Ιδού τα Graphene Ball της Samsung

Smiley face

Οι μπαταρίες των smartphone είναι ένα από τα ζητήματα που έχει γνωρίσει τεράστιες βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια, αλλά οι κύριες προόδοι που έχουν γίνει αντιληπτές από το ευρύ κοινό έχουν φτάσει με τη μορφή ταχείας ή ασύρματης φόρτισης. Ωστόσο, όπως φαίνεται η νέα τεχνολογία της Samsung αποτελεί το επόμενο βήμα στην τεχνολογία των μπαταριών για smartphones, τα graphene balls, και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Με την χρήση ενός νέου υλικού “graphene ball” ή αλλιώς γραφίνη, το Advanced Institute of Technology της Samsung (SAIT) κατάφερε να κάνει τις LIBs (μπαταρίες ιόντων λιθίου) να φορτίζονται γρηγορότερα και να διαρκούν περισσότερο. Η συγκεκριμένη τεχνολογία όπως υποστήριξε και η εταιρία είναι ικανή να προσφέρει αύξηση της χωρητικότητας κατά 45 τοις εκατό και έως και “πέντε φορές” ταχύτερη φόρτιση. Για παράδειγμα, εάν ένα smartphone χρειαζόταν μια ώρα για πλήρη φόρτιση με την χρήση της γραφίνης θα φτάσει μόλις τα 12 λεπτά.

 

 

Επιπλέον, η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί στα ηλεκτρικά οχήματα, με την προϋπόθεση βέβαια πως μπορεί να επιβιώσει σε συνθήκες μέχρι 60 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό το ελαφρύ, μικροσκοπικό, ανθεκτικό υλικό είναι διαθέσιμο από το 2004 αλλά οι επιστήμονες διερευνούν ακόμη τις πιθανές χρήσεις του. Αν και η νέα μπαταρία της Samsung θα εξακολουθεί να βασίζεται στις παλιές μπαταρίες ιόντων-λιθίου, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερες καινοτομίες. Η Samsung έχει ήδη κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη νέα τεχνολογία στη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, αλλά δεν υπάρχει λόγος πότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε smartphones.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts