Απαισιόδοξα τα Πρώτα Νέα από το Breakthrough Listen

Smiley face

Το project Breakthrough Listen, αποτελεί το πιο αξιόπιστο και φιλόδοξο πρόγραμμα που υπήρξε μέχρι σήμερα, για τον εντοπισμό εξωγήινης τεχνολογίας και ζωής. Το πρόγραμμα αυτό, τέθηκε σε λειτουργία πέρυσι, ενώ μέχρι σήμερα, έχει συλλέξει χιλιάδες ραδιοκύματα, απ’ το αχανές σύμπαν.

Όμως, μέχρι τώρα, δεν έχει “πιάσει” τίποτα το αξιοσημείωτο, ενώ, τα έντεκα πιο αξιοπερίεργα σήματα που λάβαμε, ύστερα από ατέλειωτες έρευνας, διαπιστώθηκαν πως προερχόντουσαν από Γήινες δραστηριότητες.

Απαισιόδοξα τα πρώτα νέα από το Breakthrough Listen

 

Το πρόγραμμα, με ναυαρχίδα το τηλεσκόπιο Green Bank Telescope ( GBT ), αναζητά σήματα από τους 962 πλησιέστερους αστέρες, στη ζώνη συχνοτήτων από 1 έως 2 GHz όπου μέσω προηγούμενων ερευνών, διαπιστώθηκε πως οι περιοχές αυτές είναι πιο αξιόλογες για έρευνα.

Αν και πρόκειται για σήματα που μοιάζουν με ότι θα περιμέναμε να ανιχνεύσουμε από εξωγήινες τεχνολογίες, όταν τα εξετάσαμε πιο αναλυτικά, συμπεράναμε πως το πιο πιθανό είναι να προέρχονται από παρεμβολές

Λέει ο Άντριου Σίμον από το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ.

Δεν πρέπει όμως να απογοητευόμαστε καθώς, όπως προσθέτει ο Σίμον :

Ένα σημαντικό στοιχείο του Breakthrough Listen είναι πως θα εξερευνήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του φάσματος της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως την περιοχή του ορατού φάσματος, πέρα από τα ραδιοκύματα.

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts