Επιτραπέζια Παιχνίδια Στρατηγικής

Smiley face

Επιτραπέζια Παιχνίδια και Στρατηγική! Μια λέξη που εμπνέει κύρος, δύναμη και φόβο!

Στρατηγική χρησιμοποιούμε κάθε μέρα σε πολλές αποφάσεις και σκέψεις στη ζωή μας.

Η λέξη αυτή, όπως και οι συγγενικές της προέρχεται ετυμολογικά από την Αρχαία Ελλάδα (στρατός & ηγούμαι) και αρχικά είχε καθαρά στρατιωτική έννοια.

“Πλέον με την εξέλιξη του ανθρώπου και της κοινωνίας η λέξη «στρατηγική» έχει εισχωρήσει για τα καλά στη ζωή μας και είναι ένα δυνατό εφόδιο για να καταφέρουμε να φτάσουμε στον οποιοδήποτε στόχο μας.”

boardgame

Το κομμάτι όμως που μας ενδιαφέρει εδώ είναι τα παιχνίδια στρατηγικής. Τα παιχνίδια στρατηγικής είναι από τα πρώτα επιτραπέζια παιχνίδια που δημιούργησε ο άνθρωπος.Ευγενείς και Βασιλιάδες από τα αρχαία χρόνια έπαιζαν τέτοιου είδους παιχνίδια για να εξασκήσουν την στρατηγική τους σκέψη και να εφαρμόσουν τακτικές στο πεδίο της μάχης. Ένα από τα πιο διαδεδομένα, και όχι αδίκως, είναι το σκάκι. Παλαιότερα το σκάκι το ονόμαζαν «παιγνίδι των Βασιλέων».Αυτό προέρχονταν από το γεγονός ότι αποτελούσε για μακρό χρόνο την κυρίαρχη ψυχαγωγία Βασιλέων, Παπών, Πριγκίπων, και γενικά του ανώτερου κλήρου, αυλικών, ευγενών και πλουσίων τόσο της Δύσης όσο και της Ανατολής.

Σήμερα το σκάκι χαρακτηρίζεται «βασιλιάς των παιγνιδιών» ως το δυσκολότερο, επιστημονικότερο και ωραιότερο. Επίσης από το 1927 επίσημα πλέον έχει και την δικιά του Σκακιστική Ολυμπιάδα!

Γιατί να στύψουμε λοιπόν το μυαλό μας και να παίξουμε ένα παιχνίδι στρατηγικής ;

Τα παιχνίδια στρατηγικής όπως ανέφερα και παραπάνω θα μας δώσουν εφόδια που δεν μπορεί να βάλει ο νους μας ακόμα και στην καθημερινότητά μας. Θα εξασκήσουμε την στρατηγική μας σκέψη και θα περάσουμε όμορφα τον χρόνο μας! Κερδίζοντας τον αντίπαλο μας θα νιώσουμε ανίκητοι και δυναμικοί! Ποιος δεν θέλει άλλωστε να κοκορεύεται ότι το δυνατό του σημείο είναι η στρατηγική ; Στη μεταγενέστερη περίοδο τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής εξελίχθηκαν και σήμερα χωρίζονται σε πολλές υποκατηγορίες, μερικές από αυτές είναι τα οικονομικά παιχνίδια στρατηγικής, τα παιχνίδια πολέμου (η αλλιώς WarGames) , μινιατουροπαίχνιδα , livecardgames  και πολλά άλλα…

strategy board games strategy board games image3

Τα επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής επίσης είναι και τα περισσότερα παιχνίδια που έχουν ανεβάσει την αξία τους με τον καιρό λόγο συλλεκτικότητας. Πολλές εταιρίες, συνήθως από ιδεολογία αλλά και από το φόβο μην χάσουν το communityτους, δεν επανεκδίδουν τα παιχνίδια τους και τα κρατάνε στην αρχική τους κλασική μορφή.


Επίσης τα συγκεκριμένα παιχνίδια αριθμούν τους περισσότερους τίτλους αλλά και τα περισσότερα expansionsαπό όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια του κλάδου τους.
Θέλετε λοιπόν να παίξετε κάτι με την παρέα σας και να μην το βαρεθείτε αλλά και να έχετε πολλές επιλογές για αλλαγή; Βρείτε το παιχνίδι που σας ταιριάζει εσάς και την παρέα σας ανάμεσα σε εκατοντάδες τίτλους παιχνιδιών στρατηγικής που υπάρχουν και καλές μάχες!!!

Να είστε καλά,
να παίζετε
και να χαμογελάτε 

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts