Ο John Carmack Κάνει Μήνυση στη ZeniMax για $22.5 εκατομμύρια

Smiley face

Carmack Strikes Back.

Ίσως να θυμόσαστε στις αρχές Φεβρουαρίου που καλύψαμε το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ ZeniMax και Oculus στο σχετικό άρθρο μας. Ο λόγος ήταν οι κατηγορίες πως το Oculus είχε παραβιάσει μια συμφωνία μη αποκάλυψης με την ZeniMax. Παρά τα $500 εκατομμύρια που πλήρωσαν οι κατηγορούμενοι Palmer Luckey, John Carmack και Brendan Iribe, ο Carmack ξεκίνησε την αντεπίθεση του, αρχικά μέσω της σελίδας του στο facebook.

Συγκεκριμένα, λέει πως δεν έσβησε ποτέ αρχεία, όπως κατηγορήθηκε. Μίλησε για ψέμματα την ώρα της δίκης και για λανθασμένα αποτελέσματα, για ψευδή στοιχεία εναντίον του και απόκρυψη αποδεικτικών στοιχείων από τη δημοσιότητα για να μην αποκαλυφθεί πως ήταν πλαστά. Κατόπιν, παρουσίασε τη δική του εκδοχή των γεγονότων. Η ZeniMax έδωσε την απάντησή της για τις δηλώσεις του και ο Carmack προχώρησε σε μήνυση $22.5 εκατομμυρίων εναντίον της.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, ο Carmack καταγγέλλει τη ZeniMax για αποτυχία της τελικής πληρωμής για την απόκτηση της id Software το 2009. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα $150 εκατομμύρια. Πριν αναρωτηθείτε “τι φάση;”, να ξέρετε πως ο Carmack ήταν συνιδρυτής της id Software στο μακρινό 1991, και ισχυρίζεται πως η εταιρία του χρωστάει $22.5 εκατομμύρια. Αναφέρει συγκεκριμένα πως “η ZeniMax ξεκάθαρα δεν θέλει να πληρώσει”. Μπορείτε να διαβάσετε την καταγγελία του εδώ:

ZeniMax

Η ZeniMax απάντησε στις κινήσεις του Carmack με την εξής δήλωση:

“Ελέγξαμε προσεκτικά την πρόσφατη καταγγελία του John Carmack, η οποία δεν έχει καμία βάση. Σημειώνουμε πως αυτή είναι η δεύτερη καταγγελία του κύριου Carmack κατά της ZeniMax. Στην πρόσφατη δίκη της ZeniMax Media Inc κατά του Oculus VR, στην οποία ο κύριος Carmack ήταν κατηγορούμενος, και στην οποία η ZeniMax πήρε $500 εκατομμύρια για υπεξαίρεση πνευματικής ιδιοκτησίας, ο Carmack έκανε ανταγωγή, ζητώντας αποζημίωση από τη ZeniMax για υποτιθέμενες παραβιάσεις της σύμβασης εργασίας του.

Οι ένορκοι απέρριψαν ρητά την καταγγελία του κύριου Carmack. Ο κύριος Carmack κρίθηκε ένοχος για κλοπή της ιδιοκτησίας της ZeniMax, συμπεριλαμβανόμενων χιλιάδων εμπιστευτικών αρχείων της εταιρίας, τα οποία έκλεψε κρυφά όταν σταμάτησε να εργάζεται σε εμάς, και την κλοπή ολόκληρου του πηγαίου κώδικα για το παιχνίδι της id Software, το RAGE, το οποίο είχε μαζί την id Tech 5 Engine.

Επιπλέον, αποκαλύφθηκε από ειδικούς εγκληματολογίας πληροφορικής που ορίστηκαν από το δικαστήριο, πως αφού ενημερώθηκε για τη μήνυση κατά του Oculus, τα αρχεία του υπολογιστή στην Oculus του κύριου Carmack, σβήστηκαν επίτηδες-καταστρέφοντας αποδεικτικά στοιχεία, και πως η ένορκη κατάθεση του Carmack, στην οποία αρνούνταν το σβήσιμο των αρχείων, ήταν ψευδής. Το σβήσιμο έγινε αφού ο κύριος Carmack έψαξε στο Google πως να σβήσει το σκληρό του δίσκο. Και υπάρχουν πολλά ακόμα.

Προφανώς δεν αισθάνεται μεταμέλεια και τύψεις, και αγνοώντας τις αποδείξεις πολλών παράνομων πράξεων και παραβιάσεων, ο κύριος Carmack προσπαθεί ξανά. Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε στο δικαστήριο την απάντησή μας στις κατηγορίες του κύριου Carmack”.

Να σημειώσουμε εδώ, πως η ZeniMax έχει στα σχέδια της να ζητήσει εντολή παύσης της κυκλοφορίας του Oculus Rift, καθώς χρησιμοποιεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, πηγαίο κώδικα που αποτελεί κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων της. Αν συμβεί αυτό, οι πωλήσεις του VR Headset θα παύσουν μέχρι να αλλαχθεί ο κώδικας.

Ο Carmack δεν το βάζει κάτω εύκολα και προσπαθεί να πάρει το αίμα του πίσω όπως μπορεί. Ο καιρός θα δείξει πως θα καταλήξει αυτή η ιστορία.

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts