EU LCS Summer Final–Και ο πρωταθλητής είναι…

Smiley face

Και επιτέλους, η στιγμή που περιμέναμε έφτασε. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης συγκρούονται για την πρωτιά και παράλληλα το 1ο seed για τα Worlds. Splyce εναντίον G2 Esports είναι οι ομάδες του EU LCS Summer Final 2016, όπου οι Splyce νίκησαν τους H2k-Gaming με 3-2 για να πορέσει να βρεθεί στον τελικό, ενώ από την άλλη πλευρά του στρατοπέδου, οι G2 Esports πήραν μία σχετικά εύκολη νίκη με 3-1 απέναντι στους Unicorns of Love. Ποια ομάδα ομάδα κατέκτησε το πρώτο seed για τα Worlds? Κατάφεραν οι G2 να αποκτήσουν το 1ο seed για τα Worlds για 2η συνεχόμενη χρονιά?

Game 1

Με τις δύο ομάδες να ανοίγουν την αυλαία του μεγάλου τελικού, βλέπουμε τα picks & bans.

BANS

Splyce: Vladimir, Kasadin, Elise
G2
Esports: Taliyah, Rek’ Sai, Gnar

PICKS

Splyce: Shen, Hecarim, Syndra, Sivir και Tahm Kench
G2 Esports: Gankplank, Gragas, Ekko, Lucian και Trundle

 

Ο αγώνας ήταν ήρεμος για τα πρώτα λεπτά, μέχρι που στο 8’, ο Trick αποφάσισε να έρθει και να βοηθήσει τον mid laner του καθώς Trick και Perkz ξεκινάνε το 2v1, αλλά εκεί βρίσκεται και ο Trashy για το counter gank. Πίσω μπρος η μάχη και φτάνει το σημείο που ο Shen χρησιμοποιεί το Stand United για να βοηθήσει την ομάδα του και καταφέρνουν να πάρουν το First Blood για την ομάδα τους, αλλά με αντάλλαγμα το kill trade του Shen στον Gankplank. Καθώς το bot lane των Splyce push-αρε, ο GankPlank κάνει ένα πολύ όμορφο Teleport για να βοηθήσει το duo και τον jungler του με το dive στο bot, παίρνοντας και την Sivir και τον Tahm Kench σαν αντάλλαγμα στο 15’. Λίγο αργότερα στο 21’, οι G2 πιάνουν εκτός θέσης τον Mickyx στο outer tower του mid lane. Απευθείας teleport από τον Perkz από πλευράς G2 και Stand United από πλευράς Splyce. Ο Ekko καταφέρνει και παίρνει τον αρκετά χαμηλό σε HP Tahm Kench, ενώ στο πίσω μέρος του team-fight, ο Wunder βρίσκεται ανάμεσα σε 4 μέλη των G2, ενώ ταυτόχρονα έρχεται και η Syndra στο fight που κάνει τους G2 να αρχίζουν να τρέχουν. Από όλον αυτόν τον πανικό, το trade ήταν ένας προς έναν. Οι G2 στο 29’ κατευθύνονται στην περιοχή γύρω από τον Baron για να καθαρίσουν την ορατότητα των Splyce, αλλά για κακή τους τύχη, βρίσκονται και αυτοί εκεί, με αποτέλεσμα να ξεκινάει το team-fight. Με τον Shen να χρησιμοποιεί το Stand Ubited για να έρθει στην μάχη, οι G2 αρχίζουν να κυνηγάνε τους Splyce στο ίδιο τους το jungle. Τα κακά positions από τους Splyce, έδωσαν στους G2 και αυτό το team-fight με έναν για κανένα και με άλλα δύο άτομα πολύ χαμηλά στα HP τους και το gold lead να ανεβαίνει στα 7k. Το fight αυτό, οδήγησε τους G2 σε έναν free Baron καθώς οι Splyce δεν μπορούσαν να κάνουν τον contest.

Με το engage του Tricky στο Inhibitor tower στο mid lane στο 32’, οι Splyce προσπαθούν να γυρίσουν και να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για κάποιο θετικό αποτέλεσμα σ’ αυτό το παιχνίδι, αλλά οι G2 έχουν φύγει πολύ μπροστά στο σημείο αυτό και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι. Ο Ekko έφτασε να κυνηγάει τους Splyce μέχρι και στο Inhibitor του top, ενώ το υπόλοιπο team του γύρισε να πάρει το open Inhibitor στο mid. Οι Splyce ξαναπροσπαθούν, με τον Shen να κάνει teleport πίσω απ’ όλη την ομάδα των G2 και να καταφέρνουν να πάρουν τον Trundle και τον Lucian. Οι Splyce αφού έχουν κάνει push τα waves τους από το base και έχουν πάρει λίγο αέρα, βρίσκονται στο κέντρο του χάρτη και πιάνουν εκτός θέσης τρία άτομα των G2. Αρχίζουν να τρέχουν κατά πάνω τους και ενώ βρίσκονται 10k πίσω, έκαναν ένα φανταστικό team-fight που τους έδωσε το ένας για κανέναν και το δικαίωμα να είναι πρώτοι στον Elder Dragon με το timer στο ένα λεπτό. Πριν καν βγει ο Elder Dragon, οι G2 παίρνουν θέση στον Baron. Οι Splyce πλέον με το ηθικό τους ανεβασμένο βάσει του τελευταίου fight, αποφασίζουν να τον κάνουν contest. Η μάχη γινόταν σε δύο σημεία, καθώς ο Trashy είχε 4 άτομα των G2 πάνω του και ο Perkz τα άλλα 4 στην άλλη πλευρά. Η διαφορά είναι ότι ο Trashy χάνει το GA του και εν τέλει πεθαίνει, ενώ οι G2 καθώς κυνηγάνε τους Splyce, σκοτώνουν και τον Wunder για το δύο για κανέναν και το πολύ δυνατό team-fight από πλευράς G2. Μετά πό το fight, έρχεται άλλος ένας free Baron στο 40’. Και ακριβώς μετά, ήρθε η τελευταία προσπάθεια των Splyce να προσπαθήσουν και να γυρίσουν το παιχνίδι στον Elder Dragon. Ο Tahm Kench χρησιμοποιεί την ulty και πριν προλάβει να έρθει να τον βοηθήσει η ομάδα του, έχει διαγραφεί από τον χάρτη σχεδόν απευθείας. Ο Zven με τον Lucian του έχει κρατήσει πολύ φοβερό positioning καθ’ όλη την διάρκεια του fight, καθώς δεν έφαγε ούτε ένα χτύπημα και παίρνει και το Quadra-Kill και το Ace για τους G2 στο 41’. Αυτό ήταν και το τελευταίο fight σ’ αυτό το παιχνίδι καθώς οι G2 Esports το έκλεισαν απευθείας μετά το ACE με όλους τους Splyce ακόμα νεκρούς, κάνοντας το 1-0 στον μεγάλο τελικό της Ευρώπης.

Game 2

Στην επανάληψη, οι Splyce προσπαθούν να φέρουν τα series στα ίσα, ενώ οι G2 να πάνε ένα βήμα πιο κοντά στον 2ο συνεχόμενο τίτλο.

BANS

G2 Esports: Kassadin, Tahm Kench, Taliyah
Splyce: Elise, Trundle, Gankplank

PICKS

G2 Esports: Gnar, Rek’ Sai, Perkz, Lucian, Soraka
Splyce: Shen, Gragas, Vladimir, Sivir, Karma

Πολύ καλή κίνηση του Trick να δώσει το πρώτο Blue buff στον Ekko του Perkz ώστε να περάσει πιο εύκολα στο δύσκολο lane ενάντια του Vladimir. Το First Blood θα έρθει από πλευράς Splyce στο 5’, καθώς ο Trashy έρχεται στο top lane και μαζί με τον Shen, ανταλλάσοντας flash οι δύο top laners, σκοτώνουν τον Expect. Στο 15’ ο Zven βρίσκεται εκτός θέσης καθώς το bot lane των Splyce τον σκοτώνουν πολύ εύκολα και χωρίς να ξοδέψουν κάποιο Summoner spell. Ένα λεπτό αργότερα, οι Splyce νιώθουν τόσο άνετοι που αποφασίζουν να κάνουν tower dive στο bot στα 9 και 10 level. Stand United και Teleport κατευθείαν από Shen και Gnar αντίστοιχα για να βοηθήσουν στο team-fight, με τον Gnar να έχει μεγαλύτερο impact και οι G2 να κερδίζουν το fight δύο προς έναν. Στο 25’ οι Splyce έχουν πάει στο Baron pit και προσπαθούν να πάρουν τον Baron. Ο Trick παραμονεύει για το Baron steal, αλλά η υπόλοιπη ομάδα του επέλεξε να αρχίσει την επίθεση στους Splyce, αλλά όλοι τους έχουν αφήσει τον Baron και έχουν στραφεί στους G2. Το fight έγινε χωρίς το bot lane των G2 και έτσι ένας ένας πέθαινε, εκτός του Expect που πρόλαβε και έφυγε τρέχοντας. Με το που ξαναβγαίνουν οι G2, πάνε πάλι στον Baron όπου οι Splyce προσπαθούν να τους σταματήσουν. Ο Zven καταφέρνει να πάρει τον Baron για τους G2, αλλά έχασαν δύο άτομα από την ομάδα τους στην διαδικασία. Τρία λεπτά αργότερα πλέον στο 30’, με ένα πολύ όμορφο combo των skill που έχουν διαθέσιμα οι Splyce, καταφέρνουν σαν πεντάδα να πέσουν πάνω στον Mithy και τον Zven και απλά να τους διαγράψουν από τον χάρτη. Στο 34’ οι Splyce πλησιάζουν πάλι τον Baron φτάνοντάς τον γύρω στα 4k HP και δεν τον ολοκληρώνουν ούτε αυτήν την φορά, καθώς άρχισαν να κυνηγάν τους G2 που πλησίασαν πάρα πολύ κοντά στον Baron. Για άλλη μια φορά, ο Mithy και ο Zven ήταν οι στόχοι, που πάλι εξαφανίστηκαν από τον χάρτη με άλλο ένα ωραίο combo των Splyce   που νίκησαν ακόμη ένα team-fight στο game με το gold lead να αυξάνεται στα 3k. Με engage του Wunder, οι  Splyce πιάνουν τρία άτομα των G2 στην περιοχή του Blue buff, με τον Kobbe να σκοτώνει για άλλη μια φορά τον Mithy και τον Zven, με το fight να πηγαίνει τρεις για κανέναν υπέρ των Splyce. Με το push που ακολούθησε οι Splyce κατάφεραν να πάρουν το ένα εκ των δύο Nexus towers. Όλα άρχισαν να δείχνουν πως σιγά σιγά φτάνουν προς το τέλος, καθώς στο 37’ οι G2 κινήθηκαν για άλλη μία φορά στον Baron, αλλά αυτήν την φορά δεν στάθηκαν τόσο τυχεροί, με τον Trashy να κλέβει τον Baron για τους Splyce, χάνοντας μόνο ένα μέλος τους στην διαδρομή. Στο 40’ οι G2 έπρεπε να τα δώσουν όλα σε ένα τελευταίο team-fight καθώς οι Splyce έμπαιναν στο base τους με το Baron buff ακόμα πάνω τους. Ο Kobbe πήρε άλλο ένα double-kill και τον Wunder να παίρνει το τελευταίο kill του fight με flash-taunt. Το gold lead αυξήθηκε στα 11k και οι Splyce ισοφάρισαν τα series σε 1-1 κάνοντας το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Game 3

Μπόρεσαν οι Splyce να μεταφέρουν την φανταστική ενεργητικότητα που έδειξαν στο 2ο παιχνίδι, ή οι G2 κατάφεραν να συνέλθουν και να αρχίσουν να μειώνουν τις ελπίδες των Splyce για τον τίτλο?

BANS

G2: Kassadin, Taliyah, Ryze
Splyce: Elise, Trundle, Gankplank

PICKS

G2: Gnar, Gragas, Vladimir, Sivir, Tahm Kench
Spyce: Shen, Rek’ Sai, Malzahar, Caitlyn, Karma

Το First Blood δόθηκε στους Splyce με αρκετό κόπο στο 4’, καθώς ο Gnar έπαιξε το 1v2 πάρα πολύ όμορφα και κόντεψε να έρθει double-kill γι’ αυτόν, αλλά δεν μπόρεσε και το πρώτο gold lead ανήκει στους Splyce. Στο 10’ ο Trashy βρίσκεται στο mid lane αυτήν την φορά για να βοηθήσει τον Malzahar. Ο Vladimir βρίσκεται εκτός θέσης και ο Malzahar μαζί με την Rek’ Sai του Trashy, καταφέρνουν και παίρνουν ένα εύκολο kill για την ομάδα τους. Στο 14’ οι G2 χρησιμοποιούν την δύνημη του Tahm Kench στο mid-game και βρίσκουν τον Kobbe εκτός θέσης στο bot και τρία άτομα τον έχουν περικυκλώσει για ένα εύκολο kill για τον Zven. Ακριβώς μετά βρίσκουν τον Mickyx στο jungle και τον σκοτώνουν και αυτόν, καθώς ήταν μόνος του και προσπαθούσε να αφήσει wards για να έχει η ομάδα του κάποιο vision στο όπως φαίνεται χαμένο τους jungle. Στο 17’, ο Kobbe και ο Mickyx push-άρουν το mid lane με τον Zven να προσπαθεί να αμυνθεί. Ο Perkz εμφανίζεται από το bot side riverκαι κάνει flash στο αντίπαλο duo bot και μαζί με τον Zven και του Mithy που έρχεται λίγο αργότερα να πάρουν δύο kills under tower και το gold lead να αυξάνεται στα 4k υπέρ των G2. Στο 20’, ο Perkz βρίσκεται εκτός θέσης με τον Malzahar και την Rek’ Sai να τον έχουν κλειδώσει και να είναι έτοιμοι να τον σκοτώσουν, αλλά οι ενισχυήσεις από τους G2 δεν άργησαν να έρθουν, καθώς ο Tahm Kench με την ulty του και ο Gnar με το Teleport, έρχονται για βοήθεια και καταλήγουν να σκοτώσουν τον Malzahar, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των G2 να κυνηγάν τον Mickyx. Για αρκετή ώρα, οι G2 κατάφερναν και έβρισκαν picks δεξιά και αριστερά σχεδόν σε όλο το map, με το σκορ στο 24’ να είναι 11-3 και το gold lead στα 7,5k και τα δύο υπέρ των G2. Ο πρώτος Baron ήρθε στο 24’ για τους G2 χωρίς καμία δυσκολία, μετά από τα δύο picks που βρήκε στο jungle των Splyce. Στο 26’, ενώ οι G2 προσπαθούν να σπάσουν το Inhibitor tower στο mid, οι Splyce αναγκάζουν τους G2 να κάνουν team-fight που μάλλον δεν μπορούν να νικήσουν, μιας και το gold lead είναι στα 10k. Stand United από τον Shen και όλα τα Teleport έρχονται για αυτό το team-fight καθώς μπορεί να είναι και το τελευταίο με τους G2 τόσο μπροστά. Ο Vladimir βρίσκεται μέσα στο base των Splyce και καταφέρνει να πάρει το double-kill, ενώ όλο το fight πήγε δύο για δύο και ένα inhibitor για τους G2. Όχι πολύ αργότερα οι G2 αποφασίζουν να τελειώσουν επιτέλους αυτό το παιχνίδι και πάνε προς το bot inhibitor. Εκεί οι Splyce όπως είναι φυσικό προσπαθούν να αμυνθούν, αλλά το gold difference είναι πολύ μεγάλο για να το κουμαντάρουν και έτσι αρχίζουν και πέφτουν ένας ένας, με τον Gnar να παίρνει ένα πολύ όμορφο triple-kill στο τέλος. Και στα 29’ οι G2 κατάφεραν να σπάσουν το  Nexus των Splyce και να πάνε ένα βήμα πιο κοντά στον 2ο συνεχόμενο τίτλο τους.

Game 4

Θα πάμε σε Game 5, ή θα τα κλείσουν από νωρίς τα series οι G2? Μας περιμένει ένα πολύ καλό παιχνίδι.

PICKS

G2: Shen, Elise, Vladimir, Jhin, Braum
Splyce: Fiora, Rek’ Sai, Ryze, Ashe, Tahm Kench

BANS

G2: Taliyah, Malzahar, Gnar
Splyce: Gankplank, Sivir, Kassadin

Αυτό είναι το παιχνίδι που δεν πρέπει να χάσουν οι Splyce και όπως βλέπουμε, στο 11’ οι G2 έχουν αρχίσει να κινούνται πολύ επιθετικά στο bot και να παίρνουν το First Blood και στο τέλος να παίρνουν και τον Mickyx για το τρία προς μηδέν για το πρώτο fight στο παιχνίδι. Ο Trick με την Elise του, έρχεται top στο 13’ για να βοηθήσει τον Shen με το lane swap που έκαναν οι Splyce και χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, μαζεύουν άλλο ένα kill στον Mickyx. Στο 17’ ήρθαν τρία άτομα από τους Splyce στο top για να μπορέσουν να σκοτώσουν τον Expect, ο οποίος μπόρεσε μέσα από το jungle να ξεφύγει τουλάχιστον από την Fiora, αλλά μετά από αρκετό κυνηγητό, η Rek’ Sai με τον Ryze τον σκοτώνουν πίσω από το Baron pit. Στο συγκεκριμένο κυνηγητό, ο Shen έκαψε ένα flash, ενώ από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιήθηκαν δύο flash και το ghost του Ryze. Στο 20’έρχεται το πρώτο Inhibitor για τους G2, αφού πρώτα διέγραψαν την Ashe από τον χάρτη. Με την πτώση του Inhibitor, οι Splyce έπρεπε να αντιδράσουν και το έκαναν. Ξεκινάν ένα team-fight αφού βρίσκονταν σε πλεονεκτική θέση, με τους G2 να είναι αρκετά χαμηλά όλοι τους, άλλα για ακόμη μία φορά, δεν κατάφεραν να κάνουν και πολλά, με τους G2 να κερδίζουν το ACE από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Πίσω από το Baron pit, οι G2 ξεκινάν team-fight με τον Zven να σκοτώνει τον Mickyx και όλοι οι υπόλοιποι Splyce να τρέχουν να σωθούν. Μόνο ο Trashy και ο Kobbe έμειναν ζωντανοί και προσπαθούν να αμυνθούν από τους G2, με το fight να πήγε τρεις προς έναν υπέρ των G2 και το gold lead να είναι στα 11,5k υπέρ των G2 στο 25’. Τον πρώτο Baron ξεκινάνε οι G2 στο 28’ με τον Kobbe, Mickyx και Wunder να προσπαθούν να τους σταματήσουν σε ένα ηρωικό 3v5, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, πέθαναν και οι τρεις. Μέχρι να πεθάνει ο Baron, ήρθε και ο Trashy πηγαίνοντας 1v5, αλλά και ο Sencux 1v5 για αυτήν την μία πιθανότητα στα τόσα εκατομμύρια να κάνουν το Baron steal, αλλά δυστυχώς δεν έγινε. Στο 30’ ενώ έχουν το Baron buff πάνω τους οι G2, σπάνε σχεδόν τα πάντα στο αντίπαλο base, αλλά στο τέλος, δεν επικεντρώθηκαν μόνο στα Nexus towers για τελειώσουν το παιχνίδι και πήγαν για τα kills. Οι Splyce γέμιζαν συνέχεια HP και κατάφεραν να κάνουν Shut Down τον 8-0-15 Zven στον Jhin και επίσης να σκοράρουν και το ACE…σχεδόν, καθώς το fight πήγε δύο για τέσσερις υπέρ των Splyce, με τα Nexus towers να έχουν καταστραφεί και το Nexus να είναι μόνο του. Λίγο αργότερα όταν ξαναβγαίνουν οι G2, πηγαίνουν να σπάσουν και το top Inhibitor tower που είχε μείνει ζωντανό για τόση ώρα, και έγινε engage από την ulty της Ashe. Οι Splyce που έχουν μείνει σχεδόν 20k gold πίσω, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και οι G2 είναι τόσο άνετοι που μετά το double-kill του Perkz, προσπαθούν να του δώσουν το Penta-kill κάνοντας dive ακόμη και μέσα στο Fountain, αλλά δεν τα κατάφεραν, παρόλο που σκόραραν και το ACE.

Στα 34’ οι G2 κλείνουν το τελευταίο παιχνίδι της σειράς και γίνονται για ακόμη μία φορά οι Ευρωπαϊκοί CHAMPIONS του EU LCS Summmer Final.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts