Η Τεχνητή νοημοσύνη είναι κοντά!

Smiley face

Τεχνητή νοημοσύνη. Εδώ και χρόνια η μηχανές έρχονται ολοένα και πιο κοντά στον άνθρωπο. Από το κινητό στο γραφείο του, μέχρι την μηχανή του καφέ. Από τον δορυφόρο που αυτήν την στιγμή βρίσκεται πάνω απο το κεφάλι σας, έως το διαστημικό σκάφος Βόγιατζερ 1 που είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον πλανήτη Γη, όλα είναι μηχανές.

Η Google, η Microsoft, το IMB το Facebook και το Amazon, συνεργάζονται  δημιουργώντας το ”Partnership on Artificial Intelligence to Benefit People and Society” ή αλλιώς  Partnership on AI, έρχεται για να προσπαθήσει να αλλάξει ριζικά την μέχρι τώρα γνωρίζουσα τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως δήλωσαν :

 Πιστεύουμε πως οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν τη δυναμική να αυξήσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοθούν απαντήσεις σε σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας, όπως η κλιματική αλλαγή, η σίτιση, η ανισότητα, η υγεία και η εκπαίδευση.

Η Τεχνητή νοημοσύνη είναι κοντά!

Αν και πίστευα πως θα βλέπαμε και την Apple, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, μέχρι τώρα τουλάχιστον καθώς το θέμα ακόμη είναι προς συζήτηση. Σίγουρα όμως, στο Partnership on AI θα ενταχθούν και άλλες εταιρίες- Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί όπου σίγουρα θα βοηθήσουν στο έργο αυτό.

Όλα αυτά όπως λέει και η παραπάνω δήλωση, θα γίνουν με αρχές την ανθρώπινη ηθική (editor’s note: hahahahaha), και ποτέ δεν θα καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πιστεύετε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό; Μπορεί οι τεχνητή νοημοσύνη να προστεθεί στην καθημερινότητα μας, χωρίς να μας ”πατήσει” και να μας προσπεράσει ; Ας το συζητήσουμε στα σχόλια !

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts