Lina & Crystal Maiden: Μία συμφωνία πάγου και φωτιάς αλά Dota

Smiley face

Η ιστορία της Lina & Crystal Maiden είναι η έχθρα μεταξύ των δύο αντίπαλων στοιχείων. Τί επιλέγεις πάγο ή… φωτιά?

Σχεδόν παντού και σε κάθε μυθολογία θα έχεις ακούσει για τη σύγκρουση φωτιάς & πάγου. Από σειρές, ταινίες, παιχνίδια, μέχρι βιβλία. Ένα κλασσικό πρότυπο ανταγωνισμού και αντιζηλίας. Η σύγκρουση αυτή είναι φυσικά εμφανής και στη dota μας.

Lina & Crystal Maiden

✓Η Lina απέκτησε πρώτη το 2013, το πρώτο Arcana του παιχνιδιού, το Fiery Soul of the Slayer. ✓Το ολόκληρο όνομά της ήταν Lina Inverse στη DotA. Προέρχεται από τον κύριο ομώνυμο χαρακτήρα του manga Slayers, Lina Inverse (1989). ✓Στο warcraft προέρχεται από το μοντέλο της sorcerer. ✓To voiceline της better to burn out, than fade away αποτελεί αναφορά στο γνωστό τραγούδι του Neil Young Hey Hey My My (1979). ✓Το τρίτο της skill λεγόταν πριν την 6.60 “ultimate” και έτσι δεν φαινόταν η διαφορά με την κανονική ulty.

Lina
Ξεκινάμε με Lina η οποία είναι της φωτιάς και γενικά όπως ξέρουμε η φωτιά είναι πιο cool! Τόσο cool, που το πρώτο της skill είναι το dragon slave (δράκο για αιχμάλωτο!) με τα υπόλοιπα skill να μπορούν να κάνουν από early μέχρι late game αρκετό magic damage (όπως κάθε σωστή μάγισσα που σέβεται τον εαυτό της)

Lorewise, οι Lina & Crystal Maiden είναι αδερφές με την πρώτη να είναι η μεγαλύτερη. Είχαν έχθρα από μικρές και η Lina έβγαινε πάντα νικήτρια. Φαίνεται, όμως, να έχει προξενήσει στην CM μεγάλο κακό. Οι γονείς τους, τις χώρισαν και έστειλαν τη Lina σε μία θεία της να μείνει μαζί. Περνώντας πολλές ώρες στην φλεγόμενη έρημο της Misrule η Lina έγινε master στο ελέγχει τη φωτιά.

Crystal Maiden

Crystal Maiden

✓Το model της ήταν η ιστορική Jaina Proudmoore, στο warcraft.
✓Το πρώτο της skill, το frost nova, ήταν ίδιο ακριβώς με του Lich. Άλλαξε στο 6.60.
✓Το voiceline της «can you guess… my favourite poet?» είναι αναφορά στο συγκεκριμένο ποίημα Fire and Ice, του Robert Frost

Όπου υπάρχει φωτιά… υπάρχει και πάγος!

Το αντίπαλο δέος, η Crystal Maiden έχει να κάνει με τον πάγο. Όλα της τα skill κάνουν stun (freeze), slow και damage, όπως ακριβώς το στοιχείο του πάγου. Μέσα στο game, έχει το ρόλο του support εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δίκαιο, αν σκεφτείς κανείς το low health και movement speed.

Lorewise, είναι η μικρή αδερφή της Lina, συνήθως το “καλό παιδί”. Όταν οι γονείς τους χώρισαν τις δύο αδερφές η Crystal Maiden πήγε στον παγωμένο βορρά του Icewrack, να εκπαιδευτεί δίπλα σε έναν Ice Wizard. Η CM, κατέληξε να παίρνει τη θέση και να γίνεται μία πανίσχυρη μάγισσα του πάγου.

Lina & Crystal Maiden

Lina & Crystal Maiden

Οι αγαπημένες ηρωίδες μας ήταν από τα πρώτα hero που υπήρξαν όταν πρωτοβγήκε η DotA Allstars!

Η μάχη των δύο αδερφών φαίνεται ακόμα και στο τρόπο παιξίματος του κάθε hero μες το game. Η Lina & Crystal Maiden παίζονται αντίθετα, δηλαδή η πρώτη σαν core mid και η δεύτερη σαν support (με κάποιες εξαιρέσεις που συνήθως οδηγούν σε lose!)

Ναι, υπάρχουν εκεί από το Φλεβάρη του 2004 να παλεύουν στο game είτε μαζί, είτε ως αντίπαλοι. Αυτές οι Dota 2 Girls, όχι μόνο δίνουν την αίσθηση της αιώνιας μάχης μεταξύ πάγου και φωτιάς, αλλά και δείχνουν και ένα κομμάτι της πραγματικότητας, την έχθρα και τη ζήλια δηλαδή που υπάρχει κάποιες φορές μεταξύ δύο αδερφών. Οπότε για ακόμη μια φορά η dota και τα παιχνίδια καθρεφτίζουν τη ζωή. Ή μήπως το αντίθετο?

Θες πέρα από Lina & Crystal Maiden κι άλλα Dota 2 Girls? -> Mirana
Θες άλλα hero επειδή βαριέσαι τα girls? -> Heroes
more? -> εδώ

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts