικής κατά κύριο λόγο. 

Σε αυτό το μαγικό παιχνίδι ο παίκτης πρέπει σε κάθε γύρο να προβλέψει ακριβώς τον αριθμό των κερδισμένων αγώνων του. Για κάθε σωστή πρόβλεψη παίρνει πόντους γνώσεων. Όποιος στο τέλος έχει τους περισσότερους πόντους γνώσεων προκρίνεται για μαθητευόμενος μάγος και εισέρχεται στο κόσμο της μαγείας!

Θα τα καταφέρεις να εισέλθεις στο χώρο της μαγείας;

Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν και μοιραστούν όλοι οι χαρακτήρες (κάρτες) του παιχνιδιού. Τότε παίζουμε τον τελευταίο γύρο και στην συνέχεια μετράμε τους πόντους. Όποιος έχει τους περισσότερους πόντους είναι και ο νικητής!

Καλές προβλέψεις λοιπόν… και προσοχή με την χρήση της μαγείας!

Η σχολή μαγείας που μπορείς να το προμηθευτείς και να το μυηθείς είναι το GameVille.gr !

Παίκτες: 3-6
Ηλικία: 10+ ετών
Διάρκεια: 20-40’

The Settlers of Catan :settlers of the catan boardgame

Άποικοι του Κατάν!!! Ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια και όχι αδίκως. Το Κατάν συνδυάζει συνεργασία αλλά και ανταγωνισμό, εμπόριο αλλά και μποϊκοτάζ, στρατηγική αλλά και τύχη.

Μπροστά σας βρίσκεται το νησί του Κατάν. Σκοπός σας είναι να το αποικίσετε. Όλοι προσπαθούμε να χτίσουμε όσο περισσότερα χωριά μπορούμε και αργότερα να τα αναβαθμίσουμε σε πόλης, για να το καταφέρουμε βέβαια αυτό πρέπει να χτίσουμε δρόμους πρώτα και να ανακαλύψουμε τα ανεξερεύνητα αυτά μέρη. Προσέξτε όμως τις κάρτες ανάπτυξης! Μπορεί να αλλάξουν τα πάντα στην φυσική ροή του παιχνιδιού! Όποιος φθάσει πρώτος στους 10 πόντους νίκης είναι και ο Αυτοκράτορας του Κατάν και εν συνεχεία ο νικητής!

Οι Άποικοι του Κατάν είναι πλέον ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι που μπορούμε να το παίξουμε με φίλους και οικογένεια. Είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι στρατηγικής και ανάπτυξης που σου υπόσχεται να περάσεις αξέχαστες δυναμικές εμπειρίες. Σε βοηθά να αναπτύξεις τη στρατηγική σου σκέψη αλλά και τον διπλωματικό σου λόγο. Το Κατάν δε το βαριέσαι ποτέ! Οι δημιουργοί του έχουν φροντίσει για αυτό, καθώς υπάρχουν πολλές παραλλαγές και επεκτάσεις του παιχνιδιού και μερικές από αυτές έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά. Για να δεις κάποιες από τις επεκτάσεις του ή και το ίδιο το παιχνίδι επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας GameVille.gr ή ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά στη Σκουφά 3 στο Βόλο.

Παίκτες: 3-4
Ηλικία: 10+ ετών
Διάρκεια: 75’

Saboteur (Σαμποτέρ)boardgame :

Στο Saboteur (Σαμποτέρ) οι παίκτες αναλαμβάνουν τον ρόλο νάνων! Είτε είναι καλοί χρυσοθήρες, οι οποίοι είναι δουλευταράδες και αναζητούν θησαυρούς όσο πιο βαθιά μέσα στα τούνελ τους, είτε είναι κακοί σαμποτέρ που προσπαθούν με τους πιο πανούργους τρόπος να σταματήσουν τους χρυσοθήρες να φτάσουν στο προορισμό τους.

Θα καταφέρουν οι χρυσοθήρες να βρουν αυτό που ψάχνουν εγκαίρως; Ή θα τους βρούμε σε κάποιο χαντάκι λόγο της πανουργίας των σαμποτέρ;

Θέλετε να αναλάβετε τον ρόλο του χρυσοθήρα ή το ρόλο του σαμποτέρ; Δεν θα το επιλέξετε εσείς αυτό!

Το Σαμποτέρ είναι ένα παιχνίδι καρτών που κύριο ρόλο παίζει η μπλόφα και η στρατηγική!

Λίγα παιχνίδια μπορούν να ισχυριστούν ότι θα ικανοποιήσουν μια μεγάλη παρέα και ευτυχώς το Σαμποτέρ είναι ένα από αυτά. Ελαφρύ, γρήγορο, όμορφο με αγωνία, στρατηγική και ενδιαφέρον θα ικανοποιήσει τους περισσότερους και το βασικότερο όλων χωράει στην τσέπη σας, οπότε μπορείτε εύκολα να το έχετε μαζί σας σε εκδρομές, διακοπές, ακόμα και στο σχολείο!

Τι περιμένετε λοιπόν; Αρπάξτε τον ρόλο σας και ξεκινήστε το σκάψιμο!

Σκάψε και βρες στο στην οικονομικότερη τιμή της αγοράς στο GameVille.gr.

Παίκτες : 3-10
Ηλικίας : 8+
Διάρκεια : 30’

Ticket To Ride boardgame

Το Ticket to Ride: Ευρώπη είναι ένα συναρπαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης καρτών για όλες τις ηλικίες και για όλη την οικογένεια. Ετοιμαστείτε για μοναδικές εμπειρίες, ανεβείτε στο τρένο και δοκιμάστε νέες περιπέτειες σε ολόκληρη την Ευρώπη! Το Ticket to Ride: Europe, σας χαρίζει μια ξεχωριστή εμπειρία ταξιδιού με τρένα που διασχίζουν την Ευρώπη.

Στο Ticket to Ride χτίζουμε τρένα, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαδρομές μας και μόλις τελειώσουν τα βαγόνια μας τελειώνει και το παιχνίδι. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει!

Το Ticket to Ride: Ευρώπη έχει εύκολους και κατανοητούς κανόνες για όλους!

Προμηθευθείτε το παιχνίδι από τους καλλίτερους σταθμάρχες του Βόλου! Από το GameVille.gr φυσικά!

Για 2-5 Παίκτες
Ηλικίας 8 ετών και άνω
Διάρκειας 30-60 λεπτά

Το ταξίδι μας όμως δεν τελειώνει εδώ… Μπορείτε να ανακαλύψετε, είτε μαζί μας είτε όχι, κάθε μέρα και κάτι καινούργιο από τον χαώδη αυτόν κόσμο των παιχνιδιών! Ψάξτε, ρωτήστε και βάλτε το παιχνίδι στην καθημερινή σας ζωή θα σας βοηθήσει σε πολύ περισσότερα πράγματα απ’ ότι φανταζόσασταν!

Να είστε καλά, να παίζετε και να χαμογελάτε 

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος!

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts