League of Legends Champions Origin part 1

Smiley face

Το League of Legends εδώ και λίγα χρόνια έχει γίνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι παγκοσμίως. Ειδικά τα τρία τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει τεράστια απήχηση σε όλα τα ηλικιακά κοινά. Πόσα ξέρουμε όμως για το αγαπημένο μας παιχνίδι ;

Το League of Legends εκτός από τις αμφίρροπες μάχες που μας δίνει την δυνατότητα να απολαύσουμε, κρύβει από πίσω ένα πολύ μεγάλο και ενδιαφέρον lore. Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα, που δεν είναι άλλο από τα ονόματα των champions, αποτελεί ένα κομμάτι αυτού του lore.

Είμαι σίγουρος πως πάντα αναρωτιόσασταν αν τα ονόματα των χαρακτήρων στο L.O.L συνδέονται με τον χαρακτήρα ή απλά είναι τυχαία δοσμένα από τους δημιουργούς. Αυτήν την απορία θα λύσουμε σήμερα. Στο πρώτο μέρος θα έχουμε τους πρώτους 20 champions. Χωρίς να πω κάτι παραπάνω πάμε να δούμε έναν-έναν αλφαβητικά τους χαρακτήρες μας.

League of Legends champions origin part 1

Aatrox : Το όνομά του Aatrox προέρχεται από τη λατινική λέξη «atrox», που σημαίνει «άγριος και σκληρός». Η αγγλική λέξη «atrocity» έχει επίσης την ίδια ρίζα. Καλό; Δείτε και το επόμενο.aatrox

Ahri : Προέρχεται από το «Ari» της Κορέας, που σημαίνει «χαριτωμένη». Σε πολλούς ασιατικούς πολιτισμούς όπως την Κίνα, την Κορέα αλλά και την Ιαπωνία, είναι θεότητα,  συμβολίζεται ως νυκτόβια αλεπού με εννιά ουρές και είναι συνδεδεμένη με την φωτιά και την αγάπη. (editor’s note: Ναι, “είναι” το Kyubi απ’το Naruto.)

ahriAkali: Το όνομα της προφέρεται Akar και σημαίνει λαμπερός, φωτεινός κτλ και ταιριάζει κατά κάποιον τρόπο με τον χαρακτηρισμό που της δίνεται “Fist of Shadow” (γροθιά της σκιάς).

akali

Alistar : Στην Παλαιά Αγγλική είναι όρος για ένα προστατευτικό μέλος ή φρουρό, και του δόθηκε προφανώς επειδή ήταν απ’τα πρώτα tank στο παιχνίδι.

alistar

Amumu : Από την αγγλική λέξη mummy που σημαίνει μούμια. Αυτό δικαιολογεί και την εμφάνιση του

.amumu

Anivia : Το όνομα Anivia προέρχεται από τη Λατινική niveus / nivea / niveum, που σημαίνει «Χιονάτη». Όσο για το Cryophoenix που χαρακτηρίζεται, προέρχεται από δύο λέξεις : «Cryo» και «Phoenix» . δηλαδή κρύο, και “φοίνικας” (invasion: Thank you Captain Obvious!) το οποίο είναι ένα μυθικό πλάσμα με την ικανότητα να αναγεννιέται από στάχτες του. Ο κλασικός φοίνικας είναι ένα πτηνόμορφο πλάσμα που εν μέρει φλέγεται.

anivia

Annie : Το συγκεκριμένο όνομα φαίνεται να προήλθε από την σύζυγο δημιουργού του παιχνιδιού… (editor’s note: Το επώνυμό της είναι Hastur, αναφερόμενο στον Great Old One: Hastur the Unspeakable, ένα θεό-δαίμονα από το Lovecraftian Mythos.)

annie

Ashe: Προέρχεται από το όνομα Ashley, το όνομα της συζύγου υψηλού στελέχους της Riot.

ashe

Aurelion Sol : Aurelion είναι ομόηχη της λέξης “Aurelian”. Είναι η αγγλική προφορά της λατινική λέξης “Aurelianus”, που σημαίνει “Χρυσός” . Σε συνδυασμό με τη λατινική λέξη “Sol” ,το πλήρες όνομα του θα ήταν στα Αγγλικά “Golden Sun” δηλαδή Χρυσός Ήλιος.

aurelionsol

Azir : Το όνομά του προέρχεται από τη λέξη Wazir. Ένας επίσημος τίτλος , που σημαίνει, ότι και ο υπουργός σε αρκετές Δυτικές και Νότιες ασιατικές γλώσσες. Ισοδύναμο του στα ελληνικά είναι βεζίρης. Το ύφος προέρχεται από την αραβική λέξη wezr που σημαίνει βάρος Έτσι, ένας Wazir είναι κυριολεκτικά κάποιος που βοηθά να μεταφέρει ένα φορτίο , βοηθώντας τον επικεφαλής του κράτους να γίνει η δουλειά. Επίσης , ένας vezér είναι ένας ουγγρικός υψηλόβαθμος αξιωματούχος ή αρχηγός. Μπορεί να προέρχεται από το ρήμα ” vezet ” ( « να οδηγήσει » ) δηλαδή οδηγός. 

azir

Bard: Για τους φαν της ταινίας Hobbit θα είναι γνωστό πως είναι ο φονέας των δράκων στην ταινία του Peter Jackson. Στις χώρες του Ην. Βασιλείου μεταφράζεται ως ποιητής. Επίσης συνδέεται με οικογένεια μοναρχών της Σκωτίας. Στο σύμπαν του Dungeons&Dragons είναι γνωστός ως “το πιο άχρηστο μέλος του party”.

bard

Blitzcrank: Συνδυασμός της γερμανικής « Blitz » για το « αστραπή » και «crank », όπως στην μηχανική κίνηση. Το όνομά Blitzcrank είναι μια αναφορά στο Blitzkrieg που σημαίνει “Αστραπιαίος Πόλεμος” και είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

blitzcrank

Brand: Brand σημαίνει στα Σουηδικά στα Γερμανικά,στα Δανικά άλλα και στα Ολλανδικά πυρκαγιά ή έγκαυμα.

brand

Braum : Πιθανόν προέρχεται από την λέξη ” Brawn ” , που σημαίνει δύναμη. Στην Λατινική ποίηση μεταφράζεται “πάγος” ή “παγετός“.

braum

Caitlyn : Το όνομα Caitlyn σημαίνει όμορφη. Μεταφράζεται επίσης και ως γλυκιά (invasion: lol), πιστή, καθαρή, χαριτωμένη (invasion: LOLOLOLOL).

caitlyn

Cassiopeia : Κατά την επικρατέστερη παράδοση, η Κασσιόπη ήταν σύζυγος του Κηφέα και μητέρα της Ανδρομέδας. Επειδή η Κασσιόπη καυχήθηκε ότι ήταν ομορφότερη από την Ήρα και από τις Νηρηίδες, προκάλεσε την οργή της Ήρας και των Νηρηίδων, που ζήτησαν από τον Ποσειδώνα, να την τιμωρήσει. Τότε ο Ποσειδώνας έστειλε ένα κήτος, ένα φοβερό θαλάσσιο τέρας, που κατέστρεφε τα παράλια της χώρας της Κασσιόπης. Για να εξευμενισθεί ο Ποσειδώνας, το βασιλικό ζεύγος υποχρεώθηκε να δώσει την Ανδρομέδα να τη φάει το τέρας. Τότε εμφανίσθηκε ο Περσέας και τη γλίτωσε. Μετά τον θάνατό της, η Κασσιόπη μεταμορφώθηκε στον αστερισμό, όπως και οι υπόλοιποι ήρωες του μύθου. 

cassiopeia

Cho’gath : Το όνομά Cho’Gath προέρχεται από “Shoggoth”, ένα απόκοσμο τέρας από τα έργα του Αμερικάνου συγγραφέα Η.Ρ. Lovecraft . (editor’s note: γνωστός για τη δημιουργία του Cthulhu Mythos).

chogath

Corki : Για τον Corki δεν έχουμε πολλές πληροφορίες. Το μόνο που καταφέραμε να βρούμε είναι πως μεταφράζεται ως “Ενεργητικό νεαρό κορίτσι” το οποίο μάλλον δεν αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα. (invasion: Ποτέ μη λες ποτέ)

corki

Darius: Από την Περσική γλώσσα η λέξη Dariush που σημαίνει βασιλικός.

darius

Αυτοί ήταν οι 20 πρώτοι χαρακτήρες του League of Legends αλφαβητικά.

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts