Εισαγωγή στο The Elder Scrolls Legends

Smiley face

Πολλά παιχνίδια άρχισαν να εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό σε στυλ CCG (Collectible Card Game) ή αλλιώς Card Games. Σε όλα αυτά οφείλετε η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το Hearthstone: Heroes of Warcraft. Κανείς ή καμία εταιρία μέχρι στιγμής δεν κατάφερε να πάρει τον κόσμο της Blizzard που την ονομάζουν και “κότα με τα χρυσά αυγά”. Αντιθέτως όλα τα άλλα Projects, όπως Duelist, SolForge, και Hex το μόνο που κατάφεραν είναι να πάρουν με το μέρος του το μικρό κομμάτι της πίτας με το κοινό που απλά αναζητούν κάτι λίγο διαφορετικό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Cinematic trailer του παιχνιδιού :

 

Με σιγουριά όμως μπορούμε να πούμε, έχοντας υπάρξει για χρόνια μεγάλοι Fans της Blizzard και των παιχνιδιών της, το The Elder Scrolls Legends αναμένεται να γίνει ένα από τα καλύτερα Card Games της εποχής.

Ξεκινώντας το παιχνίδι θα δούμε το UI και την επιλογή του Avatar :

Η επιλογή των Avatar δεν επηρεάζει καθόλου την εξέλιξη του παιχνιδιού. Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από τις παρακάτω φυλές: Nord, Orc, Redguard, Wood Elf, Argonian, Breton, Dark Elf, High Elf, Imperial και Khajiit

Το κάθε Race δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από 4 Avatar του ίδιου τύπου. Μετά την ολοκλήρωση του Story Mode μπορείτε να αλλάξετε το Avatar σας σε όποιο άλλο θέλετε.

Τα Effects των καρτών στο σύνολο είναι 12 εκ των οποίον τα άγνωστα είναι τα 8 παρακάτω.

Στο παιχνίδι αυτό θα δούμε άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα Effects των καρτών.

 • Το λεγόμενο Taunt μετονομάζετε σε Guard και έχει ακριβώς την ίδια γνωστή δυνατότητα, η κάρτα με το Guard λειτουργεί και ως προστασία του ήρωας μιας και θα πρέπει πρώτα να καταστραφεί αυτή και μετά μπορεί να γίνει επίθεση στον αντίπαλο.

 • Το γνωστό στους Hearthstone παίκτες Divine Shield μετονομάζεται σε Ward. Η δύναμη αυτή μπορεί είτε να υπάρχει από την αρχή ή να δοθεί μετά, χρησιμοποιώντας κάποιο ξόρκι/spell.

 • Η λειτουργία Battlecry effect μετονομάζεται σε Summon, “πιστεύω είναι η καταλληλότερη ονομασία που θα μπορούσε να υπάρξει”. Το Summon ή αλλιώς κάλεσμα, λειτουργία με την ενεργοποίηση της κάρτας στο ταμπλό του παιχνιδιού και δίνει κάποιο ξόρκι ή ακόμα και Minion.

 • Δεν θα μπορούσε να μην γίνει και η αλλαγή στο Deathrattle το οποίο αποκαλείται ως Last Gasp.

 • Κάτι πήγε στραβά ή απλά δεν χρειαζόταν rename….. Το Silence παραμένει ως έχει και συμβολίζει την δύναμη που καταστρέφει όλες της υπάρχουσες δυνάμεις σε μιας κάρτα του αντιπάλου ή δική μας.

 • Το Pilfer effect, δίνει την δυνατότητα στο ξόρκι να ενεργοποιείται αφού έχει εκτελεστεί επίθεση με την κάρτα που έχει το effect αυτό.

 • Το Breakthrough σημαίνει πως έχοντας κάνει ζημιά σε ένα τέρας, το damage που έχει απομείνει από το συνολικό Attack της κάρτες θα λάβει και ο αντίπαλος ήρωας.

 • Το Shackle είναι η δύναμη, με την οποία μπορείτε να ακινητοποιήσετε μια αντίπαλη κάρτα/τέρας για έναν γύρο.

– Στην αρχή του παιχνιδιού ο κάθε παίκτης έχει 1 Magicka. Σε κάθε γύρο που ξεκινάει, ο παίκτης λαμβάνει +1 Magicka (ο αριθμός των Magicka καθορίζει και το κόστος της κάρτας).

– Κάθε φορά που ξεκινάει το παιχνίδι υπάρχουν ίσες πιθανότητες για το ποιος θα ξεκινήσει πρώτος το παιχνίδι.
Οι κάρτες στην συλλογή μας χωρίζονται σε 7 κατηγορίες εκ των οποίων η μια είναι Neutral κάρτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα Decks. Υπάρχει μια κατηγορία όπου έχει Double Effect κάτι που δίνει την δυνατότητα να ταιριάξουμε τις κάρτες αυτές ανάλογα με το Deck μας. Απομένουν 5 Classes : Strenght, Inteligence, Willpower, Agility, Endurance.

Το Board αποτελεί αν όχι το βασικό στρατηγικό σημείο, τότε σίγουρα είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Χωρίζετε στην μέση και επιτρέπει την τοποθέτηση των 4ων καρτών από την κάθε πλευρά. Η μια πλευρά πάντα είναι clear από ειδικές δυνάμεις και ονομάζετε Field Lane και η δεύτερη είναι Shadow Lane όπου οι κάρτες παραμένουν αόρατες για έναν γύρο.

Craft System του Legends βασίζετε στα Souls Gems. Σύντομα θα ετοιμάσουμε αναλυτική βίντεο παρουσίαση για την δημιουργία νέων καρτών και το πόσα Soul Gems θα χρειαστούν.

Arena Mode :

Εννοείτε πως ένα παιχνίδι καρτών δεν θα μπορούσε να παραλήψει ένα Mode σαν την Arena. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πως υπάρχει η δυνατότητα αγοράς Arena Ticket το οποίο μετά πληρώνετε για την είσοδο σας στην Arena. Το κόστος του Ticket ανέρχεται σε 150 Gold ή 1,99 ευρώ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Game Play από το Act 1, Act 2 και Act 3.

 

Χτίζοντας το πρώτο μας Deck :

Το Deck size στο Elder Scrolls Legend ξεκινάει από 50 κάρτες με μέγιστο αριθμό να φτάνει έως και τις 70. Ξέρουμε όλοι πως σε κλασικά παιχνίδια καρτών όσες λιγότερες κάρτες έχει τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να τραβήξεις επόμενη κάρτα που μπορεί να είναι χρήσιμη.

Οι κάρτες χωρίζονται σε Common, Rare, Epic και Legendary

Ένα παράδειγμα των καρτών από τις Common μέχρι και τις Legendary :

Μπορείτε να δείτε το σύντομο βίντεο “Εισαγωγή στο The Elder Scrolls: Legends” παρακάτω :

Τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται :

 • Operating System – Windows Vista/Windows 7/Windows 8/Windows 10

 • Processor – Intel Pentium D or AMD® Athlon™ 64 X2

 • Video – NVIDIA GeForce 6800 (256 MB) or ATI™ Radeon™ X1600 Pro (256 MB) or better

 • Memory – 2 GB RAM

 • Storage – 3 GB available Disk space

 • Internet – Broadband Internet connection
  Input – Keyboard and mouse
  Resolution – 1280 x 720 minimum display resolution

Το The Elder Scrolls Legends είναι σίγουρα ένα παιχνίδι φτιαγμένο από άτομα που γνωρίζουν των κόσμο των Card Games. Κατάφεραν με τα ηχητικά εφέ να προσομοιώσουν όσο το καλύτερο γίνετε τους ήχους από την σειρά Elder Scrolls στο παιχνίδι. Το στυλ του γραφικού περιβάλλοντος και η απεικόνιση των χαρακτήρων έχουν πάρει στοιχεία από το αρχικό παιχνίδι και το Magic the Gathering.

Το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα στην Beta μορφή, μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρων πατώντας εδώ.

Θα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι σε PC, Mac, iOS, Android

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts