COD:WW2-Δεύτερος Παγκόσμιος για τα Αμερικανάκια

Smiley face

Τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αναταραχές σχετικά με την απόφαση της Sledgehammer Games να μην εμφανίζει την Σβάστικα που αποτελεί το κύριο σύμβολο της Ναζιστικής Γερμανίας στο multiplayer του Call of Duty: WW2 και στην θέση της θα εμφανίζεται o Σιδηρούς Σταυρός που αποτελούσε επίσης Ναζιστικό συμβολισμό, αλλά είναι λιγότερο γνωστός και προσβλητικός. Αυτό θα περιοριστεί μόνο στο Multiplayer και επιβεβαίωσαν ότι το singleplayer campaign θα διατηρήσει όλα τα ιστορικά σύμβολα και γενικότερα μια ιστορική ακρίβεια όσον αφορά την πραγματικότητα γύρω από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι αναταραχές δεν έμειναν στον συμβολισμό αλλά και στο γεγονός ότι θα υπάρχουν γυναίκες και άντρες άλλου χρώματος στον Ναζιστικό στρατό. Αυτό θα είναι επίσης μόνο για το multiplayer προκειμένου να προωθείται η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η αποφυγή προσβολής σε κάποιους ανθρώπους(…). Αν και είναι κατανοητός ο λόγος, δεν παύει να είναι ιστορικά λανθασμένο και παραπλανητικό. Όσον αφορά τα video games που έχουν ιστορικό χαρακτήρα και επισκέπτονται σημαντικές περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας, πρέπει να διατηρείται ιστορική ακρίβεια και ειδικά σε μια τραγική περίοδο όπου ο πλανήτης απειλούνταν από δυνάμεις που υποστήριζαν τη φυλετική γενοκτονία και τον ρατσισμό, όπως η Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, η Φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι και άλλες δυνάμεις του Άξονα.

COD:WW2-Δεύτερος Παγκόσμιος για τα Αμερικανάκια/2

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα που πρέπει να αναφέρουμε, το οποία είναι η πλήρη απουσία της Σοβιετικής Ένωσης. Δεν υπήρξε καμία αναφορά σε campaign στο Ανατολικό Μέτωπο και ούτε την εμφάνιση γενικότερα Ρώσων πουθενά στο νέο Call of Duty. Από ότι φαίνεται ο κόσμος αγνοεί παντελώς ότι θα έχουμε παιχνίδι στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς αυτούς που τον κέρδισαν, δηλαδή τους λαούς της Σοβιετικής Ένωσης  με τον Κόκκινο Στρατό που εξόντωσε πάνω από το 80% του Ναζιστικού στρατού και προέλασε στο Βερολίνο, συνεισφέροντας πάνω από 20 εκατομμύρια στρατιώτες. Για όσους δεν γνωρίζουν, το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου έγινε στο Ανατολικό μέτωπο, όπου έγιναν οι μεγαλύτερες θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, καθώς επίσης και η καθοριστική μάχη του Στάλινγκραντ.

Η εικόνα αυτή αποτελεί απεικόνιση της τοποθέτησης της Σοβιετικής σημαίας στο Reichstag που σηματοδότησε την λήξη του πολέμου στην Ευρώπη στις 2 Μαΐου του 1945.

COD:WW2-Δεύτερος Παγκόσμιος για τα Αμερικανάκια/3

Για όσους περιμένουν το COD:WW2 να είναι ένα World at War 2 παιχνίδι θα απογοητευτείτε. Είναι προφανές ότι το παιχνίδι θα παρουσιάζει λανθασμένα την Αμερική ως την δύναμη που κατατρόπωσε το τέρας του Φασισμού, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την συμβολή του Αμερικάνικου λαού στον πόλεμο, αλλά είναι κοινή γνώμη στις ΗΠΑ ότι εκείνοι κέρδισαν τον πόλεμο και αυτή η λανθασμένη αντίληψη συνεχίζεται στο COD:WW2. Για του νέους στην σειρά που δεν γνωρίζετε πως είναι ένα πραγματικό WW2 game δείτε το τέλος του Σοβιετικού Campaign από το Call of Duty: World at War:

Το Call of Duty: WW2 θα είναι διαθέσιμο στις 3 Νοεμβρίου 2017 για PC, Xbox One και PlayStation 4.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts