Απαγορευμένα επεισόδια Pokemon

Smiley face

Το Pokemon πρόσφατα έκανε μία τεράστια καμπή στην δημοτικότητά του, αλλά η anime σειρά παίζεται εδώ και χρόνια. Αν και ξεκίνησε από την Ιαπωνία, πάρα πολλά επεισόδια έχουν μεταγλωττιστεί στα Αγγλικά, και έχουν παιχτεί στην Αμερικάνικη τηλεόραση. Μπορεί λοιπόν τα μεταφρασμένα επεισόδια να είναι πολλά, αλλά υπάρχουν και μερικά που είτε αλλοιώθηκαν λόγω της αλλαγής της γλώσσας, είτε ήταν ακατάλληλα για το κοινό της Αμερικής. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν 10 επεισόδια που δεν κατάφεραν να βγουν στην τηλεόραση, τα οποία θα σας κάνουν να γελάσετε και να παραξενευτείτε με τη λογική των Αμερικάνων.

  • Επεισόδιο 826 “The Undersea Castle! Kuzumo and Dramidoro!!”

pokemonΤο επεισόδιο αυτό μιλούσε για ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο ναυαγεί. Κανονικά ήταν προγραμματισμένο να βγει στην τηλεόραση, αλλά λόγω του πρόσφατου ναυαγίου του MV Sewol, η κυκλοφορία του αναβλήθηκε. Προβλήθηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

  • Επεισόδιο 35 “The Legend of Dratini”

pokemonΤο επεισόδιο απαγορεύτηκε λόγω ενός όπλου. Σε κάποιο σημείο, ένας άντρας βγάζει ένα όπλο και σημαδεύει το κεφάλι του Ash. Είναι αρκετά αμφιλεγόμενο.

  • Επεισόδιο 38 “Electric Soldier Porygon”

pokemonΤο επεισόδιο αυτό προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στον κόσμο. Σε μια σκηνή, ο Pikachu χρησιμοποιεί Thunderbolt με αποτέλεσμα να γίνει μία έκρηξη, και να γεμίσει την οθόνη με γρήγορη εναλλαγή πολλών φωτεινών χρωμάτων. Συνολικά 685 άτομα έπρεπε να μεταβούν στο νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων, ζαλάδων, και ναυτιών. Το TV Tokyo ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο και το επεισόδιο δεν επανακυκλοφόρησε από τότε.

  • Επεισόδιο 680 “Team Rocket vs. Team Plasma!”

pokemonΗ κυκλοφορία αυτού του επεισοδίου αναβλήθηκε γιατί αυτό περιέχει μία πόλη που καταστρέφεται από έναν σεισμό, και έτυχε να προγραμματιστεί αμέσως μετά τον σεισμό Tohoku. Έπειτα ήταν να κυκλοφορήσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε.

  • Επεισόδιο 18 “The Beauty and the Beach”

pokemonΤο επεισόδιο είναι γεμάτο με κουφά. Η πιο κουφή σκηνή όμως είναι μία όπου ο James έχει φουσκωτά βυζιά και κοροϊδεύει τη Misty που δεν έχει. Λέει ‘’Μία μέρα θα μεγαλώσεις, και θα έχεις μεγάλα σαν τα δικά μου!’’. Μπράβο James. Σε μία άλλη σκηνή, ο Ash και ο Brock βλέπουν τον James με το μπικίνι, και ερωτεύονται με τη θέα.

  • Επεισόδιο 23 “The Tower of Terror”

pokemonΤο επεισόδιο αποτραβήχτηκε μετά το συμβάν της εντεκάτης Σεπτεμβρίου (9/11) εξαιτίας του ονόματός του. Πλέον έχει επιστρέψει και ανήκει στα κλασσικά.

  • Επεισόδιο 19 “Tentacool and Tentacruel”

pokemonΠλέον προβάλλεται κανονικά, και είναι διαθέσιμο και σε DVD, αλλά είχε απαγορευτεί την περίοδο του 9/11 λόγω των στρατιωτικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στην πόλη.

  • Επεισόδιο 39 “Holiday Hi-Jynx”

pokemonΣτο επεισόδιο αυτό παρουσιάζεται η Jynx, ένα Pokemon που μοιάζει με ένα παλιό ρατσιστικό καρτούν της δεκαετίας του 30’. Επίσης είναι Pokemon του Άη Βασίλη.

  • Επεισόδιο 250 “The Ice Cave”

pokemonΑκόμα ένα επεισόδιο που απαγορεύτηκε λόγω της εμφάνισης της Jynx. Μετά από το συμβάν αυτό, το μαύρο πρόσωπο της Jynx, άλλαξε σε μωβ.

  • Επεισόδιο 375 “Battle of the Quaking Island! Dojoach vs. Namazun!!”

pokemonΤο επεισόδιο απαγορεύτηκε λόγω μίας σειράς σεισμών που προκλήθηκαν από επιθέσεις Pokemon, οι οποίες επίσης έχουν απαγορευτεί από τη σειρά. Οι επιθέσεις αυτές είναι οι Earthquake, Fissure, και Magnitude.

Εσάς πιο από τα παραπάνω σας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση; Πείτε μας στα σχόλια.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts