Faeria Early Access Preview

Smiley face

Στις 1 Μαρτίου του 2016 όλοι είδαμε στο Twitch διάφορα Streams για ένα παιχνίδι άγνωστο για τους περισσότερους το οποίο έφερνε το όνομα Faeria. Το παιχνίδι ξεκίνησε να γίνετε όλο και πιο γνωστό μετά τα Streams του Kripparrian. Το παιχνίδι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην Early Access φάση του και έχει υποστεί μεγάλες αλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα.Faeria

Ιστορική αναδρομή 

To project αυτό ξεκίνησε από ένα Βέλγικο στούντιο το 2005 σαν απλή σκέψη για επιτραπέζιο παιχνίδι. Το 2013 η εταιρία ιδρύεται επίσημα και στην πρώτη παρουσίαση του στο PAX Prime and Gamescom, το Faeria ανοίγει τις πόρτες του για πρώτη φορά σε beta έκδοση για 4 μήνες. Πάνω από 500 χιλιάδες παιχνίδια παίχτηκαν από 30.000 παίκτες σε όλων τον κόσμο. Αργότερα το project Faeria κερδίζει την πρώτη θέση σε event ” Boost’s up Creative Wallonia” παίρνοντας ως έπαθλο το ποσό των 60.000 ευρώ. Αργότερα τον Νοέμβριο του 2013 ξεκινάει και το Kickstarter το οποίο μάζεψε το φανταστικό ποσό των 94.000 δολαρίων. Από εκείνη την ώρα το Project άρχισε να ανθίζει και να βρίσκει όλο και περισσότερους χορηγούς αλλά και συνεργάτες.

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρώτο βίντεο του παιχνιδιού από το PAX Prime 2013

Η αρχή

Το Faeria είναι ένα Card Game το οποίο φέρει την μοναδική του πινελιά , μαζί με τις κλασικές κάρτες του, αυτό χωρίζει το board σε κομμάτια γης τα οποία αφήνει το ελεύθερο τους παίκτες να δημιουργήσουν διάφορες στρατηγικές πάνω σε αυτό.

Ξεκινώντας το παιχνίδι βλέπουμε το αρχικό Menu στο οποίο υπάρχουν 3 Mode διαθέσιμα : το Solo, Battle και το Pandora.

 • Το Solo Mode είναι για τους αρχάριους και εκεί θα βρείτε μιας μορφής Campaign, Prologue αλλά και Practise. Το Campaing χωρίζετε σε 9 αποστολές στο σύνολο όπου εκ τον οποίον είναι διαχωρισμένο σε 3 ενότητες.
  • 3 Red (The Kobold Empire, The Ogreking’s Wrath and Seifer, Blood Tyrant)
  • 3 Yellow (Death in the Desert, The Shaytan Wastes and Khalim, Oradrim Prodigy)
  • 3 Blue (The Gabrian Order, The Frogknight Battalion and Aurora, Mythmaker).
 • Prologue (Πρόλογος του παιχνιδιού): Όλοι οι παίκτες ξεκινώντας το παιχνίδι θα πρέπει να παίξουν υποχρεωτικά τον πρόλογο στον οποίο και θα μάθουν της βασικές λειτουργίες των καρτών.
 • Practise : το Mode αυτό δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να δοκιμάσουν τα Decks τους ενάντια σε AI.
Faeria Faeria Faeria

Pandora Mode

Πριν από λίγες ημέρες στο παιχνίδι προστέθηκε και το Νέο Mode Pandora. Pandora είναι μια μορφή μάχης με τράπουλα η οποία αποτελείτε από 30 τυχαίες κάρτες και για να μπείτε θα πρέπει να έχετε ένα Pandora Coin. Οι τράπουλα αυτή δημιουργείτε με τον εξής τρόπο. Ξεκινώντας κάθε γύρο έρχονται στην επιφάνεια 5 τυχαίες κάρτες από τις οποίες έχετε την δυνατότητα να επιλέξουμε μόνο μια την φορά. Τέλος, όταν συλλέξετε και τις 30 κάρτες ενεργοποιείτε αυτόματα η επιλογή Play. Good Luck 😉

Faeria

Διαχωρισμός των καρτών

Το παιχνίδι χωρίζει τις κάρτες με τον γνωστό τρόπο: Σημαντικές κάρτες “Rarity” αλλά και αντί για φυλές θα δούμε την επιλογή των φυσικών στοιχείων.

Neutral CardsFaeria

Blue Cards

Red Cards

Green Cards

Yellow Cards

Παρακάτω θα δούμε το Rarity System του παιχνιδιού :

Game Inside

Αφού είδαμε τις κάρτες και το πως χωρίζονται, προχωράμε στο να δημιουργήσουμε το Deck μας. Πατώντας στο Deckbuilder έχουμε αμέσως την πρόσβαση στο να δημιουργήσουμε το Deck ή να κάνουμε Craft τις κάρτες που θέλουμε. Προφανώς και οι Developers προέβλεψαν σωστά και χώρισαν τις κάρτες σε κατηγορίες όπου έδωσαν την δυνατότητα στους χρήστες, να δημιουργήσουν τράπουλες στις οποίες μπορούν να κάνουν ατελείωτους συνδυασμούς. Να θυμίσουμε πως ο μέγιστος αριθμός από κάρτες σε μια τράπουλα ανέρχεται στις 30.

Faeria 

Στην συνέχεια, αφού έχουμε δει όλες τις κάρτες του παιχνιδιού έρχεται η σειρά να αναλύσουμε το Battlefiled του :

Faeria

Όταν ξεκινάει ένας αγώνας, το πεδίο μάχης αποτελείται εξολοκλήρου από κύβους ωκεανού.

 • Στις γωνίες βλέπουμε 4 πηγάδια τα οποία προσφέρουν το αντίστοιχο mana crystal κάθε γύρο μόνο όταν έχουμε χτίσει κύβους γης και έχουμε τοποθετήσει κάποια επιθετική/αμυντική μονάδα μας δίπλα.
 • Στο κύκλο με το Νούμερο 1 βλέπουμε τα στατιστικά του αντιπάλου: πόσες κάρτες έχει είτε στο χέρι του είτε στην τράπουλα μέσα, πόσα τέρατα έχει στο board, πόσα mana crystals έχει και εννοείτε πόσα κομμάτια γης έχει κατακτήσει.
 • Στον κύκλο Νούμερο 2 βλέπουμε ακριβός τα ίδια στατιστικά αλλά πλέον τα δικά μας.
 • Δεξιά κάτω γωνία βλέπουμε κυκλωμένο το πεδίο με τις δυνατότητες που έχουμε να κάνουμε ως πρώτη κίνηση στον κάθε γύρο : Να χτίσουμε γη με Νερό, Βουνό, Δάσος, Έρημος ή να βάλουμε 2 κομμάτια γης αλλά απλά χωρίς ειδική ικανότητα.
 • Δεξιά πάνω γωνία όπως βλέπουμε την εικόνα, αν την πατήσουμε βλέπουμε τα βασικά Settings του παιχνιδιού.

My Profile

Σίγουρα ένα παιχνίδι καρτών θα πρέπει να έχει ένα όμορφο στημένο περιβάλλον στο οποίο ο παίκτης θα μπορούσε να παρακολουθεί στα στατιστικά του και την πρόοδο. Οι developers του Faeria έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικά όμορφο περιβάλλον στο οποίο όλα βρίσκονται στην σωστή σειρά με το κατάλληλο γραφικό. Στο My Profile όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν τα εξής : Profile, Avatar, Orb, Card Back, Emotes. Μερικές επιλογές δεν είναι ακόμα διαθέσιμες αλλά σίγουρα με τον χρόνο θα ανοίξουν.

Faeria

Daily Quests 

Εννοείτε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι δεν θα μπορούσε να υπάρχει χωρίς τα Daily Quests. Κάθε μέρα λαμβάνετε στο παιχνίδι από ένα Daily Quest το οποίο με την ολοκλήρωσή του δίνει νομίσματα του παιχνιδιού με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε στην συνέχεια Boosters αλλά και νέα Avatrs και πλέον με το νέο Update δίνει και ένα Padora Point (αντίστοιχο του Arena Key). Δεν υπάρχει όμως η δυνατότητα Reroll του daily quest κάτι που ίσως αλλάξει στο μέλλον.

Faeria

Shop

Για τους παίκτες που δεν έχουν πολύ υπομονή και έχουν την οικονομική “άνεση” μπορούν να επισκεφτούν το Shop του παιχνιδιού για να αγοράσουν καλούδια για τον λογαριασμό τους. Το Shop προσφέρει: Boosters Packs, Pandora Coins, Avatars και σύντομα θα προσθέσει και τα Emotes.

Faeria

Ας ξεκινήσουμε με το πρώτο επίσημο Trailer του παιχνιδιού που παρουσίασε η εταιρία στο ευρύ κοινό :

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα βίντεο το οποίο το έφτιαξαν σαν μια μικρή παρουσίαση του παιχνιδιού αλλά και με μερικά βασικά Tips του:

Μπορείτε να αγοράσετε το Faeria σε Early Access από τα παρακάτω Links, τα οποία χωρίζονται σε δύo bundle:

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts