Η Cooler Master ανακοίνωσε το νέο MasterWatt Maker 1200 MIJ

Smiley face

Η Cooler Master, κορυφαία εταιρία σε θέματα σχεδιασμού και κατασκευής τροφοδοτικών, cases, ψυκτρών και περιφερειακών, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του MasterWatt Maker 1200 MIJ. Για το MasterWatt Maker 1200 MIJ, η Cooler Master έχει επενδύσει 165.000 ώρες, με 40 μηχανικούς της Murata να δουλεύουν πάνω από το συγκεκριμένο τροφοδοτικό προκειμένου να δημιουργήσει το τελευταίο τροφοδοτικό που ίσως χρειαστεί κάποιος να αγοράσει.

Το “MIJ” στο τέλος του ονόματος του τροφοδοτικού αποτελεί συντομογραφία για το Made in Japan. Το εν λόγω τροφοδοτικό σχεδιάστηκε  σε συνεργασία με την Murata, η οποία είναι μια αρκετά δημοφιλής κατασκευαστική εταιρία που παρέχει υλικά σε πελάτες  που ασχολούνται με την ρομποτική, τις επικοινωνίες, την αυτοκίνηση, data center, την ασφάλεια και ακόμα με την εξερεύνηση του διαστήματος.

 

MasterWatt Maker 1200 MIJ

 

Όλα ξεκίνησαν σαν ένα ερευνητικό project για την αναζήτηση μιας μελλοντικής μονάδας τροφοδοσίας για τις επόμενες δεκαετίες, όμως ταυτόχρονα κατέληξε να ερευνά και παλιότερους σχεδιασμούς κορυφαίων μονάδων. Έτσι σε συνδυασμό με την επιδίωξη σχεδιασμού καλύτερων και ομορφότερων σχεδιασμών η εταιρία κατέληξε στην δημιουργία του MasterWatt Maker 1200 MIJ.

 

Το MasterWatt Maker 1200 MIJ έχει κατασκευαστεί από υλικά με την υψηλότερη διαθέσιμη ποιότητα και με τα πρότυπα των πιο αυστηρών ηλεκτρονικών μηχανικών της Ιαπωνίας. Μερικά από τα μέρη που χρησιμοποιεί το  PSU έχουν σχεδιαστεί με την εφαρμογή δύο εξαρτημάτων αντί για μόλις ένα.Κι αυτό για να επιτευχθούν χαμηλότερες θερμοκρασίες και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πολλά από αυτά τα εξαρτήματα είναι ικανά να δουλεύουν σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από τους  150 °C. Επιπλέον,το συγκεκριμένο τροφοδοτικό κάνει χρήση του μετασχηματιστή της Murata, ο οποίος χαρακτηρίζεται για την ανωτερότητα του σε σχέση με άλλους μετασχηματιστές  λόγω της ανθεκτικότητας του. Το MasterWatt Maker 1200 MIJ περιέχει επίσης πλειάδα αποκλειστικών κυκλωμάτων μετατροπής και νέο σχεδιασμό της κύριας πλακέτας, που δεν συναντάται λπσε κανένα άλλο τροφοδοτικό της αγοράς. Μια αιτία που οδήγησε στην παραπάνω κίνηση είναι η fanless λειτουργία μέχρι το 50% της ισχύος. Ένα δεύτερο πλεονέκτημα ήταν πως μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν λιγότερα heatsinks, ωστόσο η θερμοκρασία θα βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με αλλά  προϊόντα που διαθέτουν heatsinks.

 

MasterWatt Maker 1200 MIJ

 

 

 

Μετά τις επιτυχημένες δοκιμασίες που επιβλήθηκαν από την Murata, το τροφοδοτικό έφτασε σε efficiency που ξεπερνάει τα 80+ Titanium. Το MIJ λειτουργεί τόσο αποτελεσματικά και σταθερά, κρατώντας τις θερμοκρασίες σε τόσο χαμηλό επίπεδο, που χρειάστηκαν νέα πρότυπα για την μέτρηση τους.

 

Χαρακτηριστικά:

  • Σχεδίαση και κατασκευή στην Ιαπωνία από την Murata Manufacturing Co., Ltd.
  • Titanium 80+ efficiency
  • Fanless έως και τα  600w (50% load)
  • Μοναδικός σχεδιασμός μετασχηματιστή
  • 80% Ιαπωνικά εξαρτήματα
  • 10-year μεταβιβάσιμη εγγύηση
  • Fully modular cabling

 

Το MasterWatt Maker 1200 MIJ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ασία, την Ευρώπη και την Νότια Αμερική στις αρχές του Μαρτίου με τιμή που θα αγγίζει τα $999 ή  €999.

 

 

 

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts