Κακά νέα για το Pokemon GO

Smiley face

Το Pokemon GO δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, και ήδη βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις συσκευές πολλών χρηστών σε όλο τον κόσμο (και στις χώρες που κυκλοφόρησε επίσημα, και σε αυτές που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα). Παρακάτω ακολουθούν μερικά κακά νέα για τους χρήστες του Ελλαδικού χώρου.

pokemon goΗ πρώτη είδηση έκανε τον γύρω του κόσμου πριν 2 μέρες, και έχει τρομοκρατήσει αρκετούς χρήστες. Ban σε όσους κατέβασαν το APK πριν την επίσημη κυκλοφορία του. Πολλές είναι οι πηγές που αναφέρουν αυτό το πιθανό γεγονός, αξιόπιστες και μη, πράγμα που την καθιστά πιο πολύ σαν φήμη. Πολλές ιστοσελίδες και πολλά post στο twitter και στο facebook προειδοποιούν τους παίκτες να μην κατεβάσουν το APK, φοβούμενοι για ενδεχόμενα μέτρα που ίσως έχουν λάβει οι δύο εταιρίες (Niantic και Nintendo). Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, καλό θα ήταν να την διαγράψουν, μιας και δεν αξίζει το ρίσκο για πιθανό ban. Κάποιοι αναφέρουν για ban λόγω δημιουργίας λογαριασμού, ενώ άλλοι για ban λόγω χρήσης. Προς το παρόν η παρούσα είδηση είναι απλά μία φήμη, μέχρι κάποιας επαλήθευσής της από επίσημη πηγή.

Η δεύτερη είδηση κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες. Βλαβερό Pokemon GO APK. Είναι όντως αλήθεια; Η φίρμα προστασίας Proofpoint προειδοποιεί αυτούς που δεν μπόρεσαν να περιμένουν την επίσημη κυκλοφορία, αναφέροντας πως υπάρχει ένα “πειραγμένο” APK, το οποίο εγκαθιστά ένα backdoor, με το όνομα DroidJack. Η εφαρμογή είναι διαφορετική από την αυθεντική, αλλά αρκετά πειστική για να κοροϊδέψει οποιονδήποτε. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες του APK, είναι να ελέγξουν τα permissions της εφαρμογής (Settings -> Apps -> Pokemon GO). Στην παρακάτω εικόνα τονίζονται τα “ύποπτα” permissions.pokemon goΔείτε με λεπτομέρεια αυτά που ανακάλυψε η Proofpoint εδώ.

pokemon goΤο τρίτο και τελευταίο νέο, δυστυχώς, δεν είναι φήμη. Παράταση της επίσημης κυκλοφορίας του παιχνιδιού στην Ευρώπη. Η Niantic ανακοίνωσε πως, λόγω της θετικής ανταπόκρισης των παικτών προς την εφαρμογή, πράγμα που δεν περίμεναν, η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού θα μετακινηθεί αργότερα από την προκαθορισμένη. Ο μεγάλος όγκος χρηστών έκανε τους δημιουργούς να αναθεωρήσουν σχετικά με τις δυνατότητες των server τους. Μόνη τους επιλογή, η αλλαγή των ημερομηνιών μέχρι να βρουν τρόπο να καλύψουν τις ανάγκες των παικτών τους.

Αυτές είναι οι ειδήσεις που συγκεντρώσαμε. Κάποιες είναι όντως ειδήσεις, άλλες είναι φήμες (προς το παρόν). Το Pokemon GO προκάλεσε μεγάλη τρικυμία στο χώρο των smartphone παιχνιδιών, από την πρώτη κιόλας μέρα, πράγμα που έστρεψε το ενδιαφέρον όλων επάνω του. Σύντομα θα έχουμε νέα σχετικά με τις παραπάνω ειδήσεις.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts