Assassin’s Creed Origins (Τι θα δούμε στην παρουσίαση της E3)

Smiley face

Καλησπέρα Ασσασσίνοι/ες αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε για Δευτέρα το βράδυ (23.00 12/6/2017) όπου θα γίνει η ανακοίνωση για το Assassin’s Creed Origins στην E3 .

Για Ημερομηνία κυκλοφορίας όσο γνωρίζουμε κάποια Leaks δίνουν το παιχνίδι να βγαίνει στις 27 Οκτωβρίου και κάποια άλλα Leaks υποστηρίζουν ότι θα βγει στα τέλη του Μαρτίου του 2018.

Θα γίνουν διαθέσιμες οι εξής versions του παιχνιδιου: η standard edition με κόστος $59.99, το Deluxe Pack αξίας $69.99, η Gold Edition η οποία θα περιλαμβάνει το Deluxe Pack και το season pass και θα κοστίζει $99.99 και η Gold Steelbook Edition αξίας $109.99 η οποία θα περιλαμβάνει το Deluxe Pack, το season pass καθώς και ένα Steelbook του παιχνιδιού.

– Creative Director ο Jean Guesdon, Game Director o Ashraf Ismail.

– Η ανάπτυξη του Origins ξεκίνησε αμέσως μετά τo Black Flag στις αρχές του 2014, μήνες πριν την κυκλοφορία του Unity.
Η Αίγυπτος ως τοποθεσία επιλέχτηκε διότι ήταν από τις πιο αγαπημένες των Fans και των Developers.
– Το παιχνίδι εξελίσσεται στην Αίγυπτο την εποχή της Κλεοπάτρας της 7ης (της γνωστότερης Κλεοπάτρας που είχε εραστή τον Καίσαρα), η οποία βασίλεψε τον 1ο πΧ αιώνα. (Nα γράψω μία σημείωση σε αυτήν την εποχή όσοι είναι ανιστόρητοι Ρωμαική Κατοχή,Μάρκος Αντώνιος,Οκταβιανός Αύγουστος, Ναυμαχία του Ακτίου-Πρέβεζας αλάνια μην το Googlάρετε χαχαχ)
– Το παιχνίδι καθυστέρησε ένα χρόνο γιατί θεωρούσαν ότι το Assassin’s Creed λόγω του μεγάλου αριθμού παραπόνων από το κοινό, στα τελευταία παιχνίδια που βγήκαν (Syndicate,Unity γκούχου γκούχου)
– Ολοκαίνουριο fighting system, ολοκαίνουριο AI.
– Ο νέος ήρωας λέγεται Bayek.
– Τα άλογα επιστρέφουν στο Franchise!
– Δεν υπάρχει πλέον Mini-Map! Αντικαταστάθηκε από πυξίδα που λειτουργεί όπως αυτή στο Skyrim και τα παλαιότερα Elder Scrolls.
– O χειρισμός άλλαξε. O Bayek κινείται σε πλήρη ταχύτητα αν πιέσουμε το μοχλό μέχρι τέρμα. Με άλλο κουμπί ο Bayek σκύβει και μπαίνει σε Stealth Mode.
– H ομάδα που έφτιαχνε το Origins βρέθηκε σε σημείο να επανεκτιμήσει ακόμα και “παραδοσιακές” αξίες του AC, όπως το Eagle Vision.
– To Eagle Vision πλέον κάνει απλώς highlight τα σημαντικά αντικείμενα του περιβάλλοντος χωρίς να προσθέτει κάποιο “μπλε” εφέ στην οθόνη, όπως γινόταν στα προηγούμενα παιχνίδια. Πλέον λειτουργεί ακριβώς όπως τα Survival Instincts της Lara από τα πρόσφατα Tomb Raider.
– To Eagle Vision δεν κάνει πλέον highlight τους εχθρούς καθώς κάτι τέτοιο το κάνει πλέον… ένας αετός. Παίρνοντας κυριολεκτικά το Eagle Vision, μπορούμε να ελέγξουμε τον αετό που συντροφεύει τον Bayek με το όνομα Senu και να εποπτεύσουμε την περιοχή για εχθρούς.
– Η Senu μπορεί να “μαρκάρει” εχθρούς, συμμάχους, πλοία και ζώα.
– Το Hidden Blade κάνει την εμφάνισή του στο παιχνίδι και καλά για πρώτη φορά σε θέμα χρονολογίας.– Ένας από τους Assassination Targets του Bayek ονομάζεται “Crocodile” (Πληροφορία που μας δώθηκε από την Leak Image που βγήκε σχεδόν ένα μήνα Πρίν)
– Τα hits στο combat πλέον γίνονται με τις δεξιές σκανδάλες (R1, R2/RB, RT) του χειριστηρίου.
– Τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας είναι σπαθιά, ακόντια, τόξα, ασπίδες και άλλα.
– Όσο επιτίθεσαι σε εχθρούς, ανεβαίνει ένα Rage Bar το οποίο όταν γεμίσει ξεκλειδώνει μία πολύ δυνατή επίθεση.
– Το combat είναι πολύ πολύ πιο δύσκολο από τα προηγούμενα παιχνίδια και ο αρθρογράφος σκέφτεται το Dark Souls καθώς παίζει.
– Τα πλοία επιστρέφουν, μόνο που αυτή τη φορά είναι αιγυπτιακές felucca (μικρά πλοιάρια για μετακίνηση σε ποταμούς) και όχι από’τι γνωρίζουμε και περιμέναμε ξανά το Naval Combat όπως και στο Blag Flag.
– Tα στατιστικά πλέον θα ανεβαίνουν και θα προωθούν τον Bayek με βάση τα upgrades που κάνει στις εξής κατηγορίες: Breastplate, Bracer, Stabilizer, Pouches, Hidden Blades.(RPG Style)
– Oι κατηγορίες γίνονται upgrade δαπανώντας crafting materials. Για παράδειγμα, για να ενισχύσεις το Stealth Gameplay, πρέπει να κάνεις upgrade τα Hidden Blades.
– Ο Bayek επίσης έχει συγκεκριμένο level ανάλογα με τα upgrades του το οποίο φτάνει έως και το 40. Το ίδιο και οι εχθροί.
– Είναι πολύ δύσκολο για έναν παίχτη του οποίο ο Bayek είναι 10 level να κερδίσει έναν εχθρό ο οποίος είναι 40.
– Η ιστορία του Assassin’s Creed Origins είναι η ιστορία του Bayek, η ιστορία ενός άνδρα που χρειάζεται να αλλάξει τη ζωή του για να αλλάξει τον κόσμο.
– Από αυτή την αλλαγή προκύπτει και η Αδελφότητα, ο σκοπός και οι στόχοι της.
– Ο Bayek ήταν ο Ασσασσίνος που έφτιαξε την αδελφότητα κάτι που με ξαφνιάζει γαμώ γιατί RIP Altair.
– O Bayek είναι ο τελευταίος Medjay, δηλαδή τοποτηρητής του νόμου στο αρχαίο Αιγυπτιακό βασίλειο.
– Το σύμβολό του είναι το περίφημο Μάτι του Χόρους (γιου του Όσιρι στην Αιγυπτιακή μυθολογία, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται συχνά σε προηγούμενα games AC πχ Κόμικς και σε κάποια Moments σε προηγούμενα παιχνίδια).
– O Bayek δε μοιάζει,σε θέμα χαρακτήρα, σε τίποτα με τον Ezio, τον Edward και τον Jacob, αλλά ούτε και με τον Altair. Ο Bayek είναι αποφασισμένος να φέρει εις πέρας τους σκοπούς του και γι’ αυτό κάθε του κίνηση έχει δολοφονικές διαθέσεις.
– Εκτός από τον Bayek, θα υπάρχουν και άλλοι playable χαρακτήρες, αλλά η Ubisoft δεν είναι σε θέση να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτούς σε αυτή τη φάση.
– Πλέον μπορούμε να καταδυόμαστε κάτω από το νερό με τον Bayek.
– Τα όπλα που βρίσκει ο Bayek μπορεί να είναι από Common μέχρι Legendary με στατιστικά όπως “Critical Chance” και “Combo Multiplier” (Hardcore RPG καταστάσεις).
– Μερικά Legendary αντικείμενα έχουν τη δυνατότητα να βάλουν φωτιά στους εχθρούς ή να τους δηλητηριάσουν.
– Κάθε στιγμή ο Bayek μπορεί να έχει επάνω του 2 κοντινά όπλα και 2 τόξα. Πατώντας το αντίστοιχο κουμπί στο D-pad, ο Bayek αλλάζει απευθείας το όπλο που κρατάει στα χέρια του.
– Στο παιχνίδι εμφανίζονται χαρακτήρες με καταγωγή από την Ελλάδα που μένουν στην Αίγυπτο. (Ψάξτε και δείτε ποιοι Έλληνες ”Γνωστοί” υπήρχαν τότε στο Wikipedia για πιο πολύ πλάκα)
– Πλέον τα Assassinations κάνουν damage και δε σημαίνουν σίγουρο θάνατο των εχθρών. Ένας αντίπαλος με βαριά πανοπλία ή ένας πολύ μεγαλύτερου level από τον Bayek θα χάσει λίγη ζωή μετά από Assassination.
– To parkour μοιάζει αρκετά με το parkour του πρώτου Assassin’s Creed (μικρότερα κτήρια), αλλά με μεγαλύτερη ακρίβεια.
– Καθώς ο Bayek κάνει explore εμφανίζονται challenges και quests τα οποία στη συνέχεια μπορεί να ολοκληρώσει.
– O Bayek μπορεί να επιτεθεί και underwater (δεν ξέρουμε ακόμα αν οι εχθροί κολυμπάνε).
– Τα abilities του Bayek εμφανίζονται σε ένα “Ability Graph”, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στο Final Fantasy X.
– Τα abilities συνδέονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους. Πολλά abilities απαιτούν να έχεις ξεκλειδώσει κάποια προηγούμενα για να τα ξεκλειδώσεις, αλλά μπορείς να φτάσεις σε κάθε ability με πολλούς τρόπους.
– To Graph έχει στηθεί γύρω από 3 βασικούς ρόλους: Seer (Προφήτης) ο οποίος χρησιμοποιεί το περιβάλλον προς όφελός του, Warrior (Πολεμιστής) o οποίος δίνει έμφαση στη μάχη σώμα με σώμα και ο Hunter (Κυνηγός) o οποίος αντιπροσωπεύει τον παραδοσιακό Assassin με το Hidden Blade αλλά και με τόξο αυτή τη φορά.
– Για παράδειγμα, ο Bayek μπορεί να δηλητηριάζει πτώματα ώστε οι εχθροί που τα ελέγχουν να δηλητηριάζονται επίσης. (I mean how Cool is THAT!!! Bitches!!)
– Μετά το level 40, ο Bayek μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει ability points για να ξεκλειδώσει όλα τα abilities, αλλά κάθε ρόλος έχει ένα τελικό ability το οποίο μπορεί να αναβαθμιστεί επ’ άπειρον.
 Για παράδειγμα, το τελευταίο ability του ρόλου του Warrior αυξάνει απλά το Melee damage. Αλλά εφόσον μπορεί να αναβαθμιστεί επ’ άπειρον, μετά από πάρα πολλές ώρες gameplay και τις ανάλογες αναβαθμίσεις μπορεί να κάνει τον Bayek απίστευτα δυνατό στη μάχη σώμα με σώμα.(Εγώ θα προτιμήσω το Stealth πάντως αλάνια μου).
– Όλα τα skills του Bayek μπορούν να τεσταριστούν στην ειδικά φτιαγμένη αρένα μονομαχιών που έχει μέσα το παιχνίδι.
– Στο Origins θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε αποφάσεις για το ποιον θα σκοτώσουμε και ποιον θα αφήσουμε να ζήσει, οι οποίες δεν έχουν άμεση επίδραση στην ιστορία του παιχνιδιού, αλλά συνδέουν το χαρακτήρα του Bayek με το χαρακτήρα του παίχτη.

Τα λέμε λοιπόν το βράδυ της Δευτέρας για το Assassin’s Creed Origins. Stay Tuned Assassini!!

Με πολύ Αγάπη … Àlmualik !!!!!! 

 

Assassin's Creed

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts