GameHorizon.gr

Invoker & Γοητεία

Βασικές γνώσεις για τον πιο απροσάρμοστο ήρωα στη Dota 2, τον Invoker!

Invoker. Ένας hero που δεν μοιάζει σε κανέναν άλλο εκεί έξω, ιδιαίτερο παλικάρι θα λέγαμε. Hero με μεγάλη πολυπλοκότητα τον οποίο δε θα συστήναμε για κάποιον που μόλις ξεκινάει το παιχνίδι. Γιατί; Επειδή τη στιγμή που όλοι οι heroes στο παιχνίδι έχουν τέσσερα βασικά skill πέρα από τα normal attacks, άντε πέντε, ο Invoker έχει 10! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Όπως πολλοί δυνατοί μάγοι στην ιστορία του φανταστικού και όχι μόνο του gaming, έτσι και ο Invoker χρησιμοποιεί για τα ξόρκια του, συνδυασμούς των στοιχείων της φύσης. Έτσι, έχουμε ένα χαρακτήρα μες το παιχνίδι ο οποίος επικαλείται (=invoking) τον πάγο, τον αέρα και τη φωτιά. Για τις ανάγκες του παιχνιδιού τα αποκαλούμε αντίστοιχα ως Quas, Wex, Exort. Συνδυάζοντας λοιπόν δύο Quas και ένα Wex φτιάχνουμε ένα διαφορετικό spell απ’ ότι αν συνδυάσουμε δύο Wex και ένα Quas, και ούτω καθεξής.

Patch History:

2003: Δημιουργείται η πρώτη ιδέα για το hero model του Invoker από το Ka’elthas του Warcraft.

2005 Ιούνιος (patch 6.10): O Invoker με την είσοδό του στην DotA δεν διατηρεί τα ίδια abilities με τον Ka’el παρά μόνο το ίδιο όνομα. Εδώ κάθε συνδυασμός των Quas, Wex, Exort είναι διαφορετικός και δίνει διαφορετικό κάθε φορά spell. Για παράδειγμα άλλο spell παίρνουμε με τον συνδυασμό QQE και άλλο με το QEQ. Στα πρώτα του βήματα, δηλαδή, ο Invoker είχε συνολικά 27 spell και μπορούσε να κάνει invoke μόνο ένα spell με 12 δευτερόλεπτα CD!

2005 Οκτώβριος (patch 6.18): Αφαιρείται από το παιχνίδι. Πιθανόν για εξοικονόμηση χώρου στον εγκέφαλο των παιχτών 😀

2007 Οκτώβριος (patch 6.49): Επανέρχεται δύο χρόνια αργότερα με τη μορφή secret quest boss.

2008 Φεβρουάριος (patch 6.50): Ο Invoker μπαίνει και επίσημα πλέον σαν hero στο παιχνίδι. Αυτή τη φορά μπορεί να κάνει invoke δύο spell και επίσης  οι συνδυασμοί των γραμμάτων δεν μετράνε. Έτσι, κάνοντας απλές μαθηματικές πράξεις με βάση τα πόσα QWE έχουμε, τα spell του καταλήγουν να είναι μόνο 10!

2009 Ιούνιος (patch 6.60): Δέχεται τα buffs του Aghanim’s Specter που κατεβάζει το cooldown του invoke στα 2 sec, το οποίο τον μετατρέπει σε πιο playble hero με αρκετό teamfight potential.

2012 Γενάρης: Ο Invoker μπαίνει στη Dota 2, χωρίς αλλαγές στο skillset του από την DotA.

2015 Απρίλιος (patch 6.84): To defending blast στο max level γίνεται AOE προς όλες τις κατευθύνσεις.

2015 Δεκέμβριος (patch 6.86): Πλέον αρχίζει το game με το invoke που του επιτρέπει να έχει ένα spell πριν κάνουν spawn τα πρώτα creeps και να μην χρειάζεται να περιμένει μέχρι το lvl 2.

2016 Δεκέμβριος (patch 7.00): O Invoker επηρεάζεται και αυτός από τις αλλαγές του μεγάλου patch. Πολλές από τις ιδιαιτερότητες των spell του είναι πλέον διαθέσιμες στα talent trees.

2017 Γενάρης: O Invoker εμφανίζεται σαν boss στο special event Darkmoon.

2017 Οκτώβριος (patch 7.07): Προστίθεται το cataclysm στα talent tree. Δύο visible suntrikes στα αντίπαλο hero με διπλό κλικ στο sunstrike.

Στο παιχνίδι και στο game:

O Invoker είναι ο τέταρτος πιο δημοφιλής ήρωας στην ιστορία του παιχνιδιού. Βρίσκεται πίσω από τον Pudge, Pa και Sniper. Τον ακολουθεί στην πέμπτη θέση ο Juggernaut.

Παίζεται κυρίως σαν δυάρι core στο mid με αρκετές δυνατότητες να κουβαλήσει στο late game. Τα items που βγάζει είναι συνήθως midas σε aghanim’s και μετά ποικίλουν ανάλογα με το τρόπο παιξίματος κάθε παίχτη και κάθε συγκεκριμένου game.

Lore και Προσωπικότητα:

WarCraft Lore:
Ο Invoker προέρχεται όπως και πολλοί άλλοι heroes, από το universe του Warcraft. Συγκεκριμένα, από τον bloodelf mage Kael’thas Kael” Sunstirder. Θυμηθείτε αυτό το όνομα. Για του λάτρες του warcraft τώρα, ο Ka’el είναι σύμμαχος του Illidan Stormrage και ορκισμένος εχθρός του Arthas για τη διαμάχη τους με την Jaina Proudmoore, για την οποία έτρεφε αισθήματα.

Dota 2 Lore:
Στο lore της Dota 2 ο Invoker είναι ένας δυνατός και badass μάγος. Αυτό γιατί η μαγεία βασίζεται στην απομνημόνευση. Ο Invoker λοιπόν, είναι ικανός να θυμάται και να συγκρατεί αρκετά spell γι’ αυτό και διακρίνεται στις τάξεις των μάγων-μαθητών. (wtf υπάρχει και στη Dota Hogwarts?) Όσον αφορά την προηγούμενη έκδοσή του με τα 27 spells το Dota 2 lore αναφέρει “… μπορούσε να ελέγξει μέχρι δέκα ξόρκια. Πολλά περισσότερα έμαθε κατά τους καιρούς που όμως τα βρήκε άχρηστα, τα οποία τα δοκίμαζε μία φορά και ύστερα τα διέγραφε από το μυαλό του, ώστε να μπορεί να απομνημονεύσει τα άκρως πρακτικά και δυνατά ξόρκια.

Προσωπικότητα:
Αν τον εξετάσουμε σύμφωνα με το ρόλο που έχει μέσα στο παιχνίδι τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως ο Invoker είναι άκρως εγωιστής. Θέλει είτε είσαι support, είτε offlane, είτε carry, να έρθεις να κάνεις gang στο mid αλλά και παράλληλα να μην χάσεις το lane σου και όλα αυτά ώστε να κάνει dominate το game αργότερα. Είναι δηλαδή ατομιστής. Θυμάστε αυτό τον συμμαθητή στο σχολείο -που όλοι είχαμε- ο οποίος έπαιρνε τη μπάλα πήγαινε ευθεία προς τους αντίπαλους και όταν γινόταν μαλακία κατηγορούσε τους δικούς τους? Ε, αυτός είναι ο Invoker! Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο πολλές φορές είναι και ο λόγος που νικάμε. Θεωρείται επίσης ιδιαίτερα καυστικός και ειρωνικός.

 

Invoker

Every no stress invoker player got this fidget spinner!

Trivia & more:

  • Τον Απρίλιο 2011 διέρρευσε ένα ψεύτικο patch (6.72) για τη dota. Επειδή τα patch notes ήταν στα κινέζικα και επειδή οι παίχτες καίγονταν να διαβάσουν τις αλλαγές, χρησιμοποίησαν βιαστικά το Google translate. Στο σημείο που έλεγε για τον Invoker ή Ka’el, το Google το μετέφρασε ως “Carl“.  Το καινούριο χιουμοριστικό όνομα Carl έγινε αποδεκτό όχι μόνο από το community αλλά και από τον ίδιο τον Icefrog ο οποίος δήλωσε “Ο Carl το ήξερε”, αναφερόμενος στα nerfs που δέχτηκε ο Invoker στο κανονικό 6.72 patch. To όνομα διατηρήθηκε στη Dota 2 και για νομικούς λόγους επειδή δεν μπορούσαν να κρατήσουν το ίδιο όνομα που είχε στο warcraft.
  • Στη DotA, ιδιαίτερα στην έκδοση του Invoker με τα 27 spell, το game εμφάνιζε πολλά bugs. Ακόμα και αργότερα που είχε μόνο 10 spell, αν δεν είχες καλό pc τότε το game θα το ξεκινούσες ένα με δύο λεπτό αργότερα γιατί στην αρχή κολλούσε επειδή αργούσε να φορτώσει όλα τα spell του!
  • Αξιοσημείωτοι παίχτες Invoker: Dendi1, Grimorum, IceIceIce, Vutrune,Miracle, Ferrari_430, w33 κ.α.
  • Εξασκήσου ως master voker με το Invoker game εδώ!
  • Invo vs am
  • Fail voker learns a lesson

Αν θες να έχεις και άλλες εγκυκλοπαιδικές γνώσεις για τα hero της Dota 2 πέρα από τον Invoker, δες το άρθρο για τον Pudge!

Facebook Comments

Ονομάζεται Στέλιος Σαμαράς και στο κόσμο του gaming είναι γνωστός και ως... χρησιμοποιεί 2-3 username και βασικά δεν είναι γνωστός. Αγάπησε τα video games από μικρή ηλικία όταν μία άκυρη Τρίτη γυρνώντας από τα αγγλικά αντίκρισε το μεγάλο του αδερφό να παίζει WarCraft ΙΙΙ. Πιστεύει ακράδαντα ότι η πιο ευχάριστη χρήση του υπολογιστή είναι τα παιχνίδια και μάχεται για την ένταξη του "gamer" στην κοινωνία και όχι του "καμμένου". Πλέον την καρδία του την έχει κερδίσει η γραφή και το gaming, τα οποία προσπαθεί να συνδυάσει, γεγονός που αποδεικνύεται από το άνωθεν κείμενο.

No comments

Leave a Reply

GAMEHORIZON RECRUITMENT

GameHorizon