7Wonders BoardGame Guide

Smiley face

Το ταξίδι μας ξεκινάει από την Αίγυπτο «Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας» (2584-2561 π.Χ.). 

Περνώντας την έρημο και τους «Κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας» (8ος – 6ος αιώνας π.Χ.), θα διασχίσουμε τη Μεσόγειο Θάλασσα και θα φθάσουμε στην Ολυμπία, όπου καμαρώνει το «Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός» (430 π.Χ.). 
Συνεχίζοντας, θα περάσουμε από «το Ναό της Αρτέμιδος» στην Έφεσο (356 π.Χ.) και περνώντας στην απέναντι όχθη, θα δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τον τρομερό τάφο του Μαυσώλου «Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού» (353-351 π.Χ.). 
Ξαναγυρίζοντας πίσω, θα θαυμάσουμε ένα τεράστιο άγαλμα του Θεού Ήλιου που ήταν τοποθετημένο στην προβλήτα του αρχαίου λιμένος της Ρόδου και είχε 35 μέτρα ύψος «Ο Κολοσσός της Ρόδου» (292-280 π.Χ.). 
Τέλος, καταλήγουμε στο ξακουστό Φάρο ο οποίος έχει 135 μέτρα ύψος «Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας» (280 π.Χ.)  

boardgames

Τα 7 Θαύματα του Κόσμου (7 Wonders) είναι ένα

 επιτραπέζιο παιχνίδι με μεγάλη ιστορία!

Είναι ένα μεγαλειώδες παιχνίδι παρέας, για στρατηγικά μυαλά, που μας ταξιδεύει πίσω στους αρχαίους πολιτισμούς.

Ηγηθείτε, λοιπόν, μιας από τις επτά μεγάλες πόλεις της Αρχαιότητας. Εκμεταλλευτείτε τις πρώτες ύλες της γης σας, πάρτε μέρος στην αέναη πορεία της προόδου, αναπτύξτε εμπορικές σχέσεις και επιδείξετε τη στρατιωτική σας δύναμη.

Αφήστε το σημάδι σας στην ιστορία του πολιτισμού, κατασκευάζοντας ένα αρχιτεκτονικό Θαύμα, το οποίο θα αντέξει στο πέρασμα των αιώνων!

Ξεκινώντας το παιχνίδι! 

Κάθε παίκτης παίρνει ένα ταμπλό πόλης και 3 νομίσματα αξίας 1.

Από τις 3 τράπουλες καρτών (μια για κάθε εποχή, 3 εποχές), επιστρέψτε στο κουτί τις κάρτες που δεν θα χρησιμοποιηθούν λόγω αριθμού παικτών. 
Επίσης, για την τράπουλα της 3ης εποχής επιλέξτε τυχαία Οίκους (μοβ κάρτες) και ανακατέψτε τους στην τράπουλα.

Οίκοι (μοβ κάρτες) : 
3 παίκτες – 5 Οίκοι, 4 παίκτες – 6 Οίκοι, 5 παίκτες – 7 Οίκοι, 6 παίκτες – 8 Οίκοι, 7 παίκτες – 9 Οίκοι.

Το παιχνίδι ξεκινάει με την 1η εποχή (Age I) συνεχίζεται στη 2η (Age II) και τελειώνει με την 3η (Age III). Οι πόντοι νίκης υπολογίζονται στο τέλος της 3ης εποχής. Όποιος έχει τους περισσότερους πόντους νίκης είναι και ο νικητής, που το όνομα του θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μέσα στους αιώνες!

boardgames

Στο ξεκίνημα μίας εποχής, κάθε παίκτης παίρνει στο χέρι του 7 κάρτες. Στην σειρά του διαλέγει μια κάρτα. Αυτήν την κάρτα που διάλεξε μπορεί είτε να την ξεσκαρτάρει για να πάρει 3 νομίσματα, είτε να την παίξει ακολουθώντας τις οδηγίες της κάρτας, είτε να την κτίσει ως στάδιο του θαύματος του, από τον πίνακα που κατέχει. Αφού διαλέξει να κάνει ένα από τα τρία στάδια, δίνει τις υπόλοιπες κάρτες του αριστερόστροφα (αναλόγως την εποχή) και παίρνει αυτές του αριστερού του παίχτη. Έτσι όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις κάρτες όλων των παιχτών. Όταν παιχτούν όλες οι κάρτες (και οι επτά) τότε τελειώνει η φάση. Στο τέλος της κάθε φάσης ο κάθε παίχτης συγκρίνει την στρατιωτική του δύναμη με τους άλλους παίχτες, που έχει παίξει από κόκκινες κάρτες και παίρνει θετικούς ή αρνητικούς πόντους. Ανά πάσα στιγμή οι παίχτες μπορούν να “δανειστούν” υλικά που τους λείπουν για να χτίσουν κάτι από τους συμπαίχτες τους, δίνοντας τους 2 νομίσματα συνήθως (ή 1 άμα έχουν κατεβάσει κάποια βοηθητική κάρτα). Στο τέλος της τρίτης φάσης τελειώνει και το παιχνίδι. Το κάθε τι που έχουμε χτίσει ή μαζέψει στο παιχνίδι μπορεί να σκοράρει.

boardgames

Μπορεί με την πρώτη ματιά να είστε λίγο καχύποπτοι με την παραγωγή του παιχνιδιού, όπως ήμουν και εγώ. Γιατί μία εταιρία σαν την Repos, όπου βγάζει παιχνίδια τύπου Cash & Guns και Ghost Stories δεν θα μπορούσε μάλλον να πάει στο “επόμενο επίπεδο”. Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο ο Γάλλος Antoine Bauza, ο οποίος είναι και ο δημιουργός του παιχνιδιού. Φυσικά δεν είναι τυχαίος! Έχει δημιουργήσει άπειρα παιχνίδια όπως το Ghost Stories, Mystery Express, Pony Express… Όπως, επίσης, μεγάλο ρόλο παίζει και ο  ζωγράφος μας, Miguel Coimbra, ο οποίος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνος του. Έχει δώσει πνοή σε πολλά παιχνίδια όπως στα Adventurers, Battlelore, Kyklades και έχει πολύ μεγάλη λίστα στο ενεργητικό του.

Το 7 Wonders είναι ένα πολύ
boardgamesδιασκεδαστικό και εύκολο παιχνίδι με ωραίο μηχανισμό ιδανικό για 3 έως 7 παίκτες. Ένα αρκετά στρατηγικό παιχνίδι, το οποίο προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους νίκης, ανάλογα με τη στρατηγική που ακολουθείτε στο παιχνίδι.

“Ίσως το 7 Wonders να είναι το 8ο Θαύμα ενός νέου πολιτισμού!”

Παίκτες: 3-7 (συμπεριλαμβάνεται και μια παραλλαγή για 2 παίκτες)

Ηλικία: 10+ ετών

Διάρκεια: 30’

Υλικά του παιχνιδιού :

 • 7 ταμπλό Πόλεων με τα αντίστοιχα Θαύματα. 
 • 7 κάρτες Πόλεων με τα αντίστοιχα Θαύματα. 
 • 49 κάρτες 1ης Εποχής. 
 • 49 κάρτες 2ης Εποχής. 
 • 50 κάρτες 3ης Εποχής.
 • 46 δείκτες Διενέξεων.
 • 24 νομίσματα αξίας 3.
 • 46 νομίσματα αξίας 1. 
 •  1 μπλοκ βαθμολόγησης.
 • 2 κάρτες «2 παίκτες» (παραλλαγή παιχνιδιού).
 • Κανόνες.

Μπορείς να βρεις το επιτραπέζιο εδώ!

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts