Μεγάλη πτώση των μετοχών της Nintendo

Smiley face

Χθες, οι μετοχές της Nintendo κυριολεκτικά “βυθίστηκαν“, αν και η ίδια η εταιρία δήλωσε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ότι η δημοσιονομική επίπτωση που θα έχει η εταιρία από την εφαρμογή του Pokemon GO θα είναι περιορισμένη. Όπως αναφέρει το Bloomberg, το πρωί της 25ης Ιουλίου οι μετοχές της Nintendo έπεσαν κατά 17%, με την εταιρία να χάνει περίπου 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε αγοραστική αξία. Σε αυτό το σημείο να τονισθεί ότι η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών για μία εταιρία με έδρα στην Ιαπωνία είναι έως 18%. Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται συνοπτικά η είδηση της μεγάλης πτώσης των μετοχών της Nintendo όπως και μερικές εξηγήσεις για ποιο λόγο να συνέβει κάτι τέτοιο:

Έχει επιβεβαιωθεί ότι η Nintendo κατέχει μία μερίδα της τάξης του 13% στην εφαρμογή Pokemon GO. Επομένως, οι δύο εταιρίες με το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών, η Niantic. Inc καθώς και η Pokemon Company, επωφελούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από την τεράστια επιτυχία της δημιουργίας τους. Σε μία συνέντευξη τύπου, η Nintendo ανέφερε πως η δημιουργία και παραγωγή του Pokemon GO Plus (η οποία γίνεται εξ΄ολοκλήρου από την ίδια τη Nintendo) επρόκειτο να αποδόσει μελλοντικά κέρδη.

Η πιο ενδιαφέρουσα ερώτηση στην όλη υπόθεση είναι η εξής: Μήπως τα συχνά updates και η προσθήκη επιπλέον Pokemon στην εφαρμογή θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν το ενδιαφέρον του mobile παιχνιδιού ? Περιμένουμε τα δικά σας σχόλια με τη γνώμη σας επί του θέματος !

Πηγή 1 Πηγή 2

0

Video of the day

Latest Partnership

Recent Posts