Η Google απαγορεύει διαφημίσεις στην οθόνη κλειδώματος

Smiley face

Οι διαφημίσεις στις μέρες μας έχουν γίνει αναπόφευκτες και αρκετά ενοχλητικές. Βρίσκονται σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος των εφαρμογών που κατεβάζουμε, σε σχεδόν κάθε δικτυακό τόπο και μας βομβαρδίζουν στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο καθημερινά. Ωστόσο, διαθέτουν και μια καλή πλευρά μιας και μας ενημερώνουν σχετικά με προϊόντα που διαφορετικά δεν θα γνωρίζαμε. Αλλά, τις περισσότερες φορές γίνονται τόσο ενοχλητικές που τα άτομα προσπαθούν να τις ξεφορτωθούν μέσω των ad-blockers (οι οποίοι είναι τίγκα στις διαφημίσεις και οι ίδιοι).

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να δεχτούν όταν διαφημίσεις προβάλλονται μέσα σε κάποια εφαρμογή. Αλλά αυτό που ξεπερνάει τα όρια είναι όταν αρχίζουν να εμφανίζονται στη γραμμή ειδοποιήσεων ή στην οθόνη κλειδώματος. Έτσι η Google ήρθε για ακόμα μια φορά να τις απαγορεύσει στην οθόνη κλειδώματος. Μάλιστα ορίζει έναν νέο κανόνα για τους προγραμματιστές με το όνομα “Monetization Lockscreen,” ο οποίος δηλώνει:  “Εκτός και αν ο αποκλειστικός σκοπός της εφαρμογής είναι αυτός του lockscreen , οι εφαρμογές ενδέχεται να μην εισάγουν διαφημίσεις ή χαρακτηριστικά που να δημιουργούν έσοδα από την οθόνη κλειδώματος μιας συσκευής. ”

Το μεγαλύτερο σενάριο εδώ είναι ότι οι εφαρμογές third-party lock screen οι οποίες μπορούν ακόμα να προβάλλουν διαφημίσεις. Αλλά, σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα πρέπει να απαγορευτεί η προβολή διαφημίσεων στην οθόνη κλειδώματος. Έτσι ας ελπίσουμε πως η νέα πολιτική της Google θα πιάσει τόπο και ξεφύγουμε από τις ενοχλήσεις.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts