Η Ιστορία του Assassin’s Creed – Μέρος πρώτο

Smiley face

Με αφορμή την ανακοίνωση της Ubisoft για το ανερχόμενο Assassin’s Creed Origins, το οποίο θα συμβάλει σαν ένα καθοριστικό prequel για όλη την σειρά με σκοπώ να συνδέσει όλο το τεράστιο Lore που την περιβάλει και να μας δώσει μια πιο καθαρή εικόνα για τους “Those who came before” είναι καιρός να κάνουμε μια αναθεώρηση και να δούμε τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Το Lore του Assassin’s Creed είναι βασισμένο στην πραγματική ανθρώπινη ιστορία με μια μεγάλη δόση φαντασίας και ξεκινάει από το 75.000 π.Χ μέχρι το 2012 μ.Χ. Σε αυτό το άρθρο θα ακολουθήσουμε και θα αναλύσουμε την διαχρονική πορεία της σειράς από τον χαμένο κρίκο μέχρι σήμερα.

Ανθρώπινη Επανάσταση

Η ιστορία του Assassin’s Creed ξεκινάει το 75.000 π.Χ κατά την διάρκεια της εποχής των Isu των οποίων ο πολιτισμός θεωρείται ο πρώτος που υπήρξε ποτέ. Ο πολιτισμός των Isu ήτανε αρκετά προηγμένος και οι ίδιοι είχαν γνώσεις και ικανότητες που ο άνθρωπος δεν θα έχει ποτέ. Οι Isu σε κάποιο σημείο της Ιστορία τους δημιούργησαν το ανθρώπινο είδος κατ’εικόνα τους με σκοπό να αποκτήσουν ένα υπάκουο εργατικό δυναμικό. Για να ελέγχουν τους ανθρώπους οι Isu κατασκεύασαν τα “αντικείμενα της Εδέμ” (όπως ονομάστηκαν αργότερα από τους ανθρώπους). Ανάμεσα στους ανθρώπους ξεχώριζαν ο Αδάμ και η Εύα  οι οποίοι όπως και άλλοι άνθρωποι είχαν αποκτήσει ανοσία στην επιρροή των αντικειμένων της Εδέμ.

Assassin's Creed

Ο Αδάμ και η Εύα επιχείρησαν το έτος 75.010 π.Χ να κλέψουν ένα από τα μήλα της Εδέμ πράγμα το οποίο μπορεί να είναι η αρχή που έφερε την σπίθα για την Ανθρώπινη εξέγερση στην οποία ηγήθηκε η Εύα. Οι Isu μπορεί να ήταν τεχνολογικά ανώτεροι αλλά οι άνθρωποι ήταν πολύ περισσότεροι σε αριθμό από τους Isu διότι οι Isu αναπαράγονταν πολύ πιο αργά. Η επανάσταση είχε ηγηθεί από ανθρώπους που ήταν υβρίδια δηλαδή είχαν γεννηθεί από Isu αλλά και από άνθρωπο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν ανοσία στα αντικείμενα της Εδέμ. Με αυτό το πλεονέκτημα οι άνθρωποι δολοφονούσαν τους Isu οι οποίοι αργότερα χαρακτηρίστηκαν από τους Isu ως “Assassins”. Ο πόλεμος τελείωσε με σοβαρές καταστροφές και απώλειες και για τις δύο πλευρές και αποφάσισαν να συνεργαστούν για να αποτρέψουν μια επερχόμενη καταστροφή που απειλούσε να εξαλείψει και τα δύο είδη.

Εδώ θα δείτε την απόπειρα κλοπής του μήλου της Εδέμ από τον Αδάμ και την Εύα.

Πρώτη Καταστροφή

Η Πρώτη Καταστροφή η αλλιώς Καταστροφή Toba ήταν ένα κατακλυσμικό γεγονός το οποίο έλαβε χώρα λίγο μετά την λήξη του πολέμου μεταξύ των Isu και των ανθρώπων το 75.000 π.Χ και κατά την χρονολογία των Isu το 2306 IE (Isu Era). Εξαιτίας του πολέμου οι Isu δεν μπόρεσαν να προβλέψουν το κατακλυσμικό γεγονός με αποτέλεσμα να μην έχουν τον κατάλληλο χρόνο για να το αποτρέψουν. Οι μοντέρνοι άνθρωποι πίστευαν πως η καταστροφή οφείλεται σε ένα γιγάντιο ηφαίστειο αλλά αποδείχθηκε ότι ήτανε μια Ηλιακή στεφανιαία μαζική εκτίναξη η οποία διέλυσε σχεδόν όλη την επιφάνεια του πλανήτη.

Εδώ βλέπετε τον Εξωτερικό φλοιό της Γης να καταπνίγεται στις φλόγες από την Ηλιακή έκλαμψη η οποία προκάλεσε και πολλούς σεισμούς.

Assassin's Creed world destroyed

Δοκίμασαν έξι διαφορετικούς τρόπους για να λύσουν το πρόβλημα από πύργους που θα απορροφούσαν την ηλιακή έκλαμψη μέχρι τεράστιες ασπίδες που θα απέκρουαν το κύμα βασισμένες στην τεχνολογία των Shards of Eden αλλά καμία δεν λειτούργησε είτε ειδή ήταν χρονοβόρο είτε επειδή το κόστος για την κατασκευή ήταν αρκετά μεγάλο. Σαν αποτέλεσμα έχτισαν γιγάντια καταφύγια σε διάφορα μέρη του πλανήτη για να μπορέσουν να σώσουν τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του πληθυσμού τόσο τους Isu αλλά και τους ανθρώπους. Όταν η ηλιακή έκλαμψη χτύπησε τον πλανήτη εξόντωσε όλο τον Πρώτο Πολιτισμό και εξόντωσαν σχεδόν και τα δύο είδη με αποτέλεσμα να επιζήσουν μόνο μερικές εκατοντάδες Isu και μερικές χιλιάδες άνθρωποι.

Εδώ βλέπετε τον Jupiter να αποκαλύπτει στον Desmond τη μοίρα του Πρώτου Πολιτισμού.

Κρυφός Πόλεμος

Ο Κρυφός Πόλεμος είναι μια σειρά από εχθροπραξίες μεταξύ των φατριών των Assassins και των Templars ο οποίος επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας. Αφορμή για την έναρξη του πολέμου θεωρείτε η δολοφονία του Άβελ από τον αδερφό του Κάιν προκειμένου να αποκτήσει το μήλο της Εδέμ του αδερφού του.

Εδώ θα δείτε εικόνα από μία “The Truth” mission από το Assassin’s Creed II όπου δείχνει τον Κάιν να δολοφονεί τον αδερφό του για το μήλο της Εδέμ. Είναι γνωστό ότι το έμβλημα των Templars δηλαδή ο ερυθρός σταυρός είναι το σημάδι του Κάιν.

Assassin's Creed - The Truth

Παρόλα αυτά ο πόλεμος δεν ξεκίνησε απλά και μόνο εξαιτίας της δολοφονίας του Άβελ η οποία είναι και η πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη δολοφονία στην ανθρώπινη ιστορία. Μετά την καταστροφή Toba η οποία έβαλε τέλους στον Πρώτο Πολιτισμό των Isu, οι ηγέτες των ανθρώπων που επιβίωσαν της καταστροφής πήραν στην κατοχή τους ότι απέμεινε από τα αντικείμενα της Εδέμ με μοναδικό σκοπό να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη τους για να προστατεύσουν την ανθρωπότητα και να την οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέρος των ηγετών των ανθρώπων ήθελε να χρησιμοποιήσει τα αντικείμενα της Εδέμ για να ελέγξει την ανθρωπότητα κάτω από την δική τους τάξη πραγμάτων. Ένα άλλο μέρος των ηγετών πίστευε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ελεύθεροι και να αποφασίζουν μόνοι τους πώς θα ζήσουν τη ζωή τους και ότι η χρήση των αντικειμένων της Εδέμ για τον έλεγχο τους στρέφεται ενάντια στις αρχές και αξίες της Ανθρώπινης Επανάστασης.

Κατά την διάρκεια του πολέμου ο οποίος συνεχίζεται μέχρι σήμερα και οι δύο πλευρές υποστηρίχτηκαν από διάφορα έθνη και οργανώσεις  που υποστήριζαν τις ιδέες τους σε κάποιο βαθμό. Τα έθνη που συμμάχησαν με τους Assassins ήτανε οι Ηνωμένες πολιτείες, η Σοβιετική Ένωση, η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η Γαλλική Αυτοκρατορία και η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ενώ οι Templars έλεγχαν τoν Παπισμό μέσω του Οίκου των Βοργία και υποστηρίχτηκαν από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία, την Βρετανική Αυτοκρατορία, της μοντέρνες Ηνωμένες Πολιτείες και την Ναζιστική Γερμανία. Αυτές οι συμμαχίες δεν ήταν μόνιμες και ταλαντεύονταν για διάφορους λόγους είτε από σύγκρουση ιδεών και συμφερόντων είτε από αλλαγή ηγεσίας των φατριών.

Από τον 20ο αιώνα ο πόλεμος απέφυγε την επαφή με τον κοινό κόσμο, με τους Templars να ενεργούν μέσω της εταιρίας Abstergo Industries ενώ οι Assasins πάλευαν να επιβιώσουν κρυφά μέσα στην κοινωνία.

Εδώ βλέπετε τον Henry Ford ιδρυτή της Ford Mottor Company και ένας από τους ιδρυτές των Βιομηχανιών Abstergo.

Assassin's Creed Henry Ford storyline

Η Δολοφονία του Καίσαρα

Η δολοφονία του Καίσαρα  από τους Assassins έγινε το έτος 44 π.Χ με σκοπό την προστασία του λαού της Ρώμης από την σταδιακή μετάλλαξη της Ρωμαϊκή Δημοκρατίας σε ένα μιλιταριστικό επεκτατικό κράτος. Το κράτος αυτό υποστήριζαν οι Templars αλλά ο ίδιος ο Καίσαρας δεν γνώριζε ότι οι υποστηρικτές και χρηματοδότες του ήτανε σε μεγάλο βαθμό Templars. To αποτέλεσμα της δολοφονίας ξεκίνησε μια σειρά από εμφύλιους πολέμους με αποτέλεσμα ο Αύγουστος να αναλάβει το θρόνο ιδρύοντας έτσι την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία το 17 π.Χ.

Assassin's Creed Rome storyline

Οι Σταυροφορίες

Οι Σταυροφορίες ήτανε μία σειρά από πολέμους όπου το έτος 1189 μέχρι το 1192 μ.Χ κατά την διάρκεια της Τρίτης Σταυροφορίας που ξεκίνησε από τους  Ευρωπαίους ηγέτες με σκοπό να κατακτήσουν την Ιερά Γη από τον Saladin ο οποίος είχε ηγηθεί μιας επιτυχούς εκστρατείας στο Χαττίν. Στη συνέχεια ο Βασιλιάς Ριχάρδος εισέβαλε στην Κύπρο και αργότερα στην Άκρα με αποτέλεσμα 3.000 αιχμάλωτοι να σφαγιαστούν από τους ιππότες του. Αργότερα οι σταυροφόροι συγκέντρωσαν τον στρατό τους στην Γιάφα με σκοπό την εισβολή στην Ιερουσαλήμ. Σαν απάντηση ο Saladin συγκέντρωσε το στρατό του στην  Απολλωνία για να εμποδίσει την επέλαση των Σταυροφόρων στην Ιερουσαλήμ.

Assassin's Creed Crusades storyline

Κατά την διάρκεια της μάχης της Γιάφα στην οποία ο Βασιλιάς Ριχάρδος ηγούνταν τον στρατό τον Σταυροφόρων, ο Μέγας Μάγιστρος των Templars, Robert de Sable ζήτησε από τον Ριχάρδο να συμμαχήσει με τον Saladin εναντίων των Assassins που ήταν υπεύθυνοι για την δολοφονία οχτώ σημαντικών Σταυροφόρων και Σαρακηνών. Ο Altair έφτασε την κατάλληλη στιγμή και προσπάθησε να πείσει τον Βασιλιά Ριχάρδο για την προδοσία του Robert. Ο μέγας Μάγιστρος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ο Ριχάρδος αποφάσισε ότι θα πρέπει να πολεμήσουν μεταξύ τους και ότι ο Κύριος θα είναι ο τελικός κριτής. Ο Altair στάθηκε νικητής αλλά πριν το θάνατο του ο Robert του αποκάλυψε ότι ο Al Mualim, δάσκαλος του Altair ήταν επίσης Templar. Στη συνέχεια ο Altair έφυγε για την  Μασγιάφ προκειμένου  να αντιμετωπίσει τον δάσκαλο του ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα από τα μήλα της Εδέμ.

Εδώ βλέπετε τον Altair να αποκαλύπτει στον Βασιλιά Ριχάρδο την προδοσία του Robert και την μάχη μεταξύ τους

Στη συνέχεια έγινε μια Τέταρτη Σταυροφορία η οποία είχε σκοπό να καταλάβει την Ιερουσαλήμ που ήτανε υπό τον έλεγχο των Μουσουλμάνων το έτος 1202 μ.Χ. Παρόλα αυτά οι Σταυροφόροι αντί να εισβάλουν στην Ιερουσαλήμ εισέβαλαν στην Κωνσταντινούπολη την πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Πριν την εισβολή των Σταυροφόρων, ο Altair ο οποίος είχε γίνει μέντορας των Μεσανατολικών Assassins είχε επισκεφθεί την πόλη με σκοπό να μεταδώσει την ιδεολογία των Assassins στο Βυζάντιο αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Μασγιάφ.

Ο Πόλεμος των Οίκων

Ο Πόλεμος των Οίκων είναι μέρος του Κρυφού Πολέμου, μεταξύ του Οίκου των Auditore (Assassins) και του Οίκου των Βοργία (Templars), ο οποίος λαμβάνει χώρα στην στην Ιταλία κατά την διάρκεια της Ιταλικής  Αναγέννησης του 15ου αιώνα. Αφορμή έγινε η εκτέλεση του Giovanni Auditore και των παιδιών του έπειτα από την προδοσία του Uberto Alberti, Gonfaloniere της Φλωρεντίας και σύμμαχος των Templars. Σύμμαχοι των Auditore στην  βεντέτα ήτανε ο Οίκος των Medici ενώ σύμμαχοι των Βοργία ήτανε ο Οίκος των Pazzi.

Εδώ βλέπετε τον Giovanni και τα παιδιά του εκτός του Ezio, λίγο πριν την εκτέλεση τους έπειτα από εντολές του Rodrigo Borgia, Μέγα Μάγιστρου των Templars, Πάπας της Καθολικής Εκκλησιάς και κεφαλής του Οίκου Βοργία.

Assassin's Creed Giovanni's children

Στα πρώτα στάδια της, η βεντέτα έχει να κάνει περισσότερο με την ατζέντα εκδίκησης του Ezio Auditore ενάντια στον Οίκο Βοργία παρά με τους Templars. Το γεγονός όμως ότι όλοι οι σύμμαχοι του Rodrigo Borgia ήτανε μέλη του Τάγματος των Templars, έκανε την εκδίκηση του Ezio πιο συμβατή με τα συμφέροντα των Assassins και τους κυνηγούσε το έναν μετά τον άλλον προκειμένου να φτάσει στον Rodrigo Borgia. Στο τέλος ο Ezio αντιμετωπίζει τον Rodrigo στο Βατικανό ο οποίος έχει στην κατοχή του το σκήπτρο της Εδέμ. Στη μάχη τους ο Rodrigo πήρε στην κατοχή του το μήλο της Edem που του είχε κλέψει ο Ezio. Με την συνδυασμένη δύναμη του μήλου και του σκήπτρου της Εδέμ ο Rodrigo επιχείρησε να εισέλθει στην κρύπτη που βρισκόταν κάτω από το Βατικανό. Ο Rodrigo αποκαλύπτει στον Ezio ότι μέσα στην κρύπτη βρίσκεται ο “Θεός” αλλά στην πραγματικότητα βρίσκονται μέλη των Isu που περίμεναν τον πραγματικό προφήτη τον Ezio.

Εδώ Βλέπετε τον Ezio να εισέρχεται στην κρύπτη και να πραγματοποιεί τον σκοπό του να είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος προκειμένου μέσω του Animus ο Desmond να μάθει από την Minerva για την επικείμενη καταστροφή που έρχεται για να αφανίσει τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Σε αυτό το άρθρο καλύψαμε τα γεγονότα από την Ανθρώπινη Επανάσταση μέχρι και τα γεγονότα του Assassin’s Creed II, θα συνεχίσουμε στο δεύτερο μέρος. Το Universe του Assassin’s Creed είναι όσο πλούσια και μεγάλο όσο και η ίδια η Ανθρώπινη Ιστορία και όπως λένε και οι Developers “History ir our playground”.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts