Έρχεται νέα εποχή. Επίσημο το Counter-Strike 2!

Smiley face

[Author: Stelios Laoudis]

Ένας θεμελιώδης κανόνας για να υπάρχει επιτυχία στο παιχνίδι είναι να προσχεδιάσεις τις ανακοινώσεις που θα κάνεις πριν τη κυκλοφορία. Κάνε ένα μικρό announcement trailer, βγάλε ένα πιο εκτεταμένο trailer με βάση το story ή gameplay, συνέχιζε σταθερά το advertising και έτοιμος. Βρήκες το κοινό σου. Όμως για την Valve, δεν ισχύει σε αυτή τη περίπτωση.

 

Μετά από μερικά leaks, η Valve ανακοίνωσε (και ανέμελα) στις 22 Μαρτίου το Counter-Strike 2, που με λίγα λόγια είναι κατάσταση σαν το Overwatch 2 (ας μη λέμε ψέματα!).

Το CS2 είναι το πολυαγαπημένο CS:GO που όλοι ξέρουμε, αλλά με σημαντικές αλλαγές στο πως θα το βλέπουμε και τεχνολογικά, και σε gameplay fundamentals. Σημαντικό highlight το νέο Source Engine 2 που επιτρέπει για βελτιώσεις στο γραφικό τομέα, αλλά και σε μερικούς τομείς του gameplay. Όλα αυτά ανακαλύφτηκαν χάρη σε τρία Tweets από το επίσημο account του Counter-Strike.

 

Το πρώτο Tweet που έβγαλε μιλάει για το πως το SE2 επιτρέπει τη δυνατότητα να αλλάξει το τρόπο που οι παίκτες χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες καπνού. Χάρη στο ότι είναι τώρα ένα δυναμικά ογκομετρικό αντικείμενο, ο καπνός αλληλεπιδρά με το περιβάλλον, το φωτισμό, και τις σφαίρες/εκρήξεις. Αυτό σημαίνει πως μερικές νέες ιδιότητες του συμπεριλαμβάνουν την προσωρινή ώθηση του καπνού μέσω πυροβολισμών και εκρήξεων για καλύτερη ορατότητα/περισσότερη έμφραξη προς την αντίπαλη ομάδα, τη φυσική επέκταση του καπνού μέσα σε ανοιχτές πόρτες, σπασμένα παράθυρα και την ανοδική μετακίνηση του σε σκάλες, και φυσικά η αντίδραση του στο φωτισμό. Η χειροβομβίδες καπνού πάντα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στο CSGO, αλλά με τις βελτιώσεις και προσθήκες αυτές, νιώθουμε πως θα αλλάξει ταυτόχρονα και το Meta. Φανταστείτε πως μπορεί κάποιος να παίξει με το φωτισμό και τις γωνιές για να βρει το τέλειο kill ή να πιέσει περισσότερο τους αντίπαλους. Περιμένουμε να το δούμε περισσότερα αυτό σε δράση.

 

Στο δεύτερο Tweet, μπαίνουμε στο θέμα των Servers για μια πάρα πολύ θετική αλλαγή. Στο CSGO, κάθε δράση του παίκτη όπως η κίνηση και ο πυροβολισμός μετριέται σε χρονικά διαστήματα γνωστά ως Ticks. Το θέμα με αυτό είναι πως στο Source 1, δεν υπάρχει χρόνος μεταξύ Ticks. Απ’ τη μια πλευρά, ο παίκτης δεν βλέπει τίποτα το περίεργο. Όμως στα παρασκήνια, κάθε κίνηση και στιγμή μεταξύ Tick είναι το καθοριστικό μιας εύστοχης ή άστοχης βολής. Γι’ αυτό το Source 2 έρχεται με τα sub-ticks. Αυτό σημαίνει πως οι servers θα μετράνε το χρόνο μεταξύ ticks, μαζί με τη κάθε ακριβείς κίνηση. Κι όπως λέει το βίντεο με λίγα λόγια, “δες το κι έγινε”. Μια μικρή αλλαγή που θα έχει μεγάλα θετικά αποτελέσματα για τους παίκτες. Τέρμα το raging επειδή η βολή έπρεπε να πετύχει ή τις δικαιολογίες πως ήταν lag!

 

Το τρίτο Tweet δείχνει πως το Source 2 βοηθάει με τη βελτίωση των visuals σε κάθε map. Φυσικά, δεν θα υπάρχουν τεράστιες αλλαγές που χρειάζονται προσάρμοση και νέες τακτικές, αλλά θα εκμεταλλεύονται τις διάφορες νέες ικανότητες του Engine. Η Valve χώρισε τους χάρτες του Counter-Strike 2 σε τρεις κατηγορίες: Touchstone (κλασικοί χάρτες που έλαβαν μικρές βελτιώσεις αλλά χωρίς μεγάλες αλλαγές σαν το Dust II map), Upgrades (χάρτες που λαμβάνουν στο μέγιστο το σύστημα φωτισμού του Source 2 και ένα σύστημα απόδοσης που παράγει ρεαλιστικά υλικά, αντανακλάσεις και φωτισμό με βάση φυσικούς νόμους σαν το Nuke map), και Overhauls (ανασχεδιασμένοι χάρτες που λαμβάνουν το μέγιστο upgrade απ’ το engine). Ταυτόχρονα, οι παίκτες θα λάβουν επίσης τα εργαλεία του Source 2 για την δημιουργία των γνωστών Community Maps που θα μπορούν άτομα να συμμετάσχουν. Να πούμε την αλήθεια πως ο φωτισμός είναι πιο φωτεινός, ανοιχτός και κάπως washed out σε σύγκριση με το CS:GO (που φαίνεται πιο moody αλλά ταυτόχρονα να φαίνεται πιο σοβαρός και ατμοσφαιρικός), που το χαλάει λιγάκι, αλλά πιστεύουμε πως θα υπάρχουν κάποιες αλλαγές πριν το release.

Τέλος, πριν κλείσουμε το άρθρο, καλό να σημειώσουμε πως τρέχει τώρα και ένα αποκαλούμενο Limited Test, όπου τυχεροί παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το παιχνίδι και να αφήσουν το feedback τους. Οι πιθανότητες είναι ανάλογα με το πόσο χρόνο παίζεις, ο παράγοντας εμπιστοσύνης και η κατάσταση του Steam λογαριασμού. Οι παίκτες που επιλέγονται θα λάβουν μήνυμα στο αρχικό μενού του CS:GO να κατεβάσουν το CS2 και να το ανοίξουν. Οπότε ευχηθείτε για το καλύτερο μήπως λάβετε τη πρόσκληση!

 

Το Counter-Strike 2 ετοιμάζεται για κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2023. Για περισσότερες ειδήσεις, συντονιστείτε στο GameHorizon.gr και μπείτε στη παρέα μας στο Discord server!

3

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts