Η AMD κηρύσσει πόλεμο στην Nvidia με την νέα σειρά Radeon RX Vega

Smiley face

Η AMD επιτέλους αποκάλυψε την νέα σειρά Radeon RX Vega από GPUs, σχεδιασμένη να ανταγωνιστεί  την Nvidia σε θέματα που αφορούν gaming PCs τελευταίας γενιάς. Μετά από μια αρκετά μεγάλη περίοδο η AMD αποφάσισε να ξανάπροσπαθήσει να κερδίσει μια θέση στην κορυφή παρουσιάζοντας δύο κάρτες γραφικών: Την RX Vega 56 με τιμή $399, μαζί με την RX Vega 64, η οποία θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις (μια υδρόψυκτη και μια αερόψυκτη) και θα κοστίζει $499. Επιπλέον η AMD θα κυκλοφορήσει και διάφορα Radeon Packs με bundle για games και εκπτώσεις σε hardware που προορίζονται για χρήση μαζί με τα νέα τους GPU.

RX Vega

 

Οι κάρτες θα είναι διαθέσιμες στην αγορά μέσα στον Αύγουστο. Υπάρχουν τρία packs διαθέσιμα και κάθε ένα περιέχει το Wolfenstein II: The New Colossus και το PreyΕπίσης τα Radeon Packs περιέχουν μια έκπτωση $200 για το 34 ιντσών Samsung CF791 curved ultrawide FreeSync monito και $100 έκπτωση για τον Ryzen 7 1800X processor και μια 370X motherboard.

 

RX Vega

  • Radeon Red Pack – Περιέχει την Radeon RX Vega 56, μια αερόψυκτη κάρτα στα $499.
  • Radeon Black Pack – Περιέχει την Radeon RX Vega 64, μια αερόψυκτη κάρτα στα $599.
  • Radeon Aqua Pack – Περιέχει την Radeon RX Vega 64 , μια υδρόψυκτη κάρτα στα $699.

 

RX Vega

 

Η AMD υπόσχεται περισσότερο throughput-per-clock κατά 200 τοις εκατό παραπάνω σε σχέση με προηγούμενες Radeon GPU αρχιτεκτονικές, μαζί με μια νέα έκδοση high-bandwidth μνήμης. Η HBM2 διπλασιάζει το bandwidth ανά pin, ενώ η εταιρία ισχυρίζεται πως το ισχυρότερο μοντέλο μπορεί να φτάσει τα 13.7 teraflops. Ωστόσο, δεν παρέχονται ακόμα αρκετές πληροφορίες σχετικά με το τι σημαίνει αυτό με βάση τα frames ανά δευτερόλεπτο.

 

RX Vega

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts