Η Valve τιμωρείται για ανεπαρκή πολιτική επιστροφής χρημάτων

Smiley face

Μόνο στην Αυστραλία θα μπορούσαν να γίνουν αυτά

Κάτι διαφορετικό από νέα για games. Πριν από ένα μήνα, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών (Α.Ε.Α.Π.Κ.), έσυρε τη Valve στα δικαστήρια με την κατηγορία πλαστής πολιτικής επιστροφής χρημάτων. “Μα”, θα πείτε, “η επιστροφή χρημάτων στο Steam είναι μια χαρά!” Συμφωνώ, το όλο σύστημα δουλεύει ρολόι και αν σας απογοητεύσει μια αγορά, σίγουρα θα πάρετε τα λεφτά σας πίσω. Εκτός αν μένετε στην άλλη άκρη του κόσμου.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο αποφάσισε υπέρ της Α.Ε.Α.Π.Κ., αναγκάζοντας τη Valve να πληρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια στην Αυστραλιανή κυβέρνηση (editor’s note: 3 εκατομμύρια; Στη Valve πρέπει να νομίζαν οτι είναι 2 το μεσημέρι πάλι.). Προηγουμένως, η Valve ζήτησε τη μείωση του ποσού στα 250,000 δολάρια, αλλά ο δικαστής James Edelman αποφάσισε για το μέγιστο της ποινής. Η αιτία είναι “η απουσία ενδιαφέροντος της Valve για τους νόμους της Αυστραλίας και η έλλειψη συνεργασίας με την κυβέρνηση”.

“Η Valve είναι μια εταιρία με βάση τις ΗΠΑ, η οποία έχει 2,2 εκατομμύρια λογαριασμούς στην Αυστραλία. Στάλθηκαν από αυτούς τους λογαριασμούς 21,124 αιτήματα για επιστροφή χρημάτων. Οι χρήστες αυτοί έχουν IP διευθύνσεις που βρίσκονται στην Αυστραλία”, έγραψε ο δικαστής James Edelman.

“Παρ’ όλα αυτά, η Valve διαμόρφωσε τη δική της άποψη χωρίς τη νομική συμβουλή της Αυστραλίας, δηλαδή πως δεν επηρεάζεται από τους νόμους της χώρας και συνέχισε τις συναλλαγές με καταναλωτές της Αυστραλίας. Θεωρήθηκε πως ακόμα και αν δεχόντουσαν τέτοιες πληροφορίες, θα ήταν εύκολο να τις αγνοήσουν”.

Ο Edelman επεσήμανε πως τα 250,000 δολάρια που πρότεινε η Valve “δεν θα αποτελούσε τιμωρία. Με το ζόρι θα το πρόσεχε κανείς” (αααχ, αυτά συμβαίνουν αν κολυμπάς στο χρήμα, το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου φαίνεται σαν ψίχουλα) (editor’s note: Hey! Οι παρενθέσεις είναι το δικό μου thing! + μόνη αίσθηση ταυτότητας.).

Σύμφωνα με τον καταναλωτικό νόμο της Αυστραλίας, όλα τα καταναλωτικά αγαθά και οι υπηρεσίες έρχονται μαζί με αυτόματες εγγυήσεις πως είναι αποδεκτής ποιότητας και ταιριάζουν για το σκοπό που πουλήθηκαν. Αν όχι, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω, να ζητήσουν δωρεάν επισκευή ή αντικατάσταση σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτά τα καταναλωτικά δικαιώματα δεν μπορούν να εξαιρεθούν, να περιοριστούν ή να αλλαχθούν.

Σκληρά τομάρια οι Αυστραλέζοι. Αλλά, για ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλια στο gaming, 3 εκατομμύρια λογικά είναι μικρό ποσό όπως και να ‘χει.

(Editor’s note: Η Αυστραλία γενικά είναι γνωστή για πανηλίθιες συμπεριφορές όσον αφορά το gaming, Fun fact: Και το Ayumi μου και το Rot: A Kinetic Novel είναι banned εκεί. Αν ακούσετε και το Yahtzee στα review του, συχνά λέει για το πως πρέπει να αγοράζει κωδικούς steam από το ebay και να τους ενεργοποιεί αντί να παίρνει τα game κατευθείαν από το Steam λόγω των ηλίθιων country restrictions. Οι τύποι είναι το joke της gaming community εδώ και χρόνια. Well, αυτοί και οι βλάκες στην Capcom.)

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts