League of Legends World Championship 2016 Day 4

Smiley face

Σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η τέταρτη ημέρα του world championship με πολλές εκπλήξεις και ανατροπές και στα τρία group. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στα έξι χτεσινά παιχνίδια.

 

Game 1-Group C G2 Ahq e Sports Vs INTZ e Sports

Το πρώτο παιχνίδι της ημέρας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους AHQ που μόλις στο 5ο λεπτό πήραν το first blood και πήραν κεφάλι στο παιχνίδι. Βέβαια οι ITZ είχαν απαντήσεις στα plays και skirmishes των αντιπάλων τους εξισορροπώντας τη διαφορά. Αυτό δυστυχώς κράτησε μόλις δέκα λεπτά, με τους AHQ να δείχνουν περισσότερη προσοχή στο top lane. Οι ITZ προσπαθούσαν με πολλούς τρόπους να επιστρέψουν στο παιχνίδι αλλά οι AHQ έκαναν πολύ σωστά rotates κρατώντας τη διαφορά στα 6.000 gold. Το παιχνίδι δεν είχε κάποιο μεγάλο fight μέχρι το 28ο λεπτό, όπου οι AHQ έσπασαν το πρώτο inhibitor tower με πολύ σωστό rotate στο χάρτη, με τους ITZ να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ένα λεπτό αργότερα, μετά από ένα pick στο jungle οι AHQ περπάτησαν στη βάση των ITZ και πήραν το πρώτο inhibitor και πρώτο nexus tower του παιχνιδιού, μία κίνηση που σχεδόν τους έδωσε τη νίκη. Τρία λεπτά αργότερα με συγχρονισμένο push σε όλα τα lane οι AHQ έσπασαν όλα τα inhibitor και επειδή δεν τους έφτανε αυτό πήραν και το baron buff πριν φτάσουν στη δεύτερη τους νίκη στη διοργάνωση.

 

Game 2-Group C Edward Gaming Vs H2K

Το δεύτερο παιχνίδι ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους H2K με τον Vander να κάνει ένα απερίσκεπτο face check και να δίνει το first blood στον Deft στο 2ο μόλις λεπτό. Βέβαια οι H2K έδωσαν την απάντηση τους τρία λεπτά αργότερα με το double kill του Forg1ven, αρκετό για να επιστρέψει στο παιχνίδι ο Έλληνας marksman. Ταυτόχρονα βέβαια οι EDG κέρδιζαν το παιχνίδι στον υπόλοιπο χάρτη φτιάχνοντας μία διαφορά της τάξεως των 3.000 gold. Οι H2K έκαναν ότι ήταν δυνατό για να ισορροπήσουν την κατάσταση αλλά από ένα σημείο και μετά αυτό δεν ήταν εφικτό. Το team fight στο 30ο λεπτό του παιχνιδιού ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι, με τους EDG να σκοτώνουν τρεις παίχτες της αντίπαλης ομάδας. Αυτό τους έδωσε την ευκαιρία να πάρουν το πιο σημαντικό objective για αυτούς εκείνη τη στιγμή, το baron buff. Από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν απλά με τους EDG να φτάνουν σχετικά εύκολα στη δεύτερη νίκη τους στο world championship.

 

Game 3-Group A Albuz Nox Luna Vs G2 Esports

Το τρίτο παιχνίδι της χτεσινής ημέρας ήταν και αυτό με τις περισσότερες εκπλήξεις για όλους τους φίλους του παιχνιδιού. Όλα ξεκίνησαν με τους ANX να παίρνουν το first blood στο 5ο λεπτό του παιχνιδιού. Οι G2 κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι με τα skirmishes κάνοντας τη διαφορά στα gold να είναι αμελητέα. Βέβαια τα πράγματα άλλαξαν στο 24ο λεπτό του παιχνιδιού. Οι ΑΝΧ κάνοντας ένα υπέροχο baron call, πήραν το buff με τους G2 να μην έχουν την παραμικρή ιδέα ότι γίνεται κάτι τέτοιο. Κάπως έτσι οι ANX έφτιαξαν ένα προβάδισμα 5.000 gold παίρνοντας μόνο objectives αποφεύγοντας τα fight. Στο 32ο λεπτό φτάνουμε στο πρώτο μεγάλο fight με τους ANX να ξαναπαίρνουν το baron buff. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να σπάσουν το πρώτο inhibitor tower. Το καθοριστικό fight έγινε στο 40ο λεπτό με τους ANX να κερδίζουν πανηγυρικά. Το ίδιο λεπτό έφτασαν και στη νίκη διπλασιάζοντας τις νίκες τους στο world championship και πλέον ο όμιλος έχει πάρει φωτιά.

 

Game 4-Group A Counter Logic Gaming Vs ROX Tigers

Το τέταρτο παιχνίδι μας προσέφερε άλλη μία ευχάριστη έκπληξη. Από τη στιγμή που ο Aurelion Sol έγινε και πάλι διαθέσιμος μετά το bug της πρώτης ημέρας, ο Huhi δεν δίστασε να τον διαλέξει και δικαιώθηκε. Το παιχνίδι μετατράπηκε σε one man show, με το Huhi να κάνει μπαλάκι όλη την αντίπαλη ομάδα με πάρα πολλά roams. Κάπως έτσι οι CLG πήραν από νωρίς ρόλο οδηγού στο παιχνίδι. Οι ROX, έκαναν αρκετές προσπάθειες να επιστρέψουν στο παιχνίδι χωρίς αυτές βέβαια να έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Ο Huhi ήταν κυριολεκτικά παντού και όλα τα μέλη της CLG φάνηκε πως ήταν μόνιμα ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους τους. Με τη διαφορά να φτάνει πάνω από τις 10.000 gold το παιχνίδι ήταν στα χέρια των CLG που στο 32ο λεπτό του παιχνιδιού πήραν και το baron buff. Αυτό τους έδωσε τη δυνατότητα να μπούνε πολύ πιο εύκολα στη βάση των αντιπάλων τους και να κερδίσουν το παιχνίδι μόλις τρία λεπτά αργότερα. Όπως προαναφέραμε, φωτιά έχει πάρει το group a με τρεις ομάδες να έχουν 2-1 και να ισοβαθμούν στην κατάταξη.

 

Game 5-Group B SKTelecom T1 Vs Flash Wolves

Και εκεί που λέγαμε ότι έχουν τελειώσει τα σοκ ήρθε το πέμπτο παιχνίδι της ημέρας για να τριτώσει το κακό. Οι FW ξεκίνησαν δυναμικά παίρνοντας το first blood στο 7ο λεπτό σκοτώνοντας το Faker. Το ίδιο έκαναν ξανά τέσσερα λεπτά αργότερα διπλασιάζοντας τα kill της ομάδας τους. Οι SKT προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά οι FW ήταν πάντα ένα βήμα πιο μπροστά με αποτέλεσμα να κερδίζουν σχεδόν κάθε skirmish στο χάρτη. Το παιχνίδι έγειρε υπερβολικά προς την μεριά των FW στο 28ο λεπτό του παιχνιδιού, οπού ανενόχλητοι πήραν το baron buff. Οι SKT δεν έμειναν πίσω και για την ακρίβεια έκλεισαν τη διαφορά στα 2.000 gold. Βέβαια αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Κορεάτες. Οι FW έφτασαν στο δεύτερο baron buff στο 36o λεπτό κάτι που τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν το πρώτο inhibitor του παιχνιδιού. Μερικά λεπτά αργότερα οι FW έφτασαν και στη νίκη κερδίζοντας το καθοριστικό fight του παιχνιδιού στο dragon pit.

 

Game 6-Group B Cloud 9 Vs I MAY

Το έκτο και τελευταίο παιχνίδι για χτες έμοιαζε αρκετά με το τέταρτο. Παιχνίδι μόνο για μία ομάδα με τους C9 να παίρνουν το first blood στο 5ο μόλις λεπτό. Αυτό σήμανε και την κυριαρχία τους στο χάρτη. Κάθε skirmish κέρδιζε η ομάδα από το NA, χωρίς να αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην IM. Εάν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε ένα fight στο παιχνίδι είναι αυτό στο 34ο λεπτό, όπου οι C9 πήραν το baron buff, κάτι που σήμανε και την αρχή του τέλους του παιχνιδιού. Δύο λεπτά αργότερα οι C9 έφτασαν στη νίκη. Κάπως έτσι είναι στη κορυφή του group B παρέα με τους SKTelecom T1.

 

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts